Yalnız hocam zaten diğer üreticilerde öyle NVIDIA BIOS'u paylaşann siteler var oradan bakabiliyorsunuz yanında belirtiliyor zaten güç limiti. Yazılımsal kısıtlama var bu doğru fakat sadece Casper özelinde bir durum değil bakarsanız anlarsınız. GPU limiti konusunda ekran kartının BIOS'u müdahale ediyor hocam. Cihazın BIOS'u üzerinden işlemci ve diğer komponentlerin limitlerini değiştirebiliyorsunuz.
İşlemcinin de ayarlarıyla yanlış oynadığın an gider cihaz bu arada. Bu da benim tezimi destekler ayrıca o nasıl kısıtlama ya 105W'ı geçip 110W gördü ekran kartı düzgün bir kısıtlama koyamadılar mı ? Şuna. Casper'ın G870'in modafiyeli bir Nitro V15 veya Victus 15 oluşunu düşünürsem ben buna bile güvenip o biosla oynamazdım.

Ekstra olarak Dynamic Boost teknolojiside var limitlerin üzerine zaman zaman çıkabiliyor sıcaklığa bağlı olarak.
Evet 90W G870'te temel kalan 15W boost ama geçen furmarkta 110W görünce bir dedim ne oluyoruz ?

İşlemcinin de ayarlarıyla yanlış oynadığın an gider cihaz bu arada. Bu da benim tezimi destekler ayrıca o nasıl kısıtlama ya 105W'ı geçip 110W gördü ekran kartı düzgün bir kısıtlama koyamadılar mı? Şuna. Casper'ın G870'in modafiyeli bir Nitro V15 veya Victus 15 oluşunu düşünürsem ben buna bile güvenip o BIOS'la oynamazdım.

Evet 90W G870'te temel kalan 15W Boost ama geçen FurMark'ta 110W görünce bir dedim ne oluyoruz?

Limitler ile oynama dediğiniz sanırım overclock öncelikle. Laptoplarda BIOS modlanınca sandığınız gibi limtiler uçmuyor. Bu işlemde ayarların "visible"(görünürlük) değerini değiştiriyoruz. Limitler BIOS da neyse aynı olarak kalıyor. Sonradan limit arttırma zaten overclock oluyor. Limit düşürmede sorun olmaz en fazla performans sorunu yaşayabilirsin. Kısıtlamayı geçme konusunda size sorarım test boyunca cihaz sabit 110W da mı kaldı yoksa 1-2 sn olarak mı gözüktü ?. Modifiye laptop değil direk başkasına yaptırılıyor bu cihazlar. Firma adınıda vereyim Quanta Computer. BIOS ile oynamak kullanıcı tercihine bağlı bir durum.

Limitler ile oynama dediğiniz sanırım overclock öncelikle. Laptoplarda BIOS modlanınca sandığınız gibi limtiler uçmuyor. Bu işlemde ayarların "visible"(görünürlük) değerini değiştiriyoruz. Limitler BIOS da neyse aynı olarak kalıyor. Sonradan limit arttırma zaten overclock oluyor. Limit düşürmede sorun olmaz en fazla performans sorunu yaşayabilirsin. Kısıtlamayı geçme konusunda size sorarım test boyunca cihaz sabit 110W da mı kaldı yoksa 1-2 sn olarak mı gözüktü ?. Modifiye laptop değil direk başkasına yaptırılıyor bu cihazlar. Firma adınıda vereyim Quanta Computer. BIOS ile oynamak kullanıcı tercihine bağlı bir durum.
Öyleyse iyiymiş işlemci limitleri zaten güzel bence yani güzel. Ekran kartı limitleri değişik. 105W'ın üstünü kaldıramaz deyip 105W yapmışlar (muadili laptoplar 70 80W bir de o soğutma ile) mantıklı olanda bu zaten 90W ile sınıra dayanıyor sıcaklık. Ve evet 1 2 saniyelik gördüm. Laptop zaten sınırlarda bunun biosu ile ne iş yapıyorsunuz anlamadım da ondan sordum size.

