WhiteWild

Çalışkan
Steam hesabım Ruslar tarafından çalındı. Telefona gelen bir bildirim sayesinde durumu fark ettim; ancak bildirimler aniden silindi. Şifreyi yenilemek istedim fakat ne telefonuma ne de e-postama doğrulama kodu geldi. Ayrıca e-postamdaki eski Steam mailleri de silinmişti. Son olarak Steam Destek’e yazdım. Steam ile ilgili hiçbir doğrulama kodu, oyunun bağlı olduğu hesaba düşmüyor. Epic Games hesabımı kurtarabildim; ancak otomatik olarak gelen kurtarma kodları gereksiz e-posta olarak algılanmış, bu durumu da anlayamadım. Bu süreçte ne yapabilirim, hesabımı nasıl kurtarabilirim? Ayrıca bu hesaplar nasıl bu kadar kolay çalınabiliyor, bunu da anlamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam desteğe bildirin hocam, ilgilenirler. Benim de başıma gelmişti korelinin birisi çalmıştı, her şeyimi değiştirmişti, Steam desteğe yazınca 1 saat sonra mail atıp hesabı kurtarmışlardı.

Steam hesabım Ruslar tarafından çalındı. Telefona gelen bir bildirim sayesinde durumu fark ettim; ancak bildirimler aniden silindi. Şifreyi yenilemek istedim fakat ne telefonuma ne de e-postama doğrulama kodu geldi. Ayrıca e-postamdaki eski Steam mailleri de silinmişti. Son olarak Steam Destek'e yazdım. Steam ile ilgili hiçbir doğrulama kodu, oyunun bağlı olduğu hesaba düşmüyor. Epic Games hesabımı kurtarabildim; ancak otomatik olarak gelen kurtarma kodları gereksiz e-posta olarak algılanmış, bu durumu da anlayamadım. Bu süreçte ne yapabilirim, hesabımı nasıl kurtarabilirim? Ayrıca bu hesaplar nasıl bu kadar kolay çalınabiliyor, bunu da anlamıyorum.

Steam hesabını sadece Steam destek kurtarır.
Eski e-postaya kod gelmiyorsa, satın aldığın oyunlardan birinin ödeme kanıtını kart son 4 hane, işlem kanıtı destek kaydına yükle. Onlar kimliği doğrulayıp hesabı sana geri verir.
Çalınma sebebi büyük ihtimalle sahte Steam giriş sayfası veya PC'de zararlı yazılımdır.

Ticket açmaktan başka çare yok @Wartz hocamın dediği gibi. Ticket açın ve cevap bekleyin, spam sanılmaması için hesaba girme konusunda çok fazla zorlamayın.

Ben sadece aldıktan sonra neler yapabilirsiniz önlem olarak onlardan bahsedeceğim. Şimdiden umarım hesabınızı geri alırsınız.
  • Bu mesajı gördüğünüzde direkt olarak güvenli moda geçerek 2 antivirüs ile tarama yapın.
  • Sorun çıkarsa, sorunlu çıkan dosyayı silin.
  • Sorun çıkmazsa, güvenli mod dan çıkın ve çerezleri silin (kalabilir bazı çerezler eğer güvenli olduğundan eminseniz.)
  • Daima MFA ve 2FA yanii çift/çok faktörlü doğrulamayı açık tutun. Google Authenticator vb. uygulama kullanabilirsiniz.
  • E-posta ve mesaj gibi size direkt ulaşılan yerlerden gelen URL'lere tıklamayın.
  • Önemli gördüğünüz şifrelerinizi değiştirin ve özel karakter kullanmaya da özen gösterin.
Umarım hesabınızı alırsınız hocam. Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Steam hesabım Ruslar tarafından çalındı. Telefona gelen bir bildirim sayesinde durumu fark ettim; ancak bildirimler aniden silindi. Şifreyi yenilemek istedim fakat ne telefonuma ne de e-postama doğrulama kodu geldi. Ayrıca e-postamdaki eski Steam mailleri de silinmişti. Son olarak Steam Destek'e yazdım. Steam ile ilgili hiçbir doğrulama kodu, oyunun bağlı olduğu hesaba düşmüyor. Epic Games hesabımı kurtarabildim; ancak otomatik olarak gelen kurtarma kodları gereksiz e-posta olarak algılanmış, bu durumu da anlayamadım. Bu süreçte ne yapabilirim, hesabımı nasıl kurtarabilirim? Ayrıca bu hesaplar nasıl bu kadar kolay çalınabiliyor, bunu da anlamıyorum.

Steam desteğe başvurun, evinize bir kargo gelecek içinde bir set var. İşte M4 üdür yedek 5 şarjör bomba gece görüş gözlüğü ve adres yazılı bir kağıt vs. bunları alıp kurtarabilirsiniz (!)
Şaka maka desteğe yazın 2 3 bilgiyi soruyorlar onları yanıtlayın alırsınız hesabı.

Steam desteğe başvurun. Herhangi bir yabancı program indirdiniz mi?

Kesinlikle yüklemedim ama Google'dan kaynaklandığını öğrendim. Google da şifre kaydetme yerleri sızmış. O yüzden Google'a herhangi bir şifre kaydetmeyin. Haberiniz olsun.

Bu arada Steam destek ne kadar sürede geri dönüş sağlıyor bilginiz var mı? Neredeyse 1 gün oldu hala geri dönüş sağlanamadı.

Son düzenleme: