Dün gece hesabımdan herkese MrBeast fotoğrafları atıldığını fark ettim. Şifremi hemen değiştirdim ancak bu sabah uyandığımda, e-posta adresimin değiştirilerek hesabın tamamen başkasının üzerine geçirildiğini gördüm. Anlamadığım kısım şu: Hesabımda iki aşamalı doğrulama (2FA) açık olmasına rağmen hiçbir bildirim veya kod gelmeden giriş yapılmış. E-posta adresime de herhangi bir yetkisiz giriş uyarısı düşmemiş. Hesabımı nasıl geri alabilirim?
Dün gece hesabımdan herkese MrBeast fotoğrafları atıldığını fark ettim. Şifremi hemen değiştirdim ancak bu sabah uyandığımda, e-posta adresimin değiştirilerek hesabın tamamen başkasının üzerine geçirildiğini gördüm. Anlamadığım kısım şu: Hesabımda iki aşamalı doğrulama (2FA) açık olmasına rağmen hiçbir bildirim veya kod gelmeden giriş yapılmış. E-posta adresime de herhangi bir yetkisiz giriş uyarısı düşmemiş. Hesabımı nasıl geri alabilirim?
Telefona hiçbir şekilde kötü yazılım yüklemedim APK vs hiçbir şey. Bilgisayara gelecek olursak zaten 3 tane antivirüs ile geçen tarama yaptım, çıkan her şeyi sildim.
Telefona hiçbir şekilde kötü yazılım yüklemedim APK vs hiçbir şey. Bilgisayara gelecek olursak zaten 3 tane antivirüs ile geçen tarama yaptım çıkan her şeyi sildim.
Yapan kişi sadece Instagram'a yaptı. Discord'a falan niye yapmadı anlamadım virüs varsa bilgisayarda.
Bilemem, dediğim gibi virüs antivirüs ile silinmiyor; sadece yok ediyor, kanıtları duruyor. İki aşamalı doğrulamayi kodsuz geçemez, ya e-postana sızmış ya da başka bir şeye.
Hocam geçen gün benim de aynı olay başıma geldi. Benim de Instagram ve Discord hesaplarımdan MrBeast fotoğrafları atılmış. Ama benimki virüs yüzünden olmuştu.
Benzer bir şey yaşamıştım. Benim anladığım tokenlerle birlikte yapıyorlar, ne yapıyorlarsa. Nasıl geri aldım hatırlamıyorum destek merkezinde dolanarak çözmüştüm.
Uzun yıllardır %100 güvenilir veya çok da önemli olmayan şeyler hariç hiç bir zaman Crack uygulama indirmedim ama bu hafta sonu ilk kez Crack şekilde küçük bir tower defans oyunu indirdim. İlk yanlış linke bastığımı tahmin ediyorum. Setup.exe diye bir şey indirdim ve çalıştırdım 1 saniye sonra pişman oldum çünkü hiç bir şey olmamıştı. (Site adı FitGirl ve sahte sitesinden olmadığına eminim ama 3-4 farklı indirme linki vardı.)
Ardından da başlıkta yazdığı gibi dün akşam saatlerinde Instagram hesabımdan kripto paylaşımları yapıldı. Neyse paylaşımları sildim hesaba hala erişimim...
Birkaç gün önce bir şekilde bilgisayarıma zararlı bir yazılım yükledim ve birçok hesabıma oradan buradan girmeye başladılar. Bilgisayarı formatladım ve formattan sonra giriş bilgilerini değiştirdiğim hiçbir yere giremediler ama aklımdan gelmeyen yerlerdeki herhangi bir değişiklik yapmadığım hesaplara giriş mailleri geliyor. Benim anlamadığım kısım bunların %90'nında iki aşamalı doğrulama varken bunu nasıl bypass edip girebiliyorlar. İki aşamalı doğrulamanın anlamı ne ki o zaman? Benim önceden giriş yaptığım aygıt üzerinden bana her seferinde iki aşamalı doğrulama...
Hocalarım emaile sızmamış büyük ihtimal emaili değitirmemiştim hesabı geri aldığımda çok fazla giriş yapmaya çalıştı hesap kilitlenmiş hesaba girdiğimde girili bir Gmail yoktu farklı bir emaile ve telefon numarasına geçirdim hesabı geri aldım cansınız.