Öyleyse iyiymiş işlemci limitleri zaten güzel bence yani güzel. Ekran kartı limitleri değişik. 105Win üstünü kaldıramaz deyip 105W yapmışlar mantıklı olanda bu zaten 90W ile sınıra dayanıyor sıcaklık. Ve evet 1 2 saniyelik gördüm. Laptop zaten sınırlarda bunun BIOS'u ile ne iş yapıyorsunuz anlamadım da ondan sordum size.

Yani hocam Casper bu malum adamlar başkasına yaptırıyorlar oradan biz yapıyoruz diye pazarlama yapıyorlar. Yazılım konusunda başka bir konuda söylemiştim berbat ötesi bu yüzden bilgisi olanlar modlama yapıyor. Henüz bu cihazlardaki NVIDIA'nın BIOS'unu flashlayan veya farklı BIOS yazan görmedim genel olarak cihazın kendi yazılımı modlanıyor oradan sıcaklık limiti düşürülüyor undervolt yapılıyor falan.

Yani hocam Casper bu malum adamlar başkasına yaptırıyorlar oradan biz yapıyoruz diye pazarlama yapıyorlar. Yazılım konusunda başka bir konuda söylemiştim berbat ötesi bu yüzden bilgisi olanlar modlama yapıyor. Henüz bu cihazlardaki NVIDIA'nın BIOS'unu flashlayan veya farklı BIOS yazan görmedim genel olarak cihazın kendi yazılımı modlanıyor oradan sıcaklık limiti düşürülüyor undervolt yapılıyor falan.
H işlemcilere UV yapılmıyor sizde modlayıp onu yapıyorsunuz yani ? Öyleyse çok iyiymiş. Evet yazılımı control centerdan belli kötü zaten de biosa hiç ihtiyaç duymadım.

H işlemcilere UV yapılmıyor sizde modlayıp onu yapıyorsunuz yani? Öyleyse çok iyiymiş. Evet yazılımı Control Center'dan belli kötü zaten de BIOS'a hiç ihtiyaç duymadım.

Aslında UV için modlamaya gerek yok internette rehberleri var eğer 11.nesil işlemciye sahip iseniz açabiliyorsunuz UV limitini.Overclock önermiyoruz Casper için değmez genelde.

Aslında UV için modlamaya gerek yok internette rehberleri var eğer 11.nesil işlemciye sahip iseniz açabiliyorsunuz UV limitini.Overclock önermiyoruz Casper için değmez genelde.
12. nesil ben Casper'a bios modlayacağım diye bozan çok gördüm o yüzden tavsiye etmem gidip Quanta'dan buluyorlar sonra bir açıyorlar her yerde Quanta yazısı falan. Sıkıntılı iş.

Hocam merhaba vaktizamanında kendi G900 bigisayarımda aynı işlemi yaparak BIOS'daki tüm ayarları görünür hale getirdim fakat üzerinden uzun zaman geçti cihaz servise gitti meğer BIOS'u değiştirip farklı bir BIOS yazmışlar size sorum şu uzun zamandır yapmadım unuttum denilebilir. Modlama yaparken .rom dosyasını amıbcp yazılımı ile mi düzenlendiniz? Flashlama işleminde nasıl bir yol izlediniz?
kendi bilgisayarımı fptw flash programming ile ilk önce dump.rom unu aldım sonra bahsettiğiniiz yazılım ile biosu editleyip fptw ile yine flashladım. ayarların görünür olması için profilin user seçili olduğundan emin olun yoksa istediğiniz ayarlar görünmeyebilir

kendi bilgisayarımı fptw flash programming ile ilk önce dump.rom unu aldım sonra bahsettiğiniiz yazılım ile biosu editleyip fptw ile yine flashladım. ayarların görünür olması için profilin user seçili olduğundan emin olun yoksa istediğiniz ayarlar görünmeyebilir
Teşekkürler hocam.

BIOS'u kurdum, her şey iyi çalışıyor ama içinde 100'den fazla ayar var. Bazılarını, mesela undervolting gibi değiştirdim ama hâlâ undervolt yapamıyorum. Tek istediğim daha düşük sıcaklıklara sahip olmak, yardımcı olabilecek var mı?