Batinux

Uzman
Merhaba. Ben Batinux kendi bilgisayarımın BIOS'unun bazı ayarlarını değiştiremediğimi fark ettim ve kendime BIOS modlamak istedim ve modladığım BIOS'u size sunmayı düşünmüştüm.

Kullandığım bilgisayar: Casper Excalibur G870

Bilgisayarımın Özellikleri:
  • CPU: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12450H @ 2.496GHz
  • GPU: NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU
  • GPU: Intel(R) UHD Graphics

⚠ ÖNEMLİ UYARI ⚠ Sorumluluk Reddi ⚠
Bilgisayarınıza yapacağınız bütün modifikasyonlar sizin sorumluluğunuz altındadır. Yapmış olduğum BIOS'un bilgisayarınıza zarar vermesi sonrası hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum.

VirusTotal Taraması: VirusTotal
BIOS: İndir

Son düzenleyen: Moderatör:
G870'in farklı farklı model numaraları bulunmakta. Sizin kullandığınız hangisi?

1750788377252.webp

Eki Görüntüle 157229
Hocam onu pek bende bilmiyorum. Ama model numarasının önemsiz diye biliyorum bios update yaparken. Nitekim model numatasının özelliği sadece içinde olan donanımların gösterilmesi için kullanılan terimdir

Eki Görüntüle 157229
Casper Excalibur G870.1245-BVAOP-B i5-12450H 16 GB 500 GB SSD RTX4050 bu olması lazım şiimdi araştırdım
konuya ekleyemiyorum bu ardada konuyu modeeratör düzenlemiş en son

Son düzenleme:
Hocam onu pek bende bilmiyorum. Ama model numarasının önemsiz diye biliyorum BIOS Update yaparken. Nitekim model numatasının özelliği sadece içinde olan donanımların gösterilmesi için kullanılan terimdir.

Casper Excalibur g870.1245-bvaop-b i5-12450H 16 GB 500 GB SSD RTX4050 bu olması lazım şiimdi araştırdım.
Konuya ekleyemiyorum bu ardada konuyu modeeratör düzenlemiş en son.

Hocam merhaba vaktizamanında kendi G900 bigisayarımda aynı işlemi yaparak BIOS'daki tüm ayarları görünür hale getirdim fakat üzerinden uzun zaman geçti cihaz servise gitti meğer BIOS'u değiştirip farklı bir BIOS yazmışlar size sorum şu uzun zamandır yapmadım unuttum denilebilir. Modlama yaparken .rom dosyasını amıbcp yazılımı ile mi düzenlendiniz? Flashlama işleminde nasıl bir yol izlediniz?

Hangi ayarları değiştiremiyordunuz?

Casper BIOS'a sadece batteryboost ve temel ayarları ekliyor. Malum bu da yetersiz kalıyor aslında arayüzdeki tüm ayarlar görünür hale getirilince daha iyi olur. Kendim ilk kez modlayıp açtığım zaman şoke olmuştum istediğim şekilde cihazı ayarlayıp sıcaklıklarını düşürmüştüm. Taki servise gidene kadar. Qp olarak değiştirdiler BIOS sürümünü normalde CP141 olması gerekirken şu an QP141.

Casper BIOS'a sadece batteryboost ve temel ayarları ekliyor. Malum bu da yetersiz kalıyor aslında arayüzdeki tüm ayarlar görünür hale getirilince daha iyi olur. Kendim ilk kez modlayıp açtığım zaman şoke olmuştum istediğim şekilde cihazı ayarlayıp sıcaklıklarını düşürmüştüm. Taki servise gidene kadar. Qp olarak değiştirdiler BIOS sürümünü normalde CP141 olması gerekirken şu an QP141.
Bu modelin biosuyla oynanması tehlikelidir. Bu cihazın termal sistemi 45W 60 70W ekran kartları ile satılan laptoplarla aynıdır zaten oynanmış bir bios var ki 105W'a çıkartmışlar. Haliyle es kaza 105W sınırı ile oynanırsa cihaz yanar, limitlemelerle de öyle.

Bu modelin biosuyla oynanması tehlikelidir. Bu cihazın termal sistemi 45W 60 70W ekran kartları ile satılan laptoplarla aynıdır zaten oynanmış bir BIOS var ki 105W'a çıkartmışlar. Haliyle es kaza 105W sınırı ile oynanırsa cihaz yanar, limitlemelerle de öyle.

Hocam şöyle anlatayım bahsettiğiniz limit NVIDIA GPU güç limiti sanırım. Zaten Nvidia'nın ayrı BIOS'u mevcut biz burada cihazın kendi BIOS'unu modluyoruz NVIDIA'nın değil.

Hocam şöyle anlatayım bahsettiğiniz limit NVIDIA GPU güç limiti sanırım. Zaten Nvidia'nın ayrı BIOS'u mevcut biz burada cihazın kendi BIOS'unu modluyoruz NVIDIA'nın değil.
Hayır Nvida'nın 105W Gpu limiti olduğunu sanmıyorum o limiti koyan bence Casper bunu nereden anladım dersen kart 105W'ı geçebiliyor zaten.

Hayır NVIDIA'nın 105W GPU limiti olduğunu sanmıyorum o limiti koyan bence Casper bunu nereden anladım dersen kart 105W'ı geçebiliyor zaten.

Yalnız hocam zaten diğer üreticilerde öyle NVIDIA BIOS'u paylaşann siteler var oradan bakabiliyorsunuz yanında belirtiliyor zaten güç limiti. Yazılımsal kısıtlama var bu doğru fakat sadece Casper özelinde bir durum değil bakarsanız anlarsınız. GPU limiti konusunda ekran kartının BIOS'u müdahale ediyor hocam. Cihazın BIOS'u üzerinden işlemci ve diğer komponentlerin limitlerini değiştirebiliyorsunuz.

Yalnız hocam zaten diğer üreticilerde öyle NVIDIA BIOS'u paylaşann siteler var oradan bakabiliyorsunuz yanında belirtiliyor zaten güç limiti. Yazılımsal kısıtlama var bu doğru fakat sadece Casper özelinde bir durum değil bakarsanız anlarsınız. GPU limiti konusunda ekran kartının BIOS'u müdahale ediyor hocam. Cihazın BIOS'u üzerinden işlemci ve diğer komponentlerin limitlerini değiştirebiliyorsunuz.

Ekstra olarak Dynamic Boost teknolojiside var limitlerin üzerine zaman zaman çıkabiliyor sıcaklığa bağlı olarak.