Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Cihazını yeniden başlatıp tekrar dene. BIOS menüsüne girmek istiyorsan yeniden başlattıktan hemen sonra F2 tuşuna defalarca sürekli bas, sadece kapatıp açtıysan olmayabiliyor. F12 veya F7 tuşlarınıda deneyebilirsin, büyük ihtimal Boot menüsü açılır ama "Enter Setup" gibi seçeneklerle BIOS menüsüne girebiliyorsun.
İyi akşamlar, Excalibur G870 kullanıyorum, BIOS ekranına bir türlü gidemedim. Cihazı açarken art arda F2 bastım olmadı, del denedim yine olmadı. Nasıl giriliyor BIOS'a?
Hocam Recovery Mode kısmından girmeyi deneyebilirsiniz.
Boot menüsünden mi yani?Hocam Recovery Mode kısmından girmeyi deneyebilirsiniz.
Hocam arama yerine gelişmiş başlangıç yazın o kısım için yeniden başlatın ardından mavi bir ekran gelecek o ekrandan sorun gider kısmına basın, gelişmiş seçenekler ve UEFI yazılım ayarlarına tıklayıp yeniden başlatın BIOS ekranı açılacaktır.
Adlin
Becerikli
Cihazını yeniden başlatıp tekrar dene. BIOS menüsüne girmek istiyorsan yeniden başlattıktan hemen sonra F2 tuşuna defalarca sürekli bas, sadece kapatıp açtıysan olmayabiliyor. F12 veya F7 tuşlarınıda deneyebilirsin, büyük ihtimal Boot menüsü açılır ama "Enter Setup" gibi seçeneklerle BIOS menüsüne girebiliyorsun.
Rav3nnd
Deneyimli
- Makaleler
- 4
Klâsik F2/F12/DEL işe yaramadıysa aşağıdakileri deneyin. Windows içinden fast-boot ayarını kapatmayı unutmayın
- CMD'yi yönetici olarak başlatıp şu komutu çalıştırın
shutdown /r /fw - Shift tuşuna basılı tutarak sistemi yeniden başlatın.
- Aramaya Kurtarma yazın>gelişmiş yeniden başlatma>sorun gider>gelişmiş yeniden başlatma>UEFI yazılım ayarlarına tıklayın.
- En son çare CMOS-Reset.
Yeniden başlat dostum işte; olması lazım. Eğer kilitlediysen fn + f2 falan yap.
CMOS reset ne alaka? G870 bu, o kadar çürümemiştir.Klâsik F2/F12/DEL işe yaramadıysa aşağıdakileri deneyin. Windows içinden fast-boot ayarını kapatmayı unutmayın
- CMD'yi yönetici olarak başlatıp şu komutu çalıştırın
shutdown /r /fw- Shift tuşuna basılı tutarak sistemi yeniden başlatın.
- Aramaya Kurtarma yazın>gelişmiş yeniden başlatma>sorun gider>gelişmiş yeniden başlatma>UEFI yazılım ayarlarına tıklayın.
- En son çare CMOS-Reset.
Son düzenleyen: Moderatör:
Rav3nnd
Deneyimli
- Makaleler
- 4
Eğer BIOS girilmiyor ise en son çare CMOS-Reset ile sıfırlama yaparak girmektir çoğu sistem içinde geçerli bir yöntemdir. Dediğinizi anlamadım hocam CMOS-Reset ile çürüme ne alaka?
Eğer BIOS girilmiyor ise en son çare CMOS-Reset ile sıfırlama yaparak girmektir çoğu sistem içinde geçerli bir yöntemdir. Dediğinizi anlamadım hocam CMOS-Reset ile çürüme ne alaka?
G870'lerde yazılımsal CMOS reset yapamıyosun. BIOS CMOS piliyle falan uğraşman lazım, o da riskli. Excalibur'lar garip. Yeni Excalibur'larda bunu hiç görmedim. ne varsa eskilerde var onlar da çürük.
Konu sahibi bence ya FN + F2 yapmadı ya düzgünce yeniden başlatmadi.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-
-
-
-
-
-
-