20182

Uzman
Merhaba, bilgisayarımda Windows 10 (ESU ile devam ediyorum) kurulu. Bir gün düşünüyorum Windows 11'i geçeyim mi diye ama Windows 11'de güncelleme sonrası ortaya çıkan sorunları görünce geçmeyim diyorum da ondan diye Windows 11 kullanıcıları memnuniyetleri soruyorum. Windows 11 memnun musunuz yani, Windows 10'a göre ağır mı? RAM çok kullanıyor mu? İşte oyunlarda takılma veya FPS sorunu oluyor mu? O duruma göre geçmeyi planlıyorum.

Donanımlarım bunlar:
Casper Excalibur G770

* CPU: Intel Core i7-11800H (11.Nesil)
* GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU (4 GB VRAM GDDR6) & Intel UHD Graphics
* RAM: 32 GB (2x16 GB) DDR4
* Depolama: 1250GB (1TB M.2 + 250GB SSD)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarımda Windows 10 (ESU ile devam ediyorum) kurulu. Bir gün düşünüyorum Windows 11'i geçeyim mi diye ama Windows 11'de güncelleme sonrası ortaya çıkan sorunları görünce geçmeyim diyorum da ondan diye Windows 11 kullanıcıları memnuniyetleri soruyorum. Windows 11 memnun musunuz yani, Windows 10'a göre ağır mı? RAM çok kullanıyor mu? İşte oyunlarda takılma veya FPS sorunu oluyor mu? O duruma göre geçmeyi planlıyorum.

Donanımlarım bunlar:
Casper Excalibur g770.

* CPU: Intel Core i7-11800H (11.nesil)
* GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti laptop GPU (4 GB VRAM GDDR6) & Intel UHD Graphics.
* RAM: 32 GB (2x16 GB) DDR4.

Masaüstü neyse de laptoplarda üreticiler misal Lenovo Windows 11'e göre güncelleme yayınlıyor. Bu arada 2-3 yıldır Windows 11 kullanıyorum bilgisayar kullanmamı engelleyen hiçbir sorun yaşamadım neden bu kadar çekiniyorsun ki?

Ben bunu kapalı tutuyorum; " yeni güncellemeler yayınlanır yayınlanmaz haberdar olun. "

Geçen sadece 8 GB RAM taktim o halde bile oyunlarda sorun yaşamadım, çok fazla işlem yapamazsın ama 16 GB RAM yeterli olacaktır. Zaten 32 GB RAM var mış kafana bile takma.

Windows 11'de çok fazla Bloatware olsa da güvenlik güncelleştirmeleri için kullanmanız gereken bir sistem. Sisteminiz de her türlü destekliyor sıkıntısız geçebilirsiniz.

Donanımlarım bunlar:
Casper Excalibur G770.

* CPU: Intel Core i7-11800H (11.nesil)
* GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti laptop GPU (4 GB VRAM GDDR6) & Intel UHD Graphics.
* RAM: 32 GB (2x16 GB) DDR4.

Ekran kartı dışında (RTX 3050) aynı sistemde Windows 11 yüklü hatta dev sürümü, hem UWP uygulamaları yokken hem de varken herhangi bir sorun çıkmadı.

Ekran kartı dışında (RTX 3050) aynı sistemde Windows 11 yüklü hatta dev sürümü, hem UWP uygulamaları yokken hem de varken herhangi bir sorun çıkmadı.

Hocam zaten oyun konusunda 2000-2010'ların oyunları oynuyorum sıkıntı yok ve AutoCAD ve Solidworks gibi CAD program kullanıyorum onunla

Windows 11'de çok fazla Bloatware olsa da güvenlik güncelleştirmeleri için kullanmanız gereken bir sistem. Sisteminiz de her türlü destekliyor sıkıntısız geçebilirsiniz.

Hocam zaten Windows 10'da Bloatware'ları kaldırıyorum Windows 11'de öyle olacak yani fark yok. Güvenlik için aslında geçerim ama dediğim gibi işte birkaç aylarda SSd bozulmalar, 25H2'de güncellemesinde Windows Kurtarma Ortamında klavye ve mouse çalışmaması en sonda hatırlıyorsam dosya gezgini performansını düştüğünü doydum hatta bununla Windows 10'un dosya gezginiyle karşılaştırma yaptılar.

Hocam zaten Windows 10'da Bloatware'ları kaldırıyorum Windows 11'de öyle olacak yani fark yok. Güvenlik için aslında geçerim ama dediğim gibi işte birkaç aylarda SSd bozulmalar, 25H2'de güncellemesinde Windows Kurtarma Ortamında klavye ve mouse çalışmaması en sonda hatırlıyorsam dosya gezgini performansını düştüğünü doydum hatta bununla Windows 10'un dosya gezginiyle karşılaştırma yaptılar.
Riot Games oyunları ve TPM istemeyen oyunları oynamıyorsanız bir süre daha kalın 10'da. Ha bunları oynuyorsanız da desteği kesildiği ya da hata verdiği an geçeceğinizi bilin.

Geçilir. Bende de Excalibur G770 var. i7 10750H işlemcili ve GTX 1650'li. RAM de 16 GB. Bir sorun yaşamıyorum.