1000 Mbps internetim var, CAT6 ile odama taşıdım. Şimdi CAT6'da sorun yok, Türk Telekom'un orijinal CAT6'sı ile ONT'nin dibinde telefonumda 950-955 Mbps arası alıyorum.
Şu an odamda da aynı telefonda 950 civarları fakat CAT8 Ethernet'le PC'den 880-890 alıyorum. Her şey tamam, arkada bir problem yok, internet yiyecek uygulama yok, kablolar tamamdır. Sizce başka kablo alınır mı?
ONT Gbps portluysa zaten 930-940 gibi hızda kalıyor, senin durumda 950 zaten sınır gibi sanırım. İnsanlar SFP alıyordu bir ara bu sınırı kırmak için. Onun haricinde eğer aldığın 880-890 hızları da sabit değilse, o anlık sunucuya bağlıdır; sorun yok gibi görünüyor.
ONT Gbps portluysa zaten 930-940 gibi hızda kalıyor, senin durumda 950 zaten sınır gibi sanırım. İnsanlar SFP alıyordu bir ara bu sınırı kırmak için. Onun haricinde eğer aldığın 880-890 hızları da sabit değilse, o anlık sunucuya bağlıdır; sorun yok gibi görünüyor.
Ethernet durumunda hız: 1,0 Gb/sn olarak görünüyorsa sorun olmaması lazım ama çok da bilgili değilim bilen arkadaşlar yardımcı olur mutlaka. Eki Görüntüle 174418
Bilgisayarımın kaç Mbps desteklediğini nereden bakabilirim? Keza yukarıdaki arkadaş GPON'larda 950 olur; zaten onu aşmak için bir cihaz vs. var diyor, biraz daha açar mısınız?