TurkNeo

Çalışkan
Cihaz
G870
İkinci el olarak uyguna bulup aldığım G870 laptop (garantisi hala var) aşırı ısınıp termal kısma yaşıyordu. Ben de ısındığını fark edip servisine gönderip bakım yapılmasını istedim ve sonuç hüsran oldu. Tabii ki böyle bir servisten ne beklenebilir? Sonra kendim macun yenileme kararı alıp elimde bulunan MX-4'ü kullandım. Fakat sonuç yine hüsran değerler 94 derecede frekans 2.4GHz'de. Ben de bunun üzerine PTM7950 almayı düşündüm ve ne yazık ki yeni gümrük yasası ile bu çok zor. Biraz araştırıp sarı sitede satan birisini buldum fakat 1800 gibi bir fiyata satıyordu bu da bana aşırı pahalı geldi. En sonunda MX-6 almaya karar verdim. Cihazın soğutucusunu söktüm macun çok aşırı değil ama biraz pump-out yapmıştı. Fanlar normal blok temiz durumdaydı. Yine de bloku, çipleri ve fanları IPA ile temizledim. Sakız gibi olan MX-6'yı doğrudan parmağım ile uyguladım ve sonuç resimde de görüldüğü gibi gayet iyi. Forumda bir sürü kullanıcı çok aşırı ısınıyor diyor. Beğendiğiniz bir bilgisayarcıya veya kendiniz MX-6 veya PTM7950 kullanarak sorunu bir nebze düzeltebilirsiniz. Tabii ki de bir Casper cihazı bu başka sorunlar da çıkartacaktır. İyi sosyaller.
(Soldaki görsel)benim uyguladığım MX-6 ile (frekans değerlerine dikkat edelim.) (sağdaki görsel) Casper yetkili servisinin markası belli olmayan macun ile yaptığı bakım sonrası değerler.

WhatsApp Image 2026-02-03 at 19.49.02.webp

Ekran görüntüsü 2026-02-03 195347.webp

Forumda yeniyim hatalarımdan dolayı özür dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci el olarak uyguna bulup aldığım G870 laptop (Garantisi Hala Var) aşırı ısınıp termal kısma yaşıyordu. Bende ısındığını fark edip servisine gönderip bakım yapılmasını istedim ve sonuç hüsran oldu. Tabii ki böyle bir servisten ne beklenebilir? Sonra kendim macun yenileme kararı alıp elimde bulunan MX-4'ü kullandım. Fakat sonuç yine hüsran değerler 94 derecede frekans 2.4GHz de. Bende bunun üzerine PTM7950 almayı düşündüm ve ne yazık ki yeni gümrük yasası ile bu çok zor. Biraz araştırıp sarı sitede satan birisini buldum fakat 1800 gibi bir fiyata satıyordu bu da bana aşırı pahalı geldi. En sonunda MX-6 almaya karar verdim. Cihazın soğutucusunu söktüm macun çok aşırı değil ama biraz pump-out yapmıştı. Fanlar normal blok temiz durumdaydı. Yine de bloğu, çipleri ve fanları IPA ile temizledim. Sakız gibi olan MX-6'yı doğrudan parmağım ile uyguladım ve sonuç resimde de görüldüğü gibi gayet iyi. Forumda bir sürü kullanıcı çok aşırı ısınıyor diyor. Beğendiğiniz bir bilgisayarcıya veya kendiniz MX-6 veya PTM7950 kullanarak sorunu bir nebze düzeltebilirsiniz. Tabii ki de bir Casper cihazı bu başka sorunlarda çıkartacaktır. İyi Sosyaller.

Benim Uyguladığım MX-6 ile (frekans değerlerine dikkat edelim.) Casper Yetkili Servisinin markası belli olmayan macun ile yaptığı bakım sonrası değerler.

Eki Görüntüle 224132 Eki Görüntüle 224135

Forumda Yeniyim hatalarımdan dolayı özür dilerim.
Hayırlı olsun.

Macun değiştirdiğin halde 93 derece mi?

Dostum sağdaki Casper'in işleminden sonra, soldaki benim işlemlerimden sonra. HWiNFO sıcaklık değerlerine bakar mısın?

Sağ olun hocam.

