Liguori 20

Yetkin
Makaleler
1
Televizyonum'da CAM (Conditional Access Module) slotu mevcut. Kendi içinde uydu alıcısı da var. Yani TV izlemek için ekstra hiçbir cihaza ihtiyacım yok anladığım kadarıyla.

Ülkemizde CAM cihazı üzerinden yayın veren kaç tane firma var?

Araştırmalarım sonucu bir tek D-Smart bulabildim. Uygun fiyatlı gözüküyor. 4K dahil mi bilmiyorum. Başka firma var mı?

D-Smart D-Fix CAM cihazı

Televizyonum farklı bir VLAN'de ve WAN izni yok. Smart TV terimini sevmiyorum. O yüzden internet gerektiren alternatifler söylemeyin. CAM internet gerektirmeyen bir çözüm. CAM firma tavsiyesi istiyorum sadece. Uygun fiyatlı olması da tercihim. 4K kanallar olursa da sevinirim.

Televizyonum'da CAM (Conditional Access Module) slotu mevcut. Kendi içinde uydu alıcısı da var. Yani TV izlemek için ekstra hiçbir cihaza ihtiyacım yok anladığım kadarıyla.

Ülkemizde CAM cihazı üzerinden yayın veren kaç tane firma var?

Araştırmalarım sonucu bir tek D-Smart bulabildim. Uygun fiyatlı gözüküyor. 4K dahil mi bilmiyorum. Başka firma var mı?

D-Smart D-Fix CAM cihazı

Televizyonum farklı bir VLAN'de ve WAN izni yok. Smart TV terimini sevmiyorum. O yüzden internet gerektiren alternatifler söylemeyin. CAM internet gerektirmeyen bir çözüm. CAM firma tavsiyesi istiyorum sadece. Uygun fiyatlı olması da tercihim. 4K kanallar olursa da sevinirim.
Konuyu hortlatıyorum ama harici uydu alıcısı alsanız? Veya çok zor ama PC'ye TV kartı alın?

Konuyu hortlatıyorum ama harici uydu alıcısı alsanız? Veya çok zor ama PC'ye TV kartı alın?
Amaç zaten harici uydu alıcısı almamaktı ve TV'nin sunduğu bütün kurulu özelliklerinden faydalanmak.

CAM modülü bunun için icat edildi zaten. Gerçi yurt dışında bile çok tutmadı bu. Ama halen en yeni televizyonlarda bile vardır.

Bence Türkiye gibi TV kullanımın çok olduğu bir ülkede CAM modülünün çok daha populer olması gerekirdi. Hem çoğunluk iki kumanda ve harici uydu alıcısı ile uğraşmak zorunda kalmazdı. 2010'ların başında daha çok üstüne gitseydi Digiturk ve D-Smart, şu an çok farklı bir ortam olabilirdi. Tek kumanda, her şey TV'nin işletim sistemi ve arayüzü üzerinden.

CAM modülü direkt TV'ye takılıyor, aynı kart gibi ve sadece şifre çözme görevi görüyor. Uydu kablosu da direkt TV'ye takılıyor. Çok daha temiz ve kullanışlı.

Ayrıca eklemeyi unuttum ama NextStar firmasının Digiturk ve D-Smart ile anlaşması var. Bu kutuları müşterilere dayatmak ile zorunlular ve komisyon alıyor iki taraf.

Bana göre bu kutular büyük bir e-waste. Son 15 yıl içinde çıkan her TV'de dahili HD uydu alıcısı ve uydu anten girişi var.

Son düzenleme: