3 ay önce şu CoD serisini baştan oynayayım dedim. Yıllar önce oynadığım bir CoD2 vardı çocukken hayran kalmıştım o zevki nostaljiyi şevki tekrar tadayım dedim ve Yapay zekâ ile hikaye bağlantılı oyunları çıkarttım.
Call of Duty: World at War
Call of Duty: Black Ops
Call of Duty: Black Ops II
Call of Duty: Modern Warfare (2007)
Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009)
İlk oyundan başladım ama yok abi oyun akmıyor. Koşma yok zaten kabız gibi gidiyor karakter kontroller leş hikayesi de güzel değil üstüne kılıçla koşan Japonları vuruyorsun ayrıca nişan (aim) sistemi ve vuruş hissiyatı daha eski olan CoD2'deki gibi değil silahla bakınca adamlar zor gözüküyor 1 saat dayanamadım ALT F4 çekip sildim. Sonra bu konuyu açınca linç yedim;
CoD serisine başlayayım dedim, hiç oynamamıştım. Bu kadar çok övülen, dünyaca bilinen bir seri, bir yerden başlayayım dedim. Yapay zekaya da sordum hikâyesel bağlantı da olduğu için en iyi 5 oyunu önerdi;
- Call of Duty: World at War
- Call of Duty: Black Ops
- Call of Duty: Black Ops II
- Call of Duty: Modern Warfare (2007)
- Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009)
Serinin en iyi oyunları bunlarmış çoğu forumda, YouTube yorumlarında, Reddit'te vs de öneri bu şekilde. 1. sıradakinden başlayayım dedim ve CoD WAW'ı indirdim, TR yama kurdum oyunu açtım. Daha ilk...
Daha sonra şu kararı aldım evet belki döneminde güzel olabilir ama günümüzde oynanabilirliği olan oyunlarını baştan sona oynayıp bitireyim dedim ve dün Black Ops 1'i indirdim. Yine oynatıyor vuruş hissi ve aim iyi fakat oyun ölü. Hikayesini beğenmedim oradan oraya koşuşturma var sadece önüne çıkan adamları vura vura gidiyorsun sanki PUBG Antrenman alanındaki taretlere sıkıyorsun. 1-2 saat oynadım şimdi birazdan devam edeceğim Black Ops 2'yi de indirdim olmadı 1'i speedrun yapıp 2'ye geçerim ondan sonra ben de Modern Warfare'ye geçeceğim. Bu şekilde oynamamın sebebi hikaye. Yeni çıkarttığım yol;
- Black Ops
- Black Ops II
- Modern Warfare (2007)
- Modern Warfare 2 (2009)
- Modern Warfare 3 (2011)
- Black Ops III (2015)
Herkes CoD serisinin en iyi oyunu Modern Warfare der ve Black Ops 2'yi bitirince tahmini 4-5 güne ben de başlayacağım fakat sen Remastered olanları oynamışsın sanırım
@Akif ben eski versiyonları oynayacağım. Sonra da genel bir inceleme rehber konusu açacağım. Günümüzde CoD serisine başlamak diye.