Emre.py

Üstün
Makaleler
1
Yer
Adana
Elimde birkaç metre Cat6 kablo ve ucuna çakılı RJ45 var ama modemimin LAN portuna takamıyorum. WAN portuna kablo otururken LAN portuna kutudan çıkan Cat5E kabloyu takabiliyorum. Ne yapmam lazım?

Kablonun uçları yanlış renklerle bağlanılmış ya da başlık uyumsuz olabilir, yeni bir başlık ve ona özel makasını alıp kendiniz tekrardan programlayabilirsiniz kabloları.

Hayır yahu o kadar da değil. RJ45 değil ki telefon portu, oraya sokmaya çalışayım.
Hocam o zaman o jak yanlis takilmis veya tam sıkılmadıgı icin ust tarafindaki centik yukarida kalmi olabilir. En son olarak giris portu bozuktur fakat bozuk olacagini sanmiyorum.

Kablonun uçları yanlış renklerle bağlanılmış ya da başlık uyumsuz olabilir, yeni bir başlık ve ona özel makasını alıp kendiniz tekrardan programlayabilirsiniz kabloları.
Hayır sadece LAN portuna girmiyor, kablo 8 renk sayıyor.
Soket yeni tipse kablolar ucundan dışarı taşmış olabilir, orayı sıfıra sıfır kesmek gerekiyor.

@Emre.py
Hayır hocam ucundan taşma vs gibi bir durum söz konusu değil. Doğrudan LAN portuna girmiyor. @3613, hocamın dediği olay olabilir.