Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burkicannjr

Başarılı
OpenCore ile boot ediyorum ancak resimdeki yazılar çıkıyor ve restart atıyor.

IMG_3685.webp

IMG_3686.webp

IMG_3687.webp

Kurmak için yararlandığım rehber ise şu:

Yardım edebilecek yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tekrardan selam. İş yoğunluğundan ötürü cevap veremedim, cevap olarak EFI hazırlayıp vermek istedim çünkü. Şimdi EFI hazırlayacağım, attığımda EFI klasörünü komple silip, attığım EFI ile temiz bir şekilde kurulum denemesi yaparsın. Sonucu bildirirsin.

USB'deki EFI bölüntüsünün içindeki tüm dosyaları sildikten sonra paylaştığım EFI ile deneme yapıp sonucu bildirir misin? Reset NVRAM yapmayı unutma.

EFI sorunlara göre düzenlenip tekrar yüklenmiştir:
Selam. Sistem özelliklerini ve kullandığın EFI/configi belirtir misin?

1. Soruya cevap: AIDA64 ile ne varsa ne yoksa yazdım. RAM gerekiyorsa Crucial 2x8 16 GB 3200MHz CL22 SO-DIMM RAM'ler takılı.

Anakart.
Kod:
CPU türü Quad Core Intel Core i5-10300H, 4200 MHz (42 X 100)
Anakart adı Casper Excalibur G770.
Anakart çipseti Intel comet point-h HM470, Intel Comet Lake-h
Görüntü birimi.
Kod:
Görüntü bağdaştırıcısı Intel(R) UHD Graphics (1 GB)
Görüntü bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti (4 GB)
Monitör boehydis NV156FHM-N48 [15.6" LCD] {2016}
Çokluortam.
Kod:
Ses bağdaştırıcı Intel kaby Lake HDMI @ Intel comet point-h pch - cavs (Audio, voice, speech)
Ses bağdaştırıcı Realtek ALC255 @ Intel comet point-h pch - cavs (Audio, voice, speech)
Depolama.
Kod:
IDE denetleyici Realtek PCI-e cardreader.
IDE denetleyici standart SATA AHCI denetleyici.
Depolama denetleyici Microsoft depolama alanları denetleyicisi.
Depolama denetleyici standart nvm Express denetleyicisi.
Depolama denetleyici xvdd SCS'ı miniport.
Disk sürücüsü Kioxia-Exceria SSD (PCI-e 3.0 X4)

Kod:
Ağ bağdaştırıcısı Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz.
Ağ bağdaştırıcısı Microsoft Wi-Fi Direct Virtual adapter #2
Ağ bağdaştırıcısı Microsoft Wi-Fi Direct Virtual adapter.
Ağ bağdaştırıcısı Realtek PCI-e GBE Family Controller.

2. Soruya cevap: opencore-efilerim bu linkteki OpenCore 0.9.7 olanını yükledim, config ise bu EFI'nin içinde olan.
1712518760618.webp

Bu config dosyası.

İmaj olarak macos-imajlar-yusufklncc - bu linkteki macOS Monterey 12.7. 3 (21H1015) olanını yükledim. Umarım destekliyordur. İkidir aynısı oluyor, çıldıracağım yahu.

Tekrardan selam. İş yoğunluğundan ötürü cevap veremedim, cevap olarak EFI hazırlayıp vermek istedim çünkü. Şimdi EFI hazırlayacağım, attığımda EFI klasörünü komple silip, attığım EFI ile temiz bir şekilde kurulum denemesi yaparsın. Sonucu bildirirsin.

USB'deki EFI bölüntüsünün içindeki tüm dosyaları sildikten sonra paylaştığım EFI ile deneme yapıp sonucu bildirir misin? Reset NVRAM yapmayı unutma.

