Çamaşır makinesinde yıkatılan çamaşırlar kötü kokuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ALCYONEUS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 108
  • Etiketler Etiketler
    kötü

ALCYONEUS

Üstün
Sorunum başlıktaki gibi. 4 kez renkli kıyafetleri yıkattım, yine aynı koku, yine aynı koku; leş gibi kokuyor. Bu kıyafetleri dışarıda insan giymeye utanır. Bana sadece sıvı deterjan değil, yumuşatıcı da kullanmam gerektiğini söylediler. Çok da anlamıyorum, normal düz renkliler için sıvı deterjan kullanıyormuşum. Yumuşatıcı ile de denedik, abi yine kokuyor. Sonra da düşündüm de, makineyle de alakalı olabilir. Yazıyor internette, bu sorunu nasıl çözebilirim?

Çamaşır makinesi temizleyici alıp çalıştırın muhtemelen faydası olur. Güzel koku için yumuşatıcı şart. Fakat doğru bölümlere dolduruyor musunuz ChatGPT'ye modeli ile birlikte sorun nereye ne koymam gerekiyor diye. Bazı makineler sıvı deterjan desteklemiyor mesela, belki yanlış kullanıyorsunuzdur.

Lastik ve deterjan gözünü güzelce temizleyip makine temizleyiciyle boş şekilde yüksek sıcaklıkta bir program çalıştırmayı dene. Sonrasında kapağı ve deterjan gözünü açık bırak, çamaşırları da yıkama biter bitmez çıkar; koku devam ederse filtre ve gider kısmına da baktırmak lazım.

Hem deterjan hem yumuşatıcı koyman lazım. Koku hala varsa kısa programda sadece yumuşatıcı ile deterjansız yıkayabilirsin 20 dakika falan. O yoğun kokuyu alacaktır.

Lastik ve deterjan haznesinin temizliğini yaparak başla, buralarda kireç ve kir birikiyor.
Haznenin orta bölgesinde hazneyi tutan plastik vardır, üst kısmındaki tuş gibi şeye parmağını bastırıp çekince hazneyi alırsın.

Geçmezse makineyi 60 derecede sirke dökerek çalıştır, makine soğuduktan sonra bir tur dâhâ çalıştır, çamaşır suyu dökerek yapmıştım aynı şeyi de pek sağlıklı değil.

Giderinizi de kontrol edin. Gider de koku yapabilir. Ek olarak ventil ya da plastik karıştırıcı da sorunlu olabilir.
Makineye sirke dökülmemeli. Kapı contasına zarar verir; buna ek olarak da pompa motorunun hortumlarına zarar gelme ihtimali de düşük değil.

Ürün tasviyesi vermem gerekirse, Ariel'in toz detarjanıyla Yumoş'un yumuşatıcısını kullanabilirsin.

Makine temizliği hakkında tavsiye vermek gerekirse, Makineyi 90 dereceye alıp kapaktaki cam ısındıktan bir şişe sirkeyi boca et. Arada bir leğen getirip hortumu çıkararakta bakım yapman gerekir. Bu adamın videolarına bak:

Makineye sirke dökülmemeli. Kapı contasına zarar verir; buna ek olarak da pompa motorunun hortumlarına zarar gelme ihtimali de düşük değil.
Limon, karbonat döküp çörçıl* yaparız en kötü, belki bulaşık makinesi deterjanı da iş görür, kaya tuzu-sıcak su-karbonat karışımı... en rahatı 200-300 liraya makine temizlik tableti alıp geçmek olur.

Evet, en mantıklısı o olur. Beyaz eşya teknisyeniyim; sirke pek de yararlı olmuyor. Temizlik tableti en doğrusu.

Yarın alıp deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…