Capture card önerebilir misiniz?

hasanmerkit

Yetkili Üye
Moderatör
Makaleler
5
Yer
İstanbul
1920x1080 60 FPS kayıt alabilen capture card var mıdır? HDMI portu ile mi çalışıyor? @Recep Baltaş sizin kullandığınız kart neydi? :) Ne tavsiye edebilirsiniz? Amacım hem bazı laptopların (bazı sayılı model cihazlar BIOS görüntüsünü HDMI çıkışından verebiliyor) cihazların BIOS'unu çekmek hem de cihazımın performansını düşürmeden video kaydı alabilmek.

Örneğin 3-4 saat aralıksız çalışabilecek ve 60 FPS çekebilecek bir karta ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Video kayıtları için saniyede 60 karenin üstü de gereksiz gibime geliyor. Bir oyun sahnesi çekersem de kendim 144 Hz oynasam da 60 FPS video çekiyorum. ( Detroit: Become Human gibi 30 FPS bile yetecek oyunları 60 FPS ile çekiyorum. 50 FPS altı videolara alerjim var biraz. :D) Eğer mantıklı bulmuyorsanız belki fikrimi değiştirirsiniz. Oyun dışında rehber amaçlı kayıtlar aldığım zaman zaten 24 FPS bile yetecektir.

Capture card dediğimiz bu kaydediciler cihazın işletim sisteminden tamamen bağımsız çalışabiliyor mu? Hata yapıp yazılım gerektiren bir cihaz almak istemiyorum. Gereken HDMI sürümü de var mı?

Şimdiden teşekkürler. Bütçe belirleyemiyorum çünkü düzgün kartlar ne kadar eder hiç bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elgato Cam Link Pro kullanıyoruz biz şu anda. Benim tavsiyem kasa içi değil de harici modelleri alman.
  • USB Tip-C kullansın.
  • 1080p 60 desteği olsun.
  • Dahili hafızası da olabilir.
Dizüstü bilgisayarlara Type-C ile görüntü üreten bir cihaz takıldığı zaman entegre grafik kullanma gibi huyları var maalesef. Örneğin ben Type-C to USB+HDMI+Ethernet gibi aparatlar kullandığım zaman o aparatın HDMI portuna iGPU görüntü veriyor. Sanırım önce bu aparat ile deneme yaparak oyun performansını gözetlemeliyim...

Tavsiye için çok teşekkür ederim. :) Hemen araştırıyorum.

1920x1080 60 FPS kayıt alabilen capture card var mıdır? HDMI portu ile mi çalışıyor? @Recep Baltaş sizin kullandığınız kart neydi? :) Ne tavsiye edebilirsiniz? Amacım hem bazı laptopların (bazı sayılı model cihazlar BIOS görüntüsünü HDMI çıkışından verebiliyor) cihazların BIOS'unu çekmek hem de cihazımın performansını düşürmeden video kaydı alabilmek.

Örneğin 3-4 saat aralıksız çalışabilecek ve 60 FPS çekebilecek bir karta ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Video kayıtları için saniyede 60 karenin üstü de gereksiz gibime geliyor. Bir oyun sahnesi çekersem de kendim 144 Hz oynasam da 60 FPS video çekiyorum. ( Detroit: Become Human gibi 30 FPS bile yetecek oyunları 60 FPS ile çekiyorum. 50 FPS altı videolara alerjim var biraz. :D) Eğer mantıklı bulmuyorsanız belki fikrimi değiştirirsiniz. Oyun dışında rehber amaçlı kayıtlar aldığım zaman zaten 24 FPS bile yetecektir.

Capture card dediğimiz bu kaydediciler cihazın işletim sisteminden tamamen bağımsız çalışabiliyor mu? Hata yapıp yazılım gerektiren bir cihaz almak istemiyorum. Gereken HDMI sürümü de var mı?

Şimdiden teşekkürler. Bütçe belirleyemiyorum çünkü düzgün kartlar ne kadar eder hiç bilmiyorum.
PCIe olarak ise herhangi bir Blackmagic modeli öneririm.

PCIe olarak ise herhangi bir Blackmagic modeli öneririm.
Laptop kullandığımı bilmiyor musun her gün muhabbet ediyoruz senle o kadar... :')
Bak 27 yaşıma girdim halen o ağlayan kedi fotoğrafını attırıyorsunuz bana...

USB üstünde de denemeler yaptım. Yanımdaki aparatlar maalesef dediğim gibi iGPU ile görüntü veriyor.

Type-C teknolojisini sevmeme rağmen Type-A veya Type-C fark etmeksizin sanırım maalesef HDMI üstünden görüntü kaydeden bir cihaz bulmam gerek. Tavsiye ettiğiniz cihazın yorumları çok iyi. Ama HDMI sürümünü bulamadım.

İşin ilginç yanı, bazı cihazlar 9-12K iken bazı cihazlar 1K bile değil. Dandik ürüne denk gelmekten de çekiniyorum.

Ben Type-C ile görüntü kaydetsin demiyorum. Üzerindeki USB portu Tyep-C olsun diyorum. Tabii ki HDMI capture Card al :)
Ben öyle anlamışım. :') Ama Elgato markasını araştırınca sadece PCIe ve USB Type-A modellerini bulabildim. Markanın yorumları da çok olumlu ama HDMI için bulamadım. Önerebileceğiniz farklı marka var mı?

Laptop kullandığımı bilmiyor musun her gün muhabbet ediyoruz senle o kadar... :')
Bak 27 yaşıma girdim halen o ağlayan kedi fotoğrafını attırıyorsunuz bana...

USB üstünde de denemeler yaptım. Yanımdaki aparatlar maalesef dediğim gibi iGPU ile görüntü veriyor.

Type-C teknolojisini sevmeme rağmen Type-A veya Type-C fark etmeksizin sanırım maalesef HDMI üstünden görüntü kaydeden bir cihaz bulmam gerek. Tavsiye ettiğiniz cihazın yorumları çok iyi. Ama HDMI sürümünü bulamadım.

İşin ilginç yanı, bazı cihazlar 9-12K iken bazı cihazlar 1K bile değil. Dandik ürüne denk gelmekten de çekiniyorum.
Evet, biliyorum ama yine de önereyim dedim. Blackmagic'in harici olarak da var. Design Ultra Studio 3G modeline bakabilirsin.

Son düzenleme:
Evet, biliyorum ama yine de önereyim dedim.
Yine de önereyim mi dedin? Kral vallahi takılmıyor bak:

17503395361946643901348257605606.webp

Blackmagic'in harici olarak da var. Design Ultra Studio modeline bakabilirsin.
Araştırayım hemen.

Bu niye ucuz? Çabuk bozulabilecek merdiven altı bir ürün olabilir mi?

Bir de şöyle bir cihaz var: https://app.hb.biz/tE1u7UhmCciK

Basit bir cihaz ile başlayıp maddi durumu biraz toparlayınca profesyönel bir cihaza geçebilirim aslında. :) Bu ikinci link cihaz nasıl mesela?

Yine de önereyim mi dedin? Kral vallahi takılmıyor bak:

Araştırayım hemen.

Bu niye ucuz? Çabuk bozulabilecek merdiven altı bir ürün olabilir mi?

Bir de şöyle bir cihaz var: https://app.hb.biz/tE1u7UhmCciK

Basit bir cihaz ile başlayıp maddi durumu biraz toparlayınca profesyönel bir cihaza geçebilirim aslında. :) Bu ikinci link cihaz nasıl mesela?
No name şeyler hakkında bir şey diyeyemiyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt