S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

Casper Excalibur kasanın yanında bana bir klavye hediye edilmişti. Kasa geldiği günden beri bu klavyeyi kullanıyordum. Ancak 1–2 saat önce üzerine çay döküldü. Işıkları söndü ve klavye maalesef çalışmaz hâle geldi.

Tüm tuşları söküp tek tek temizledim, ardından saç kurutma makinesiyle kuruttum. Sonrasında da yaklaşık 30–35 dakika boyunca balkonda dik bir şekilde beklettim; içinde su kaldıysa aksın diye düşündüm. Açıkçası bu yaptıklarım doğru mu yanlış mı tam emin değilim.

Şu an klavyeyi kasaya bağladım ancak ne ışıkları yanıyor ne de tuşlar çalışıyor. Farklı USB portlarını da denedim ama sonuç değişmedi.

Sorum şu:
Bir klavye sıvı temasına maruz kaldığında ne yapmak gerekir? Yaptığım işlemler yanlış mıydı, yoksa klavye tamamen mi kullanılamaz hâle geldi?

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Çay şekerli miydi? Eğer öyleyse sadece tuşları çıkarıp kurulama işlemi yapman fayda etmez. Büyük ihtimal devrelere kadar indi. Daha uzun bekletmende fayda vardı.

Yanlış yapmışsınız. İçini tamamen açıp temizlemeniz gerekirdi. Tuşlar plastik, onlar önemsiz. Önemli olan bağlantı noktaları.

Herhangi bir elektronik sıvıya maruz kaldığında gücü kesip içini açıp temizlenmeli. Su ise peçete ile temizleyebilirsiniz. Şekerli falan bir şey ise izopropil alkol ile güzelce temizleyip peçete ile kurulamalısınız.

Hatta aynı şey elektrikli aletler için bile geçerli. Şekil şemal olarak şu zımbırtıyla aynı olan aleti anam 15 yıl sonra yıkamaya karar vermiş. Tezgahta ters görünce direkt açtım ve temizledim. Adına tam ne deniyor bilmiyorum ama şu ütü kablosu gibi olan ısıya dayanıklı kablo zımbırtısı bir komponentin üzerindeydi, sırıksıklamdı. Onu peçete ile kurutamazsınız. Kurusun diye 48 saat sobalı odada beklettim. Contası ölmüştü, bir şey uydurdum. Taş gibi çalışıyor.
Bu olaydan birkaç ay öncesinde ıslak elle ellediği için çarpılmıştı. Gördüğünüz gibi insanlar akıllanmıyor.

2 saatte kurumasını beklemeniz çok ilginç. Hiç plastik bir kap yıkadınız mı? Denemenizi tavsiye ederim. Cam, porselen ve plastik birer kap alıp suya tutun ve kurulama bırakın. Bakın bakalım ne kadar sürede kuruyorlar.

Ürünü pirince yatırmak, sağa sola evirip çevirmek, sıcak/soğuk hava üflemek gibi şeylerin çubuk sallayıp burada kuyu var demekten farkı yok.

Ürününüzde muhtemelen kısa devre oldu. Belki hala var ve o devam ediyor veya bir şeyler yandı. Hala içini açıp temizlemek için şansınız var ama belki de boşuna uğraşmış olacaksınız.