SafakB 14

Uzman
Makaleler
1
Merhaba,

CachyOS'a geçiş yaptım ve genel olarak kullanım senaryoma uyuyor. Oyun ve işlerimi çok rahat yapabiliyorum; ancak fontun kendisini ve boyutunu değişmeme rağmen bulanık gözükme sorununu bir türlü çözemedim.

Aktif olarak dual boot kullanıyorum ve Windows tarafına geçtiğimde fark edilir düzeyde fontlar ve sistemin kendisi daha net. Bu yüzden CachyOS tarafında çok uzun süre kalınca gözüm ağrıyor. Bu durumu nasıl çözebilirim?

Sistem :

1786072261853.webp

Düzeltemediğim sorunlar:

Razer Blackshark V2 Pro 2023 model kulaklığın driver desteği olmadığı için sesler daha kısık ve kötü.
MX Master 4 mouse'un yazılımı yok, o yüzden bazı özelliklerini kullanamıyorum.
Görüntü ve fontlar Windows'a göre çok daha bulanık.

Son düzenleyen: Moderatör:
OpenRazer direkt olarak bu kulaklık için sanırım destek sunmuyor; bu projeyi çekip kendi cihazınızda derlemeniz gerekecek. Proje sayfasındaki Arch bağlantısı ise orijinal OpenRazer'a ait.
MX Master 4 için bu projeyi indirebilirsiniz.

Diğer sorunlar için Plasma sistem ayarlarından font ayarlarına baktınız mı hiç?

OpenRazer direkt olarak bu kulaklık için sanırım destek sunmuyor; bu projeyi çekip kendi cihazınızda derlemeniz gerekecek. Proje sayfasındaki Arch bağlantısı ise orijinal OpenRazer'a ait.

Font ayarlarım şu şekilde hocam :

1786082166144.webp

Fedora'da bu sorunla çok uğraştım, bir yolu yok. 2K çözünürlükte font render'ı berbat çoğu dağıtımın.
Ubuntu 'da hiçbir problem yok. Ubuntu fontlarını kurup denemek de bir alternatif, ben denedim hiçbir işe yine yaramadı.

Evet, OpenRazer şu anda destek sunmuyor. Attığınız repo da boş görünüyor ve geri bildirim bekliyor gibiydi. Çözüm bulabilmek için hem Windows hem de CachyOS tarafında Opus 5 ile sistemi detaylı şekilde taradım ve elde ettiğim bulguları şu yorumda paylaştım:

Support for Razer BlackShark V2 Pro · Issue #2184 · openrazer/openrazer

Kısaca, Windows tarafında EQ ve THX gibi ses işlemlerinin dongle üzerinde değil, sistemde host-side olarak uygulandığını; bu yüzden EQ için USB pcap almanın doğrudan bir şey kazandırmayacağını gördüm. Ayrıca OpenRazer’ın kullandığı mevcut HID feature-report yöntemi de bu modeldeki arayüzle uyuşmuyor gibi görünüyor.

Ek olarak Windows tarafındaki taramalarda kullanılan EQ profilini de çıkarttım. Şimdi bu profili Linux’ta deneyip Windows’taki ses karakterine ne kadar yaklaşabildiğine bakacağım.

Fedora'da bu sorunla çok uğraştım, bir yolu yok. 2K çözünürlükte font render'ı berbat çoğu dağıtımın.
Ubuntu 'da hiçbir problem yok. Ubuntu fontlarını kurup denemek de bir alternatif, ben denedim hiçbir işe yine yaramadı.

Hocam çok saçma gerçekten sırf bu yüzden tadım kaçıyor Linux tarafında. Ubuntu'da kurmak hiç istemiyorum CachyOS hem oyun hem iş için daha iyi geliyor.