Yani şu ana mesajda olan fotoğraftaki masa, araştırdı. Ğım için söylüyorum, demirleri o kalınlıkta ve sağlamlıkta 7-8k tutar. Ahşap konusunda bilgi sahibi değilim ama çekmeceler ile birlikte o da 7-8'den aşağıya olmayacaktır.

Bu kalınlıkta panel olacaksa 7-8 biraz hayal bile kalır diyebilirim 2cm kalınlıkta düz masa için panele bile 4-5 bin fiyat çekiyorlardı.

Ayrıca ekleme yapayım bu fiyat ladin için arkadaşın istediği Ceviz'e benziyor ki ceviz fiyatlarına girmek bile istemiyorum.

@erdym, iyimser bakmış olabilirim. Çizimi yapmış genç arkadaş ama o kalınlıklar zaten fazla. Aldığım masanın üzerinde 2 adet 27 inc monitör ve kasa var. Kasa zaten kütük gibi. Bir mm sallanmıyor ve kıpırdamıyor. Metal kalınlığı da öyle fazla değil. Konu sahibi çizer iken oranı biraz kaçırmış.

Et kalınlığı 0.80mm 20X40 profil yazmış firma. 150 kilo taşır demişler.

Not: Öyle kaliteli ahşabı anca 2. el masa satan bir kullanıcıdan alabilirse olur. Hani kaça giderse gitsin kurtulayım şundan diye ilana koyanlar var ya. Onun derdi de taşıma.

Son düzenleme:
@erdym, iyimser bakmış olabilirim. Çizimi yapmış genç arkadaş ama o kalınlıklar zaten fazla. Aldığım masanın üzerinde 2 adet 27 inc monitör ve kasa var. Kasa zaten kütük gibi. Bir mm sallanmıyor ve kıpırdamıyor. Metal kalınlığı da öyle fazla değil. Konu sahibi çizer iken oranı biraz kaçırmış.

Et kalınlığı 0.80mm 20x40 profil yazmış firma. 150 kilo taşır demişler.

Flinder masa bende de var L masa için beyaz tercih etmiştim kötü de değil fiyatına göre. Arkadaş o kalınlıkta uyguna bir şey arıyorsa kaplamalı sunta falan bakmalı zaten o kalınlıkta suntayı kırmak ayrı başarı.

Mesela bu tarz karlby var lakin o da uygun fiyatlı denemez ama örnek için iyi bir model.

Bütçen ne kadar kalınlık tercihin ne olacak? Masif panellerden falan bahsediyorsan ucuz olmayacağını bil ayrıca onların bakımlarını da yapman gerekiyor.

Bakımlı tahtalara girişmem ben üşengeç adamım koyayım dursun kullanayım. Başta MDF düşündüm kalınlığı 3.5 cm olarak ama yumruklarsam kırılır diye düşünüyorum. Bütçe olarak herhalde boyuta gör e 2 panelle ya da 3 panelle hallederim yani bir 6-7 bincivarı

Yani şu ana mesajda olan fotoğraftaki masa, araştırdığım için söylüyorum, demirleri o kalınlıkta ve sağlamlıkta 7-8K tutar. Ahşap konusunda bilgi sahibi değilim ama çekmeceler ile birlikte o da 7-8'den aşağıya olmayacaktır.

O sadece AI yorumu hocam ayaklar tahta olacak. Demir profile boya yapmakla uğraşamam odam rutubetli çabuk pas atar.

Bu kalınlıkta panel olacaksa 7-8 biraz hayal bile kalır diyebilirim 2cm kalınlıkta düz masa için panele bile 4-5 bin fiyat çekiyorlardı.

Ayrıca ekleme yapayım bu fiyat ladin için arkadaşın istediği Ceviz'e benziyor ki ceviz fiyatlarına girmek bile istemiyorum.

Genel olarak direkt ağaç yerine MDF sunta gibi alternatiflere bakıyordum hocam. ChatGPT mdflam önerdi o da pahalıymış. Sunta çok dayanıksız mdflam pahalı geldi galiba düz MDF kullanmak en mantıklısı.

Genel olarak direkt ağaç yerine MDF sunta gibi alternatiflere bakıyordum hocam. ChatGPT mdflam önerdi o da pahalıymış. Sunta çok dayanıksız mdflam pahalı geldi galiba düz MDF kullanmak en mantıklısı.

Suntalam kalınsa ve güzel bir profille desteklendiyse hiçbir şey olmaz.

Bakımlı tahtalara girişmem ben üşengeç adamım koyayım dursun kullanayım. Başta MDF düşündüm kalınlığı 3.5 cm olarak ama yumruklarsam kırılır diye düşünüyorum. Bütçe olarak herhalde boyuta gör e 2 panelle ya da 3 panelle hallederim yani bir 6-7 bincivarı.

Bende 2.5cm suntalam var şu an yumruğumu direk profil absorbe ettiğinden hiçbir şey olmaz.