Termal performans hala çok iyi değil gibi. Ancak servisten iyi iş çıkardığınız belli.

Casper bu elimden bir şey gelmedi hocam.

Birisi CPU-Z birisi OCCT testi. Macun değişmeden önce 93 görmüş OCCT'de. Şimdi tekrar aynı şartlarda OCCT testi yapın ki karşılaştırmayı doğru yapalım.

Birisi CPU-Z birisi OCCT testi. Macun değişmeden önce 93 görmüş OCCT'de. Şimdi tekrar aynı şartlarda OCCT testi yapın ki karşılaştırmayı doğru yapalım.

Buyurun hocam.

Anlaşılmıyor telefonda. Program ismi vererek daha iyi anlaşılırdı.

Dostum yeni OCCT testi attım kendi bakımım ile alıntıladım ilk attığım görseldeki OCCT testi Casper servisi bakımı sonrası

Dosya Ekleri

• occt.webp
    occt.webp
    708,9 KB · Görüntüleme: 67
İlk gaming laptopum GTX1060'lı Excalibur G860'dı. Öyle hevesle almıştım ki onu, o kocaman cüssesine hatta ağır olmasına aldırmadan aşırı keyifle kullanıyordum. Soğutması çok iyiydi. O zamandan bakımlarını kendim macun alıp yapıyordum. Sonrasında yine bilindik nasıl olsa diye G900 aldım (Excalibur'un premium serisidir). Çok fena ısınıyordu. Havalimanında çalışırken bile uçakların sesinden onun ki kadar etkilenmiyordum. Sonra araştırınca likit macuna denk geldim. Bir cesaret ben yaparım deyip likit macun uyguladım. Ses yine vardı ama eskisi kadar ısınmıyordu. 3 yıl oldu hala kardeşim o bakım yaptığım haliyle kullanır. Pek de ısınmaz. Geçenlerde ofiste bir arkadaş G870 almış. Isınıyor bakımlarını yapar mıyız dedi. Bende malzeme var yaparız dedim. Ekran kartı üzerinde ki bloğun vidası yalama olmuştu açamadık. Garantili son bakımı serviste olan bir cihazın böylesine olması beni hem korkuttu hem şaşırttı. Bence kötü bir marka değiller ama çok özensizler. Casper bu konuda mimli zaten. Servisle uğraşmayın bakımını kendiniz yapın. Fanları dayanıksız çok kurcalamayın ama bakır bloku fena değil (benim Omen 16'nınkinden daha iyi en azından) elinize sağlık. En iyi servis kendi malına özenen kişidir.

İlk gaming laptopum GTX1060'lı Excalibur G860'dı. Öyle hevesle almıştım ki onu, o kocaman cüssesine hatta ağır olmasına aldırmadan aşırı keyifle kullanıyordum. Soğutması çok iyiydi. O zamandan bakımlarını kendim macun alıp yapıyordum. Sonrasında yine bilindik nasıl olsa diye G900 aldım (Excalibur'un premium serisidir). Çok fena ısınıyordu. Havalimanında çalışırken bile uçakların sesinden onun ki kadar etkilenmiyordum. Sonra araştırınca likit macuna denk geldim. Bir cesaret ben yaparım deyip likit macun uyguladım. Ses yine vardı ama eskisi kadar ısınmıyordu. 3 yıl oldu hala kardeşim o bakım yaptığım haliyle kullanır. Pek de ısınmaz. Geçenlerde ofiste bir arkadaş G870 almış. Isınıyor bakımlarını yapar mıyız dedi. Bende malzeme var yaparız dedim. Ekran kartı üzerinde ki bloğun vidası yalama olmuştu açamadık. Garantili son bakımı serviste olan bir cihazın böylesine olması beni hem korkuttu hem şaşırttı. Bence kötü bir marka değiller ama çok özensizler. Casper bu konuda mimli zaten. Servisle uğraşmayın bakımını kendiniz yapın. Fanları dayanıksız çok kurcalamayın ama bakır bloku fena değil (benim Omen 16'nınkinden daha iyi en azından) elinize sağlık. En iyi servis kendi malına özenen kişidir.
Teşekkürler hocam. Casper servis konusunda gerçekten umursamaz kullanıcıları kendinden soğutuyor.