Merhaba arkadaşlar,
Aklımda uzun süredir bir soru var ve sizlerin de görüşlerini merak ediyorum. Diyelim ki bir öğrenci YKS sınavına hiçbir ciddi hazırlık yapmadan giriyor. Sadece okulda gördüğü kadarıyla veya genel kültürüyle sınava katılıyor.

Sizce böyle biri ortalama kaç net yapabilir?

Hangi testten daha yüksek net gelir (TYT'de Türkçe, Sosyal gibi)?

Hiç çalışmadan da girince tercih yapılabilecek bölümler çıkar mı?

Bu şekilde tercih yaparak üniversite kazanma ihtimali sizce var mı?

Bu konuda tecrübelerinizi, duyduklarınızı veya tahminlerinizi yazarsanız çok sevinirim. Özellikle geçmişte hiç çalışmadan girip az da olsa başarı sağlayanlar varsa onların deneyimlerini de okumak isterim.

0-10 net

10-20 net

20-30 net

30+ net

Vallahi cidden bilmiyorum, ama berberde bir amcayla eğitim konusu açtığımda 40 yaşında kendisi şimdi girsem 2 senelik bir bölüm kazanırım demişti. Doğruluk tartışılır.

Düzgün bir okuldan okul döneminde çalışmış bir öğrenci sınava yönelik çalışmasa bile başarılı olur. Benim sınava 10 sene önce girdiği halde çalışmadan girip şu an çoğu kişinin hayal edeceği sıralamaları yapan arkadaşlarım var. Eski bir kız arkadaşım ise sınava hazırlanıp girip 10k yapmıştı sonra kendini test etmek için girdiği gelecek yılın sınavında ise 18k yapmıştı.

Okulda gördüklerin hala aklındaysa ve bu süreçte hiç soru ve deneme çözmemişsen en fazla 30-35 yapabilirsin bence. Büyük oranla Türkçe ve Sosyal netlerin yüksek olur.

Şuan ne durumdasın? Bir TYT denemesi çözebilirsin seviyeni öğrenmek için.

Okulda gördüklerin hala aklındaysa ve bu süreçte hiç soru ve deneme çözmemişsen en fazla 30-35 yapabilirsin bence. Büyük oranla Türkçe ve Sosyal netlerin yüksek olur.

Şuan ne durumdasın? Bir TYT denemesi çözebilirsin seviyeni öğrenmek için.
Ve ayrıca tyt matematik testini çözmezsek sınavımız geçerli sayılırmı veya çoğunu sallarsak

Ve ayrıca tyt matematik testini çözmezsek sınavımız geçerli sayılırmı veya çoğunu sallarsak
Bilmediğini sallama. İlk 10 soruya bak. Yapabildeklerini yap, yapamadıklarını boş bırak. Puan kaybı yaratmasın.
Geçersiz sayılmasıyla ilgili bilgim yok. Yönetmenlik varsa ÖSYM üzerinden bakmanı öneririm.

Merhaba arkadaşlar,
Aklımda uzun süredir bir soru var ve sizlerin de görüşlerini merak ediyorum. Diyelim ki bir öğrenci YKS sınavına hiçbir ciddi hazırlık yapmadan giriyor. Sadece okulda gördüğü kadarıyla veya genel kültürüyle sınava katılıyor.

Hiç çalışmadan da girince tercih yapılabilecek bölümler çıkar mı?

Bu konuda tecrübelerinizi, duyduklarınızı veya tahminlerinizi yazarsanız çok sevinirim. Özellikle geçmişte hiç çalışmadan girip az da olsa başarı sağlayanlar varsa onların deneyimlerini de okumak isterim.

0-10 net

10-20 net

20-30 net

30+ net
2023'te ve 2024'te çalışmadan girdim. İlk yıl 247k, ikinci yıl 470k geldi. İyi bir şey değil. Şu 26 gün çalış derim.

Ortalama istiyorsanız bayağı düşük çıkacaktır. TYT'den 20 net olsa şükredin. Açıp verilere bakmayacağım ama zamanında 14 fizik sorusunun 2-3 tanesini anca yaptıkları düşünüldüğünde öyle bir sonuç şaşırtmaz.

Kişinin yatkınlığına göre değişir.

Soruları görmeden sadece şıkları sallayarak bile üniversite kazanabilirsiniz.

Özellikle geçmişte hiç çalışmadan girip az da olsa başarı sağlayanlar varsa onların deneyimlerini de okumak isterim.
Şanssızsınız, yaklaşık 1 ay önce optik kağıdıma denk geldim ve sildim. AYT'de sözel kısmın tamamını B işaretledim.

Çalışsam, taş çatlasa 15k yapardım. Hayatımda en iyi geçen sınavlar arasında. Buna rağmen okulda girdiğim 4 denemeden bile kötü Türkçe ve fiziğe sahip. Ama kimya ikisi de dengeliyor gibi.
Matematikte AYT'de bir soruyu anlamadım. Sorular yayınlanınca bile anlamadım. Bahane olsun diye söylemiyorum ama daha açık bir şekilde yazılabilirmiş. O soruyu yanlış olacağına inanarak işaretledim. Buna rağmen TYT ile birlikte 3 yanlışım daha var mış.

1748089934772.webp