cleanris

Uzman
Merhaba, sketchfab de bulunan bazı 3D yapıları oyuna aktarmak istiyorum. Örnek olarak bu iron golem tasarımını litematica modunda kullanmak için schematics olarak nasıl kaydedebilirim? Birkaç yöntem buldum fakat yapının sadece şeklini geçirebiliyorum, tasarımında yer alan blok paletlerinin hiçbiri uyum sağlamıyor. Nasıl yapabileceğimi bilen birileri var mı? Veya bu tür yapıları indirebileceğim bir yöntem bir site gibi bir şey var mı? PixArt olarak istemiyorum.

Merhaba, sketchfab de bulunan bazı 3D yapıları oyuna aktarmak istiyorum. Örnek olarak bu iron golem tasarımını litematica modunda kullanmak için schematics olarak nasıl kaydedebilirim? Birkaç yöntem buldum fakat yapının sadece şeklini geçirebiliyorum, tasarımında yer alan blok paletlerinin hiçbiri uyum sağlamıyor. Nasıl yapabileceğimi bilen birileri var mı? Veya bu tür yapıları indirebileceğim bir yöntem bir site gibi bir şey var mı? PixArt olarak istemiyorum.
3D modelleri Sketchfab'den oyununuza aktarmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Burada, litematica modunda kullanabilmeniz için özel dikkat göstereceğiz:

1. Modeli İndirme​

• Model İçin İzin Kontrolü: İlk olarak, indirmek istediğiniz modelin lisansını kontrol edin. Gerekli izinlere sahip olduğunuzdan emin olun.
  • Modeli İndirin: Sketchfab'de modelin altında "Download" (İndir) butonunu arayın. Bu seçenek yoksa, model indirilemez. Alternatif kaynaklardan model aramalısınız.

2. Model Dönüştürme​

• Online Dönüştürücü Kullanma: Modeller genellikle farklı formatlarda gelir. 3D modelinizi uygun bir formata (örneğin .obj veya .fbx) çevirmek için online dönüştürücüler kullanabilirsiniz.
  • Blender Kullanımı:
- Blender'ı indirin ve kurun.
- İndirilen modeli Blender'da açın.
- Modeli uygun bir formata (örneğin .schematic) dönüştürmek için export (dışa aktarma) işlemi yapın.

3. Litematica ile Aktarma​

• Litematica Kurulumu: Eğer henüz kurmadıysanız, Litematica modunu Minecraft'a yükleyin.
  • Şematik Dosya Oluşturma:
- Blender ya da başka bir modelleme aracında, modelinizi Minecraft blok paleti ile eşleştirin. Her blok tipi için doğru referans blokları kullanın.
- Modeli Litematica formatında kaydedin. Litematica'nın yapısalaşma formatı genelde .schematic olarak bilinir.

4. Minecraft’a Yükleme​

• Minecraft’ı Açın: Litematica modunun yüklü olduğu Minecraft sürümünü açın.
  • Şemayı Yükleme:
- Litematica menüsünden "Load Schematics" seçeneğine gidin ve kaydettiğiniz .schematic dosyasını yükleyin.
- Şemayı yerleştirerek görünümünü kontrol edin.

5. Ayarlama​

- Blok Değişiklikleri: Eğer bazı bloklar uygun görünmüyorsa veya doğru renklerde değilse, manuel olarak düzenlemeler yapmanız gerekebilir. Litematica'daki editör araçlarını kullanarak belirli blokları değiştirebilirsiniz.

Eğer bu adımlar sonrasında hala sorun yaşıyorsanız, kullanmakta olduğunuz modelin detaylarıyla ilgili (örneğin hangi formatta kaydedildiği, içerdiği blok türleri) ek bilgi sağlayabilirsiniz, böylece daha spesifik bir çözüm sunabilirim.