Max Caulfield 99

Bilgin
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar.

CachyOS'te masaüstü ortamı olarak KDE Plasma kullanıyorum. Fakat Hyprland'i ana CachyOS kurulumumda ilk defa denemek ve kullanmak istiyorum. CachyOS geliştiricilerinin yaptığı cachyos-hypr-noctalia Dotfile'larını kullanacağım.

Normalde mevcut masaüstü ortamının yanına başka masaüstü ortamı veya pencere yöneticisi kurmak çok kolay. Fakat internette bazı bilgiler dönüyor; işte birden fazla DE/WM kurarsan font sorunları, tema sorunları veya konfigürasyon çakışması sorunları çıkar falan diye.

Sizce KDE Plasma'nın yanına Hyprland kurmalı mıyım? Hyprland'i gerçekten ciddi manada denemek istiyorum artık. Daha önceden hep harici SSD'ye yaptığım kurulumlarda denemiştim ve genel olarak sevmiştim; ancak ana kurulumumdaki yazılım ve oyun kurulumları orada olmadığı için ciddi bir deneyim olmamıştı. Sizce ana kuruluma Hyprland kurulur mu?

Merhaba arkadaşlar.

CachyOS'te masaüstü ortamı olarak KDE Plasma kullanıyorum. Fakat Hyprland'i ana CachyOS kurulumumda ilk defa denemek ve kullanmak istiyorum. CachyOS geliştiricilerinin yaptığı cachyos-hypr-noctalia Dotfile'larını kullanacağım.

Normalde mevcut masaüstü ortamının yanına başka masaüstü ortamı veya pencere yöneticisi kurmak çok kolay. Fakat internette bazı bilgiler dönüyor, işte birden fazla DE/WM kurarsan font sorunları, tema sorunları veya konfigürasyon çakışması sorunları çıkar falan diye.

Sizce KDE Plasma'nın yanına Hyprland kurmalı mıyın? Hyprland'i gerçekten ciddi manada denemek istiyorum artık. Daha önceden hep harici SSD'ye yaptığım kurulumlarda denemiştim ve genel olarak sevmiştim ancak ana kurulumumdaki yazılım ve oyun kurulumları orada olmadığı için ciddi bir deneyim olmamıştı. Sizce ana kuruluma Hyprland kurulur mu?
İkisi ayrı config file'da çıkıyor. Problem olacağını düşünmüyorum.
Kendi dotfile'ım var, minimaldir; ancak kendime göre özelleştirdiğim için monitör ayarları vesaire sizinkinden farklı olabilir. Bu yüzden clone yapacaksanız da bir AI asistanı aracılığıyla kendinize göre şekillendirebilirsiniz.

işte birden fazla DE/WM kurarsan font sorunları, tema sorunları veya konfigürasyon çakışması sorunları çıkar falan diye.
Bunlar masaüstü ortamı için belki geçerli olabilir ama pencere yöneticisi için olmaz ve bende de olmamıştı. Hatta ve hatta GNOME GTK denen illete ayar vermeye çalışırken kafayı yemiştim. KDE tarafında ise sadece portal ayarlarını KDE varsayılan olacak şekilde ayarlamam, konfigürasyon dosyasını buna göre düzenlemem sonucunda plasma desktop'ın tamamını kurmadan sadece belli başlı KDE paketlerini kurup KDE/Qt temalarını, renk şemasını, ikonları KDE'nin kendi ayar uygulamasında Hyprland ortamında indiriyorum. Uygulamak için gerekli terminal kodlarını konfigürasyona, autostart kısmına ekliyorum ve kafa rahat; temalar, renk şeması ikonlar vesaire eksiksiz ve sorunsuz şekilde kuruluyor. GNOME GTK tarafında ise bin takla atmak gerekiyor.

Tam ve eksiksiz bir KDE Plasma kurulumu varsa bu kodların tamamına da gerek yok; KDE tarafında yapıyorsun ve tam eksiksiz şekilde Hyprland tarafında da her şey ayarlanmış oluyor. Şu herifler bir de pencere yönetme işini çözseler...

Kod:
hl.exec_cmd("/usr/lib/polkit-kde-authentication-agent-1")

hl.exec_cmd("kbuildsycoca6 --noincremental")

hl.exec_cmd("plasma-apply-colorscheme Sweet")

hl.exec_cmd([[kwriteconfig6 --file kdeglobals --group Icons --key Theme "candy-icons-kde"]])

hl.env("XDG_MENU_PREFIX", "plasma-")

hl.env("QT_QPA_PLATFORMTHEME", "kde")
hl.env("QT_QPA_PLATFORM", "wayland;xcb")
hl.env("QT_STYLE_OVERRIDE", "Breeze")

[preferred]
default=kde

org.freedesktop.impl.portal.Screenshot=hyprland
org.freedesktop.impl.portal.ScreenCast=hyprland

KDE Plasma + Hyprland kurulumunun avantajı şu KDE ekosisteminin tamamını Hyprland'de sorunsuz şekilde kullanabiliyorsun.