EFI sorunlara göre düzenlenip tekrar yüklenmiştir:

Son düzenleme:
Çözüm

Reset NVRAM nasıl yapacagım bilmiyorum da öğretebilir misiniz? :)

OpenCore'u önyüklediğiniz zaman gelen seçeneklerde Reset NVRAM'ı görebiliyor olmanız lazım. Göremiyorsanız space tuşuna 1 defa basmayı deneyin. Şu an için direkt kurulum deneyin, hata alırsanız Reset NVRAM ile tekrar deneyin. Sonucu bekliyorum, çok bekletmeyin ki hata alırsanız sıcağı sıcağına çözüm sunayım.

OpenCore'u önyüklediğiniz zaman gelen seçeneklerde reset NVRAM'ı görebiliyor olmanız lazım. Göremiyorsanız space tuşuna 1 defa basmayı deneyin. Şu an için direkt kurulum deneyin, hata alırsanız reset NVRAM ile tekrar deneyin. Sonucu bekliyorum, çok bekletmeyin ki hata alırsanız sıcağı sıcağına çözüm sunayım.

Bun yazdıklarımı canlı canlı test ederken yazdım belki bir önemi vardır.

Rapor 1:
Açtım boot ettim sonra yazılar çıktı aşağıya koyacağım ve tekrarlamaya başladı sonra tam kapatacaktım basılı tutuyordum kapatma tuşuna ve başka yazılar çıkınca elimi çektim hemen ve kurtarma ekranına ulaştım (kurtarma ekranında Wi-Fi kartı çalışıyor onu fark ettim) rapor 2 de bir daha deneyeceğim bakalım yine aynı şeyi yapacak mı?

IMG_3696.webp

Rapor 2:
Yine aynı şey oldu ama biraz beklediğimde evet açıldı Apple ekranını gordum ve kurtarma ekranı geldi deneme olarak bir macOS yükle tuşuna bastım tamamdır güzel görünüyor diskler görünüyor kurtarma ekranındaki 4 seçenek hepsi çalışıyor çözüme ulaştım.

IMG_3697.webp

Ekstra sorular ve bildirimler:

Safari'den anladığım kadarıyla laptop un klavyesi kurtarma ekranında çalışmıyor harici klavye çalışıyor.

Açılırken loopa girmesi NVRAM reset ile geçer mi yoksa normal midir?

Bu adımdan sonra ne yapmamı önerirsiniz baktığım rehberde kext ile parça tanıtma diyor ama hem ben bilmiyorum parçaları şu an tek tek tanıtmam gerekir mi, gerekirse Wi-Fi kartını şu anda görüyor o parçayı tanıtmam gerekir mi?

Bu kurulumda yardımlarınızı bekliyorum:)

Son düzenleme:
Verbose ekraninda yazilarin akmasi normal. Su an verbose’da takilmadan kuruluma ulasabilmissin fakat klavyen calismiyor. Bunun icin VoodooPS2 duzenlenebilir veya USB Mapping eklenebilir fakat ancak aksam detayli sekilde yardimci olabilecegim. Reset dongusunden kurtuldun sonuc olarak.

Sisteminde tanitman gerekecek sadece Touchpad ve ses karti olacak fakat bunlar oldukca kolay seyler. Wi-Fi calisiyor cunku kextlerini islemistim halihazirda.

Verbose ekraninda yazilarin akmasi normal. Su an Verbose'da takilmadan kuruluma ulasabilmissin fakat klavyen calismiyor. Bunun icin voodoops2 duzenlenebilir veya USB mapping eklenebilir fakat ancak aksam detayli sekilde yardimci olabilecegim. Reset dongusunden kurtuldun sonuç olarak.

Sisteminde tanitman gerekecek sadece touchpad ve ses karti olacak fakat bunlar oldukca kolay seyler. Wi-Fi calisiyor cunku kextlerini islemistim halihazirda.

Tamamdır, şu anlık bir şey yapmıyorum akşam beraber hallederiz.