Hocam, bir kişi kur diyor bir kişi kurma. Kafam çok karışık :D ama kuracağım gibi.

Her tarafı dökülür işi biraz saçma, eğer oyun oynayacaksan bu bleeding Edge şeyler lazım ki daha fazla performans alasın, ayrıca dediğim gibi sorun çıksa bile snapshot ile geri dönebiliyorsun sisteminin eski haline, ki bunu öyle elle yapmana da gerek yok, her paket kurduğunda / güncelleme yaptığında vs sistem kendisi bir snapshot alıyor, Bootloader'da (limine kullanıyorum ben) son 5 snapshot görünüyor ve tıkladığım gibi sistem o snapshota çevriliyor, snapshotların alınmasıda saniye sürüyor bu arada.

Hocam, bir kişi kur diyor bir kişi kurma. Kafam çok karışık :D Ama kuracağım gibi.
Hocam, dağıtım önerisi konusunda başkalarını çok dinlememen lazım. Çünkü videolarda her türlü fikir var. Beğendin mi kur, dene; hoşuna gitmediyse sil, başka bir şey kur. Beğendiğin bir şey bulduğun zaman onu kullanırsın.

Her tarafı dökülür işi biraz saçma, eğer oyun oynayacaksan bu bleeding Edge şeyler lazım ki daha fazla performans alasın, ayrıca dediğim gibi sorun çıksa bile snapshot ile geri dönebiliyorsun sisteminin eski haline, ki bunu öyle elle yapmana da gerek yok, her paket kurduğunda / güncelleme yaptığında vs sistem kendisi bir snapshot alıyor, Bootloader'da (limine kullanıyorum ben) son 5 snapshot görünüyor ve tıkladığım gibi sistem o snapshota çevriliyor, snapshotların alınmasıda saniye sürüyor bu arada.
CachyOS kurmaya karar verdim. Protondb ile oyun oynarım.

Ben yeni başlayan kimseye Arch önermem. Kullanacaksa da nasıl bir dağıtım olduğunu ve felsefesini anlayıp ona göre kurması daha iyi bence. Cachy de düz Arch olmasa da öğrenme eğrisi yine dik. Ben kullanırım ya diyorsanız buyrun. Ama benim gibi işletim sistemini r/o'ya sokmayın.