Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DeadlyMania7 106

Seçkin
Yer
Cehennemin dibi
Elimde Printables'dan 3D baskı için bir model var. Benim bunun 2 versiyonunu yapıp tek dosyaya koymam lazım. Bunu nasıl yapabilirim? Birini küçültüp birini büyüteceğim ve cm cinsinden boyutları görmem gerek.

Çözüm
Elimde Printables'dan 3D baskı için bir model var. Benim bunun 2 versiyonunu yapıp tek dosyaya koymam lazım. Bunu nasıl yapabilirim? Birini küçültüp birini büyüteceğim ve CM cinsinden boyutları görmem gerek.

Direkt slicer üzerinden yapabilirsin eğer her tarafın aynı oranda küçülmesini istiyorsan uniform scale açık olmalı.
Modele tıkla.

1789069182719.webp

Yukarıdan scale ayarını seç veya s tuşuna bas.

1789069299248.webp

Gelen menüden hem yüzdesel hem de mm cinsinden boyutu düzenleyebilirsin.

1789069242896.webp
Onu nasıl yaparım?
Diğerinde dişlerde bir değişim olur mu?

Değişim olur dişleri uzatıyorsun gibi düşün:
1789071081311.webp
1789071074901.webp

Senin yapman gereken en kolay yöntemle şu olabilir bir 3D modelleme uygulamasıyla dişli kısmını kesip üst taraftan devamını getirecek şekilde ekleme yapmak ama hiç bilmiyorsan yapabilir misin ondan emin değilim. Modeli atarsan ek yapabilirim oraya.

Ya da alternatif bir yol her yönden yüzdelik olarak aynı arttıracaksın ki dişli boyları aynı kalsın lakin model de doğal olarak daha büyük gözükcek.

Değişim olur dişleri uzatıyorsun gibi düşün:
Eki Görüntüle 279499Eki Görüntüle 279498

Senin yapman gereken en kolay yöntemle şu olabilir bir 3D modelleme uygulamasıyla dişli kısmını kesip üst taraftan devamını getirecek şekilde ekleme yapmak ama hiç bilmiyorsan yapabilir misin ondan emin değilim. Modeli atarsan ek yapabilirim oraya.

Ya da alternatif bir yol her yönden yüzdelik olarak aynı arttıracaksın ki dişli boyları aynı kalsın lakin model de doğal olarak daha büyük gözükcek.

Küçük olanı küçülttüm. Yanlış hesaplamadıysam küçük olan en düşük boyutta 6 cm geliyor. Diğerini hiç ellemedim. Onun da açık hali 20 cm gelmesi gerek.

Küçük olanı küçülttüm. Yanlış hesaplamadıysam küçük olan en düşük boyutta 6 cm geliyor. Diğerini hiç ellemedim. Onun da açık hali 20 cm gelmesi gerek.

Kafam karıştı şimdi hangisinin boyu uzatılacak ve dişli kısmının ne kadar uzun olması gerekiyor.

1789071867951.webp

Bu dişli olan kısmı ne kadar olacak ama o önemli şu an 63mm mesela.

Bir dakika hesaplayayım

@erdym hesap için eksenlerle oynarken galiba yaptım. Her iki parçanın Z'sini de aynı miktarda değiştirince dişler denk geliyor

Son düzenleme:
Bir dakika hesaplayayım.

@erdym hesap için eksenlerle oynarken galiba yaptım. Her iki parçanın Z'sini de aynı miktarda değiştirince dişler denk geliyor.

Zaten yine mantıken yüzdelik olarak artacağından olur lakin estetik açıdan fark olur. Ondan öyle dedim.