BIOS'u kurdum, her şey iyi çalışıyor ama içinde 100'den fazla ayar var. Bazılarını, mesela undervolting gibi değiştirdim ama hâlâ undervolt yapamıyorum. Tek istediğim daha düşük sıcaklıklara sahip olmak, yardımcı olabilecek var mı?
BİOS üzerinden yapmanızı pek önermem hocam ama isterseniz yapabiliriniz. "Overclocking Lock" ve "CFG Lock" ayarını bulup "Off" konumuna getirin diğer ayarlar ile uğraşmadan kaydedip çıkın

BİOS üzerinden yapmanızı pek önermem hocam ama isterseniz yapabiliriniz. "Overclocking Lock" ve "CFG Lock" ayarını bulup "Off" konumuna getirin diğer ayarlar ile uğraşmadan kaydedip çıkın
Throttelstop üzerinden yapmanızı sağlar bu ayarlar.

I don't recommend doing it via BIOS, but you can do it if you want. Find the "Overclocking Lock" and "CFG Lock" settings and set them to "Off." Save and exit without messing with the other settings.

These settings are made via Throttelstop.
Benden istediğinizi yaptım ama ThrottleStop ayarları hâlâ gri görünüyor
1756302258185.webp

Hocam BIOS un işe yaramasına sevindim. Güle güle kullanın.
Çok teşekkürler Batinux. Yüksek sıcaklık sorunumu veya benzeri şeyleri düzeltecek herhangi bir ayar varsa harika olur. Yaklaşık 6 saat test yaptım ve hâlâ undervolt yapamıyorum ama sıcaklıkları yaklaşık 10°C düşürmeyi başardım

Çok teşekkürler Batinux. Yüksek sıcaklık sorunumu veya benzeri şeyleri düzeltecek herhangi bir ayar varsa harika olur. Yaklaşık 6 saat test yaptım ve hâlâ undervolt yapamıyorum ama sıcaklıkları yaklaşık 10°C düşürmeyi başardım
bişi değil. ben biosu pcnin overclock özellğini açmak için kullandım. bazı açılmamış ayarlar var hocam onları biliyorum bi tek o sorunda ekran kartı yapımcı olan Quantanın sorunu. bide hocam önceki bios sürümünüz kaçtı biliyomusunuz. Q131 olması lazım önceki bios sürüümünz

Nothing. I used the BIOS to enable the PC's overclocking feature. There are some settings that haven't been enabled, but I know that the problem is with Quanta, the graphics card manufacturer. Also, do you know what your previous BIOS version was? It should have been Q131.
Neden hâlâ undervolt yapamadığımı bilmiyorum, gerçekten her şeyi denedim. Önceki BIOS sürümüm Q121’di, şu an ise CQ141. Undervolt sorununu çözmeme yardımcı olabilirsen harika olur dostum

Neden hâlâ undervolt yapamadığımı bilmiyorum, gerçekten her şeyi denedim. Önceki BIOS sürümüm Q121’di, şu an ise CQ141. Undervolt sorununu çözmeme yardımcı olabilirsen harika olur dostum
hocam şuan linux kullanıyorum. 2 ay önce bios yapmayı bıraktım. bios modlama yapmak için windows kullanmak laızm dump elde etmek için. editlemek için ise farklı uygulama lazım oda sadece windwos için var. undervolt yapmak zorlu bi süreç. bios modlama araçlarını linuxda çalıştırabilseydim undervolt sürümünü atarıdm. bende biosu zaten overclook için kullanıyırum

ekstra olarak şöyle bir bilgi vereyim. biosun sürümünü casper destekle iletişime geçerek ben bu bios versioyonunu aldım. ve kendim modladım böyle bir bilgi vermek istedim. şuanda kullandığınız bios sürümü en güncel. casperın kendi sitesinde bulunmuyor.

hocam sizden bişi isteyebilirmyiim? seri numaranızı bana gönderirmiisniz? bişi kontrol etmem laızm

I'm currently using Linux. I stopped working on the BIOS two months ago. To mod the BIOS, you need to use Windows to get a dump. Editing it requires a different application, but it's only available for Windows. Undervolting is a difficult process. If I could run the BIOS modding tools in Linux, I would install the Undervolt version. I already use the BIOS for overclocking.

Let me give you some additional information. I contacted Casper support about the BIOS version and obtained this BIOS version. I also modded it myself. I wanted to provide this information. The BIOS version you're currently using is the most up-to-date. It's not available on Casper's own website.

Sir, can I ask you something? Could you send me your serial number? I need to check something.
Cihazımdaki BIOS CQ111’di ve neden hiçbir ayar olmadığını merak ediyordum. Onlara e-posta gönderdim, bana 141 verdiler ama SSD’mi çökertti. Sonra 121 gönderdiler ve şimdi senin BIOS modunla tekrar 141 oldu.

Cihazımdaki BIOS CQ111’di ve neden hiçbir ayar olmadığını merak ediyordum. Onlara e-posta gönderdim, bana 141 verdiler ama SSD’mi çökertti. Sonra 121 gönderdiler ve şimdi senin BIOS modunla tekrar 141 oldu.
Ayrıca, seri numaramı neden istiyorsunuz? Sadece merak ettim