Ölçeklemeyi diyorsanız %100 de kullanıyorum düşürünce veya yükseltince daha kötü oluyor.

Hayır.

Aşağıda Piksel Hizalaması var. O ayarı değiştirdikten sonra çık gir yapıp sonuca baktınız mı?

Alt Piksel Sunma ayarı, eğer televizyonu monitör olarak vs. kullanıyorsanız RGB'den farklıdır muhtemelen. Ona göre ayar yapmanız gerekir. Ama bilgisayar monitörü kullanıyorsanız RGB kalabilir.

Piksel Hizalaması değeri de görüntü netliğini tam bulmak adına bütün ayarları sırayla deneyip o şekilde sonuçlarını görebilirsiniz.

Hayır.

Aşağıda Piksel Hizalaması var. O ayarı değiştirdikten sonra çık gir yapıp sonuca baktınız mı?

Alt Piksel Sunma ayarı, eğer televizyonu monitör olarak vs. kullanıyorsanız RGB'den farklıdır muhtemelen. Ona göre ayar yapmanız gerekir. Ama bilgisayar monitörü kullanıyorsanız RGB kalabilir.

Piksel Hizalaması değeri de görüntü netliğini tam bulmak adına bütün ayarları sırayla deneyip o şekilde sonuçlarını görebilirsiniz.
Denemiştim hocam, ancak tekrar deneyeyim. Çift monitör kullanıyorum; biri 1080p 144 Hz, ana monitörüm ise 2K 165 Hz. En olmadı KDE yerine GNOME’a mı geçsem diye düşündüm ancak CachyOS tarafında GNOME ne kadar sağlıklı çalışır, ondan emin olamadım.

Dostlar denemek için GNOME Kurdum ve GNOME Tarafında bulanıklık veya netlik sorunu yok.

Kod:
mkdir -p ~/.config/fontconfig
nano ~/.config/fontconfig/fonts.conf
Kod:
<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE fontconfig SYSTEM "urn:fontconfig:fonts.dtd">
<fontconfig>
    <match target="font">
        <edit name="antialias" mode="assign">
            <bool>true</bool>
        </edit>
    </match>

<match target="font">
        <edit name="hinting" mode="assign">
            <bool>true</bool>
        </edit>
    </match>

<match target="font">
        <edit name="hintstyle" mode="assign">
            <const>hintslight</const>
        </edit>
    </match>

<match target="font">
        <edit name="rgba" mode="assign">
            <const>rgb</const>
        </edit>
    </match>

<match target="font">
        <edit name="lcdfilter" mode="assign">
            <const>lcddefault</const>
        </edit>
    </match>
</fontconfig>
Kod:
mkdir -p $HOME/.config/fontconfig/conf.d
ln -s /usr/share/fontconfig/conf.avail/10-sub-pixel-rgb.conf $HOME/.config/fontconfig/conf.d/
Kod:
fc-match --verbose Sans

Bunları bir dener misiniz?