Yer
Haddonfield, Illinois
Mezunum. Sabah 9'da derse oturup 21'e kadar çalışıp daha sonra bırakıyorum. Ama son 2 aydır konuların da bitmesiyle canım aşırı sıkılıyor. 2 aydır full deneme + rastgele konu tekrarlarıyla ilerliyorum ve artık bıkma noktasına geldim.

TYT'de 90-100 arası AYT'de ise 50-60 bandındayım ve 2 aydır yaptığım hataların üstüne gitmeme rağmen netler yükselmiyor. Sanırım kapasite bu dahası gelmiyor. Hoş bu netler benim için fazlasıyla yeterli ama durum böyle olunca benim çalışmalarım nereye gidiyor diye düşünüyorum ve moralim bozuluyor. Tek hedefim veterinerlik fakültesi ama daha iyi bir sonuç gelirse sıralamayı heba etmek yerine tek alternatifim tıp fakültesi.

Kalan 80 gün el mahkûm denemelere devam edeceğim ama ayrıca nasıl bir yol izlemem doğru olur? Daha önce sınava girenler bu zamanlarda neler yaptı acaba?

@Testo Unit hocam sizin de fikrinizi almak isterim.

Mezunum. Sabah 9'da derse oturup 21'e kadar çalışıp daha sonra bırakıyorum. Ama son 2 aydır konuların da bitmesiyle canım aşırı sıkılıyor. 2 aydır Full deneme + rastgele konu tekrarlarıyla ilerliyorum ve artık bıkma noktasına geldim.

TYT'de 90-100 arası AYT'de ise 50-60 bandındayım ve 2 aydır yaptığım hataların üstüne gitmeme rağmen netler yükselmiyor. Sanırım kapasite bu dahası gelmiyor. Hoş bu netler benim için fazlasıyla yeterli ama durum böyle olunca benim çalışmalarım nereye gidiyor diye düşünüyorum ve moralim bozuluyor. Tek hedefim veterinerlik fakültesi ama daha iyi bir sonuç gelirse sıralamayı heba etmek yerine tek alternatifim tıp fakültesi.

Kalan 80 gün el mahkûm denemelere devam edeceğim ama ayrıca nasıl bir yol izlemem doğru olur? Daha önce sınava girenler bu zamanlarda neler yaptı acaba?

Denemeleri biraz azalt, analiz yapıp yanlış ve doğru yaptıklarını pekiştir, konuları küçük bloklarla tekrar et, uzun çalışmayı molalarla kır, moralini yüksek tut. Net artışı yavaşsa sorun yok, odak “doğru adım atmak” olsun tavsiyem bu sana.

Mezunum. Sabah 9'da derse oturup 21'e kadar çalışıp daha sonra bırakıyorum. Ama son 2 aydır konuların da bitmesiyle canım aşırı sıkılıyor. 2 aydır full deneme + rastgele konu tekrarlarıyla ilerliyorum ve artık bıkma noktasına geldim.

AYT matematikten kaç kitap çözdünüz?

Deneme gün içinde çok yoruyor. Denemelerden sonra oturup test çözemiyordum ben. YouTube'daki güzel soruları eritiyordum denemeleri analiz ettikten sonra. Paraksilen kimya, Eyüp b ve doktor biyolojide herhalde izlemediğim soru kalmamıştır. Düz soru çözümlerini izleme tabii ki, oynatma listeleri var kaliteli onları izle. Yorum sorularında hem konuyu tekrar ediyorum hem oturtuyorum hem de sürekli farklı konu gördüğümden unutma riskim azalıyordu.

Uyarıyim baştan. Pasif şekilde soruları izlemiyeceksin. Önce kendin çözmeye çalışacaksın sonra hocayı dinleyip gereken yerde not alacaksın. Saydıklarım dışındada birçok hoca var. Kısaca kaynak sınırsız YouTube'da.

AYT matematikten kaç kitap çözdünüz?

6 kaynak hatırlıyorum şu an.
345, 3D, Orijinal, Miray, Bilgi Sarmal, Eyüp B.

Deneme gün içinde çok yoruyor. Denemelerden sonra oturup test çözemiyordum ben. YouTube'daki güzel soruları eritiyordum denemeleri analiz ettikten sonra. Paraksilen kimya, Eyüp b ve doktor biyolojide herhalde izlemediğim soru kalmamıştır. Düz soru çözümlerini izleme tabii ki, oynatma listeleri var kaliteli onları izle. Yorum sorularında hem konuyu tekrar ediyorum hem oturtuyorum hem de sürekli farklı konu gördüğümden unutma riskim azalıyordu.

Uyarıyim baştan. Pasif şekilde soruları izlemiyeceksin. Önce kendin çözmeye çalışacaksın sonra hocayı dinleyip gereken yerde not alacaksın. Saydıklarım dışındada birçok hoca var. Kısaca kaynak sınırsız YouTube'da.

Teşekkürler hocam. Bir sorum daha olacak. Böyle özellikle asla kafamda oturtamadığım birkaç konu var. Siz bunlar için spesifik olarak nasıl bir çalışma yapıyordunuz? Örnek olarak canlılarda enerji dönüşümleri, zibilyon tane konu anlatımı izlememe rağmen kafamı sağa sola çevirince anında gidiyor hepsi. Yok efendim oksidatif yok efendim asetilcoa o yükseltgeniyor bu indirgeniyor bilmem ne. AYT Biyoloji anlamında her şey kafamda oturmuş olmasına rağmen bu konu yabancı bir dil gibi geliyor.

Matematik tarafında da o illet 4 tane sayma ve olasılık sorusu. Konu anlatımları izledim soru çözümleri izledim ama çözmeye gelince yapamıyorum.

Matematik tarafında da o illet 4 tane sayma ve olasılık sorusu. Konu anlatımları izledim soru çözümleri izledim ama çözmeye gelince yapamıyorum.
Moz Akademi kanalını bir inceler misin? Çok yüksek ihtimalle teşekkür edeceksin. Sayma ve olasılıktan soru kaçırmıyorum son 2 aydır.

6 kaynak hatırlıyorum şu an.
345, 3D, orijinal, miray, Bilgi Sarmal, Eyüp b.

Teşekkürler hocam. bir sorum daha olacak. Böyle özellikle asla kafamda oturtamadığım birkaç konu var. Siz bunlar için spesifik olarak nasıl bir çalışma yapıyordunuz? Örnek olarak canlılarda enerji dönüşümleri, zibilyon tane konu anlatımı izlememe rağmen kafamı sağa sola çevirince anında gidiyor hepsi. Yok efendim oksidatif yok efendim asetilcoa o yükseltgeniyor bu indirgeniyor bilmem ne. AYT biyoloji anlamında her şey kafamda oturmuş olmasına rağmen bu konu yabancı bir dil gibi

O yolakları tek tek tablo halinde çiz elinle. Birkaç kere çizdikten sonra kafana oturur. 5dk'lık iş zaten. Çizerken sesli tekrar et.

Eyüp B'nin konu anlatım değil de mini anlatımları var. Boş vaktin kaldıkça izle soru ve mini anlatımları.

Moz Akademi kanalını bir inceler misin? Çok yüksek ihtimalle teşekkür edeceksin. Sayma ve olasılıktan soru kaçırmıyorum son 2 aydır.
Evet moz akademi çok iyi. Onun harici dr.biyoloji/senin biyolojin kanalları ve bilgisarmal fizik kitabı çok yardımcı olabilir değişik kalıplar görmekte. Orbital kimya yine aynı.