12130

Uzman
Merhaba laptop almayı düşünüyorum Casper Excalibur G870 sizce alınır mı? Almayı düşündüğüm ve ikisi arasında kararsız kaldığım 2 model var modelerin linklerini aşağıya ekledim yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

1.model: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_casper-g8701270-dx70a-b-core-i7-12700h-32gb-ram-2-tb-ssd-rtx4070-156-w11-laptop-metalik-uzay-grisi-1242620.html?utm_source=akakce psm&utm_medium=psm-other psm&utm_campaign=rt_pricecomp_na_na_na_standart-feed&v=1.95.5

2.model:

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba laptop almayı düşünüyorum Casper Excalibur G870 sizce alınır mı? Almayı düşündüğüm ve ikisi arasında kararsız kaldığım 2 model var modelerin linklerini aşağıya ekledim yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

1.model: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_casper-g8701270-dx70a-b-core-i7-12700h-32gb-ram-2-tb-ssd-rtx4070-156-w11-laptop-metalik-uzay-grisi-1242620.html?utm_source=akakce psm&utm_medium=psm-other psm&utm_campaign=rt_pricecomp_na_na_na_standart-feed&v=1.95.5

2.model:
Çok pahalılar, alternatifleri daha mantıklı. Çok büyük indirim yoksa önermiyorum.

Soracak sorun varsa ben kullanıyorum G870.

Çok pahalılar, alternatifleri daha mantıklı. Çok büyük indirim yoksa önermiyorum.

Soracak sorun varsa ben kullanıyorum G870.

Teşekkür ederim ayrıca laptop alırken beni ne bekliyor kısacası batarya süresi olarak fan sesi performansı olarak nasıldır masaüstü yerine laptop almayı düşünüyorum fiyat performans olarak G870 modelini buldum dışarıda oyun oynamak ve film izlemek icin almayı düşünüyorum kısacası masaüstü ile farkları nedir?

Teşekkür ederim ayrıca laptop alırken beni ne bekliyor kısacası batarya süresi olarak fan sesi performansı olarak nasıldır masaüstü yerine laptop almayı düşünüyorum fiyat performans olarak G870 modelini buldum dışarıda oyun oynamak ve film izlemek icin almayı düşünüyorum kısacası masaüstü ile farkları nedir?
Masaüstüne göre farkları, taşınabilir oluşları bir de işlemci performansları aşırı fark ediyor. Eğer render yapacaksan HX serisi öneririm, oyun oynamak için H seriside iyidir. G870'in bataryası zayıf, 60W olması lazım yani öyle alayım dışarıda film izleyeyim dersen en kısık parlaklıkta MUX kapalı 2 3 saat gider tek sekme o da hani 480p falan izlersen full hd maksimum 2 saat götürür. Oyun oynamak için ise şöyle, oynadığın veya oynamak istediğin oyunlara bağlı. Bütçen ne kadar ?

Teşekkür ederim ayrıca laptop alırken beni ne bekliyor
İntel işlemcilerin 13. nesil nasıl bilmiyorum ama 12.nesilde çoğu ısınıyor baya hemde. İntel yerine AMD tercih etmek daha mantıklı olabilir işlemcide bu yüzden. Ekran kartı içinde AAA oyun oynayacaksan 4060'tan şaşma. En iyi kombinasyon bu ikisi. Ama ben hafif oyun oynayacağım diyorsan daha ofis tarzı laptop önerirsek 6 7 saat batarya ile filmde izleme imkanın var.

İstersen biraz daha bekleyip RTX 5060 çıkarsa onu da alabilirsin ama çıkış tarihi ne zaman bilgim yok.

Forumda bildiğim benim, oyun laptopu alacaklara bunlar öneriliyor.

Son düzenleme:
Masaüstüne göre farkları, taşınabilir oluşları bir de işlemci performansları aşırı fark ediyor. Eğer render yapacaksan hx serisi öneririm, oyun oynamak için h seriside iyidir. G870'in bataryası zayıf, 60W olması lazım yani öyle alayım dışarıda film izleyeyim dersen en kısık parlaklıkta MUX kapalı 2 3 saat gider tek sekme o da hani 480p falan izlersen Full HD maksimum 2 saat götürür. Oyun oynamak için ise şöyle, oynadığın veya oynamak istediğin oyunlara bağlı. Bütçen ne kadar?

Sadece laptop icin bütçem 50.000 TL ile 60.000 TL The Last of Us Part 1 oynamayı düşünüyorum G870 icin 2 tane liste yaptım 32 GB RAM ve 2 TB SSD'li bir laptop arıyorum ayrıca G870 yerine MacBook Air M.2'nin yanına PlayStation 5 Slim digital Edition almak daha mantıklı olur mu G870'nin batarya süresinden kaynaklı biraz kararsız kaldım.

Dosya Ekleri

• IMG_8152.webp
    IMG_8152.webp
    95,5 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_8153.webp
    IMG_8153.webp
    93,9 KB · Görüntüleme: 61
Sadece laptop icin bütçem 50.000 TL ile 60.000 TL The Last of Us Part 1 oynamayı düşünüyorum G870 icin 2 tane liste yaptım 32 GB RAM ve 2 TB SSD'li bir laptop arıyorum ayrıca G870 yerine MacBook Air M.2'nin yanına PlayStation 5 Slim digital Edition almak daha mantıklı olur mu G870'nin batarya süresinden kaynaklı biraz kararsız kaldım.
Bence G870'i unut dediğim gibi %50 indirim olması lazım onu önermem için. AMD işlemcili ürünler daha iyi.

Sen Mediamark'tan mı almak zorundasın? Fiyat performans ürün satmıyor bu mağazalar.

