Recep abi hata ayıklama aracı var mı bilmiyorum ama Manjaro var. Onu dener misin?

(Linux bilgim aşırı zayıf. Yanlış bir şeyler yazmış olabilirim.)

Recep abi hata ayıklama aracı var mı bilmiyorum ama Manjaro var. Onu dener misin?

(Linux bilgim aşırı zayıf. Yanlış bir şeyler yazmış olabilirim.)
Forumu veya git issues sayfasi var, herhangi bir bug reporter araci yok Manjaro'da. Cachy gibi Arch tabanli yine. Cok da bir farki yok.

Kubuntu zaten önerilmiş. Ek olarak Ubuntu Studio’yu önerebilirim. İçerik üreticileri için özel birçok yazılımla birlikte geliyor. Hata raporlama için varsayılan olarak "apport", "apport-symptoms", "apport-kde", "python3-apport", "whoopsie", "whoopsie-preferences", "libwhoopsie0", "libwhoopsie-preferences0", "kde-config-whoopsie", "drkonqi" ve "systemd-coredump" paketleriyle birlikte geliyor.

Kubuntu kullanabilirsin hocam. Fedora KDE 45’i denemeyi düşünüyorsun ama Ubuntu’nun LTS sürümleri dışında Fedora gibi güncel çekirdek ve KDE Plasma sürümleriyle gelen ara sürümleri de var. Neden bunları görmezden geliyorsunuz? Denemeye değer diye düşünüyorum. Ubuntu 26.10’un beta sürümü çıktı, kararlı ara sürümün çıkışı da eli kulağında. Bence Kubuntu 26.10’u da değerlendirebilirsin; güncel KDE Plasma ve Linux çekirdeğiyle daha yeni donanımlarda iyi bir deneyim sunabilir.

Günün sonunda seni yine Windows 11’e bekliyorum hocam. 😄 26H2 ile sistem sağlam güncellemeler aldı. RAM kullanımı da düştü. Bir de debloat işlemleriyle gereksiz yüklerden kurtulunca gayet akıcı ve keyifli bir deneyim sunuyor.