DeadlyMania7 106
Seçkin
Elimde Printables'dan 3D baskı için bir model var. Benim bunun 2 versiyonunu yapıp tek dosyaya koymam lazım. Bunu nasıl yapabilirim? Birini küçültüp birini büyüteceğim ve cm cinsinden boyutları görmem gerek.
Elimde Printables'dan 3D baskı için bir model var. Benim bunun 2 versiyonunu yapıp tek dosyaya koymam lazım. Bunu nasıl yapabilirim? Birini küçültüp birini büyüteceğim ve CM cinsinden boyutları görmem gerek.
Nerenin uzunluğunu değiştireceksin? Eğer uniform scale kapatırsan hepsi bağımsız olur.
Eki Görüntüle 279494
Eğer vida tarzı şeyleri uzatacaksan aralıkları da uzar bu arada.
Şöyle gösteriyim en net şekilde.
Eki Görüntüle 279496
Tamam modeli komple uzatırsın böyle senin yapman gereken şey şu vidalı mil kısmına ekleme yapmak.
Eki Görüntüle 279497
Onu nasıl yaparım?
Diğerinde dişlerde bir değişim olur mu?
Değişim olur dişleri uzatıyorsun gibi düşün:
Eki Görüntüle 279499Eki Görüntüle 279498
Senin yapman gereken en kolay yöntemle şu olabilir bir 3D modelleme uygulamasıyla dişli kısmını kesip üst taraftan devamını getirecek şekilde ekleme yapmak ama hiç bilmiyorsan yapabilir misin ondan emin değilim. Modeli atarsan ek yapabilirim oraya.
Ya da alternatif bir yol her yönden yüzdelik olarak aynı arttıracaksın ki dişli boyları aynı kalsın lakin model de doğal olarak daha büyük gözükcek.
Küçük olanı küçülttüm. Yanlış hesaplamadıysam küçük olan en düşük boyutta 6 cm geliyor. Diğerini hiç ellemedim. Onun da açık hali 20 cm gelmesi gerek.
![]()
base
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.www.mediafire.com
Kafam karıştı şimdi hangisinin boyu uzatılacak ve dişli kısmının ne kadar uzun olması gerekiyor.
Eki Görüntüle 279502
Bu dişli olan kısmı ne kadar olacak ama o önemli şu an 63mm mesela.
Bir dakika hesaplayayım.
@erdym hesap için eksenlerle oynarken galiba yaptım. Her iki parçanın Z'sini de aynı miktarda değiştirince dişler denk geliyor.
![]()
oldu galiba
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.www.mediafire.com