Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Otomatik modda mı çektiniz? Odak tam yapılmamış gibi. Eğer otomatik odaktaysa düşük ışıktan dolayı tam netleyememiş olabilir. Lens de yavaş ise netleyememesi çok normal. Bu makineyle en keskin fotoğrafları 50mm f/1.8 lensle çekersiniz. Ayrıca fotoğrafları çok yakından çektiyseniz ve lensin minimum odak mesafesinden daha yakın bir uzaklıkta çektiyseniz de netleyemez.
www.dpreview.com
Verdiğim linkte bu makine ile çekilen bazı örnekler mevcut ve bunlar makinenin yanında gelen lens ile çekilmiş. Ve son olarak tavsiyem bu makinede hep düşük ISO ilen çekim yapın. Eski makinelerin ISO performansı oldukça kötüdür yüksek ISO da hemen kumlanmaya başlar.
Canon EOS 1000D / Rebel XS Review Samples
View Canon EOS 1000D / Rebel XS Review Samples from DPReview.
DarthGorsoy 14
Seçkin
Hocam odağı olabildiğince ayarlamaya çalışını ayrıca görüntüyü RAW kaydedin, sonradan biraz daha kurtarılabilir olacaktır.
Açıkçası ilk fotoğraf çok hoşuma gitti.Canon EOS 1000D ile çektiğim bazı fotoğraflar. Sizce nasıl gözüküyor?
Bende de şu ihtiyar var:
Benden daha yaşlı.
- Makaleler
- 7
Auto'da cektiginiz cok belli, boyle eski makinelerde hele hele stok lensteyseniz kesinlikle Auto kullanmayin. ISO'yu cok abartmadan, biraz exposure arttirarak tekrar cekmeyi deneyin. Fotograflarinizin pozlamasi guzel ancak renkler asiri soluk, golgeler cok karanlik ve on plandaki seyler de cok karanlik cikmis. EOS 1000D gibi eski bir cihazda olur mu bilmiyorum ama, makro modu varsa acmayi da deneyebilirsiniz zira genelde cok yakindan cekim yapiyorsunuz anladigim kadariyla.
DarthGorsoy 14
Seçkin
Sony dışında çoğu markada oto kullanmayı ben de tavsiye etmiyorum. Fujifilm'in otoları bile çok kötü, şahsen benim görüşüm bu. Elle saniyeler içinde kareye en uygun modu ayarlayabilir. El bir yerden sonra alışıyor.Auto'da cektiginiz cok belli, boyle eski makinelerde hele hele stok lensteyseniz kesinlikle Auto kullanmayin. ISO'yu cok abartmadan, biraz exposure arttirarak tekrar cekmeyi deneyin. Fotograflarinizin pozlamasi guzel ancak renkler asiri soluk, golgeler cok karanlik ve on plandaki seyler de cok karanlik cikmis. EOS 1000D gibi eski bir cihazda olur mu bilmiyorum ama, makro modu varsa acmayi da deneyebilirsiniz zira genelde cok yakindan cekim yapiyorsunuz anladigim kadariyla.
- Makaleler
- 7
Ilk fotografta odak duzgun aslinda, son fotografta da artistik stile gore ''duzgun'' denebilir. Onun disindaki fotograflarda dediginiz gibi odak da tamamen kayik. Yuksek ihtimal cekmeden once denklansor tusuna hafifce basilip beklenmemis bile...
DarthGorsoy 14
Seçkin
Bunlar zamanla hallolacak sorunlar ya. Bir de makine ışık biraz düşse bile odak konusunda sorun yaratabilir.Ilk fotografta odak duzgun aslinda, son fotografta da artistik stile gore ''duzgun'' denebilir. Onun disindaki fotograflarda dediginiz gibi odak da tamamen kayik. Yuksek ihtimal cekmeden once denklansor tusuna hafifce basilip beklenmemis bile...