Alex Mason

Yetkin
Yapacağım kesit ve açtığım konu The Boys dizisinden spoiler içermektedir.

kırpılmışKÜÇÜK.webp

Eşref Rüya yazan yerden sonraki kırmızı çizgilerin olduğu aralıktan bir sonraki videoya geçerken "siyah ekran" geliyor.

1760695308637.webp

Bu siyah ekranı yok etmek için videoyu birleştirmek istiyorum fakat beceremedim. "Eşref Rüya" yazan yer ve "Stormfront, Becca death scene" yazan yeri siyah ekranlı geçiş olmadan nasıl birleştirebilirim?

Geçiş süreleriyle oynamayı deneyin ama o da çare olmaz bence. Mutlaka biraz da olsa siyahlık gözükecektir.
Arka plana bir şey koymayı deneyebilirsin ama o da şık durmaz.

Shift tuşuna basılı tutarak sola çekince yapışmıyor.
GPT cevabı bu şekilde:
CapCut’ta video parçalarını sıfıra sıfır (boşluksuz, kesintisiz) birleştirmek istiyorsan, aşağıdaki adımları izle:

💡

1. Zaman çizelgesinde (timeline) birinci videoyu yerleştir.
  2. İkinci videoyu sürükleyip, ilk videonun hemen bitişine kadar getir.
  3. CapCut otomatik olarak hizalama yapar — videoyu bıraktığında, küçük bir “tık” hissiyle tam sıfıra sıfır birleşir.

Eğer küçük bir boşluk kalıyorsa, zoom in (yakınlaştır) yaparak elinle tam olarak bitiştir.

⚙️

1. Tüm klipleri zaman çizelgesine yerleştir.
  2. Her klip arasına geçiş efekti (transition) eklemediysen ama hâlâ arada boşluk varsa:
    • Klipler arasında gri boşluk görüyorsan, o boşluğu seçip sil (Del tuşu veya çöp kutusu simgesi).
    • Böylece videolar birbirine sıfır saniye aralıkla birleşir.

🚫

• CapCut bazen otomatik geçiş ekleyebiliyor.
    Eğer “fade” veya “slide” gibi bir geçiş varsa, bu sıfıra sıfır birleşmeyi engeller.
    • Klipler arasındaki küçük kareye tıkla.
    • “Geçiş yok (None)” seçeneğini seç.

🔍

• Eğer birleşmeden sonra yine çok küçük bir “kara ekran” veya duraksama oluyorsa:
    • Her iki klibin bitim frame’lerini kontrol et.
    • Bazen videonun sonunda “boş frame” (görsel olmayan 1-2 frame) kalır. Bunu trim tool (makas simgesi) ile kes.

Buradan bir sonuç çıkmazsa tavsiyem videoları çok az iç içe geçirip iç içe geçmiş kısımlara fade out fade in efekti yap.