Arkadaşlar selam, uzun zamandır CacyOS kullanıyorum biliyorsunuz fakat artık yeni bir dağıtıma geçmek istiyorum. Bu geçişteki en büyük sebeplerden bir tanesi içerisinde bir hata bildirim aracı olmaması. Ben Linux kullanırken aldığım hataların yazılımların geliştiricilerine otomatik raporlanmasını istiyorum. Ama maalesef CachyOS’ta böyle bir özellik yok. O yüzden yeni önereceğiniz dağıtım içerisinde dahili bir hata raporlama aracı olması şart. Fedora‘da vardı o yüzden yeni dağıtımı da bu mutlaka olsun. KDE destekli bir dağıtım olsun. GNOME’dan nefret ediyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 24 Ocak 2024
Recep agabey bos ver macOS ve Windows'a devam.
Fedora'ya dönmeye ne dersin?
Debian Sid olur mu abi? Biraz uğraşırsınız ama KDE Plasma var ve güncel.
KakaoluKekAdam
Yetkin
OpenSUSE KDE daha iyi olabilir.Arkadaşlar selam, uzun zamandır CacyOS kullanıyorum biliyorsunuz fakat artık yeni bir dağıtıma geçmek istiyorum. Bu geçişteki en büyük sebeplerden bir tanesi içerisinde bir hata bildirim aracı olmaması. Ben Linux kullanırken aldığım hataların yazılımların geliştiricilerine otomatik raporlanmasını istiyorum. Ama maalesef CachyOS’ta böyle bir özellik yok. O yüzden yeni önereceğiniz dağıtım içerisinde dahili bir hata raporlama aracı olması şart. Fedora‘da vardı o yüzden yeni dağıtımı da bu mutlaka olsun. KDE destekli bir dağıtım olsun. GNOME’dan nefret ediyorum.
babyYoda
Üyecik
Abi, 1 yıldır CachyOS kullanıyorum. Sen hataları nereden aldın bilmiyorum ama benim aldığım hataların %99'unun sebebi programları Flatpak üzerinden indirmemdi; sandbox şeklinde olması farklı yazılımları birbirine bağlarken hata veriyor. Aklımda kalan hata olarak CLion'a SFML kütüphanesini bağlamak için belki 4-5 saat uğraşmışımdır. Ama işin özünde Flatpak'i silip paru üzerinden tekrar kurunca çözdüm. Hata konusuna gelecek olursak, otomatik hata raporlama yok ama Discord veya CachyOS forumundan (direkt çekirdek ekip kadrosunun orada olması lazım) iletişime geçebilirsin. Farklı bir dağıtım olarak önerebileceğim, kulüpte kullandığım Ubuntu vardı ama sanırım onu kullanmak istemiyorsun.
Telefonunu Çıkra
Bilgin
- Makaleler
- 10
Arch linux'a ne dersin