Bence G870'i unut dediğim gibi %50 indirim olması lazım onu önermem için. AMD işlemcili ürünler daha iyi.

Sen Mediamark'tan mı almak zorundasın? Fiyat performans ürün satmıyor bu mağazalar.

AMD işlemcili ürünlerde 2 TB SSD 32 GB RAM'li modelerden bulamadım.

RTX 4070 2 TB SSD ve 32 GB RAM olarak en ucuz modeli mediamarkta vardı.

Masaüstüne göre farkları, taşınabilir oluşları bir de işlemci performansları aşırı fark ediyor. Eğer render yapacaksan hx serisi öneririm, oyun oynamak için h seriside iyidir. G870'in bataryası zayıf, 60W olması lazım yani öyle alayım dışarıda film izleyeyim dersen en kısık parlaklıkta MUX kapalı 2 3 saat gider tek sekme o da hani 480p falan izlersen Full HD maksimum 2 saat götürür. Oyun oynamak için ise şöyle, oynadığın veya oynamak istediğin oyunlara bağlı. Bütçen ne kadar?

Intel işlemcilerin 13. nesil nasıl bilmiyorum ama 12.nesilde çoğu ısınıyor bayağı hem de. Intel yerine AMD tercih etmek daha mantıklı olabilir işlemcide bu yüzden. Ekran kartı içinde AAA oyun oynayacaksan 4060'tan şaşma. En iyi kombinasyon bu ikisi. Ama ben hafif oyun oynayacağım diyorsan daha ofis tarzı laptop önerirsek 6 7 saat batarya ile filmde izleme imkanın var.

İstersen biraz daha bekleyip RTX 5060 çıkarsa onu da alabilirsin ama çıkış tarihi ne zaman bilgim yok.

Attığınız modelerde 2 TB SSD ve 32 GB RAM yok.

Intel işlemcilerin 13. nesil nasıl bilmiyorum ama 12.nesilde çoğu ısınıyor bayağı hem de. Intel yerine AMD tercih etmek daha mantıklı olabilir işlemcide bu yüzden. Ekran kartı içinde AAA oyun oynayacaksan 4060'tan şaşma. En iyi kombinasyon bu ikisi. Ama ben hafif oyun oynayacağım diyorsan daha ofis tarzı laptop önerirsek 6 7 saat batarya ile filmde izleme imkanın var.

AMD işlemcili laptoplarda 32 GB RAM ve 2 TB SSD'li model bulamadım 4060 oyunlarda (benim görüşüm) yetersiz kalıyor (bence) o yüzden RTX 5000 serisini bekliyeceğim ya da RTX 4050 ya da RTX 4070 alacağım muhtemelen.

AMD işlemcili ürünlerde 2 TB SSD 32 GB RAM'li modelerden bulamadım.

RTX 4070 2 TB SSD ve 32 GB RAM olarak en ucuz modeli mediamarkta vardı.

Attığınız modelerde 2 TB SSD ve 32 GB RAM yok.

AMD işlemcili laptoplarda 32 GB RAM ve 2 TB SSD'li model bulamadım 4060 oyunlarda (benim görüşüm) yetersiz kalıyor (bence) o yüzden RTX 5000 serisini bekliyeceğim ya da RTX 4050 ya da RTX 4070 alacağım muhtemelen.
4060 laptop ile 4070 laptop arasında güç olarak 5 10 fps fark oluyor ama şöyle söyleyeyim. Ben G870'i çaresizlikten almıştım yani 1. olarak bayiden alma zorunluluğum vardı çünkü bayide satın aldıktan sonra kurulumu testi vs. yerinde yapabilmiştim ve böylece kargo bekleme derdinden kurtulmuştum. Hani zorlama yoktu ama sabırsızım diye beklemek istemedim bu yüzden mağazalara gittim. Zorunluluğun yoksa mağazalar hiç fiyat performans ürün satmıyor varsa da tanıdığına satıyor. Zaten G870 eğer freedos ise Windows 11 kurması çok daha zor diğer laptoplara göre. Ayrıca fiyatı çok iyiydi yaklaşık %25 30 indirimi vardı sebebi de şu G870 muadillerine göre kalitede daha aşağıda. Bir kere kasa metal ama direkt HP gibi yani çalmışlar. Diğeri arkaya çıkıntı yapmışlar havalı olsun diye fan bölmesine ama Legion'a LOQ'lara bakınca o arkada çıkıntı yok gibi.
1_org_zoom.webp
mavi ile işaretlediğim yer mesela G870'ten çok çok daha kaliteli. Haliyle soğutması da daha güzel ama ben neden aldım emsaller RTX 4050 veriyordu aynı fiyata internette örneğin rtx 4050 global markalar 27K fiyattan başlayıp 40K'ya kadar gidiyordu. Bayilerde yani mağazalarda bu fiyat 30K ile başlıyordu ben 6 gb vramin yetersiz kalacağını bildiğimden 6 gb vram alacağıma risk alıp Casper olsun 4060 olsun dedim aldım böylece 4060'ı kullanıyorum hani benim gibi bir durumdaysan tercih edilebilitesi var. Son çare olarak yani zira piyasada çok daha iyileri var. Ha ben fiyatından dolayı memnunum ama az daha para versem almam. Senin attığın linkteki paralar G870 için korkunç rakamlar. 1.5 yıl önce 29K'ya alabiliyordun.

Oynadığım oyun 7 gb vram tüketiyor aktif. Forza horizon 5'te vram yetesiz uyarısı alıyorum ona göre 4050 al yani. 4050 6 gb vram 4060 8 gb 4070 8 gb vram.

g870-excalibur-gaming-laptop-4_op.webp

Son düzenleme: