Vira

Üstün
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, şu anda kullandığım internette 24 ay sözleşme var. İptal etsem ne kadar cayma bedeli gelir? Veya cayma bedelsiz nasıl iptal ederim?
(Yarın gidip soracağım. Konu açıp size de danışmak istedim.)
Kullandığım internet:

@Charles Smith Sözleşmenizde varsa kabul etmiş sayılıyorsunuz. Yani alma hakları oluyor.
@Vira
ALTINCI BÖLÜM Abonelik Sözleşmesinin Feshi ve Sonuçları Sözleşmenin feshi MADDE 22 –(1) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.
Mevzuat.org bu şekilde belirtmiş.

Linkini paylaştığın sağlayıcı Alman, bu yüzden bizim burada söyleyeceğimiz şeyler geçerli olur mu bilmem. Türkiye'de 1 yıllık bir taahütte cayma bedeli şu şekilde hesaplanır:

Öncelikle taahhütünü bozduğun yani caydığın tarih, taahhütü yaptığın zamana mı yoksa bitiş zamanına mı daha yakın hesaplanır. Bunlardan hangisi daha yakınsa o süreden cayma bedeli hesaplanır. Örneğin, 8. ayda taahhütü bozarsan başlangıçtan 8 ay bitişe ise 4 ay uzaktasındır, bu durumda 4 aylık cayma bedeli hesaplanır.

Bunlardan ayrı olarak bazı servis sağlayıcılar taahhüt bedeli haricinde kafalarına göre bir şeyler hediye edip ya da rastgele "indirim"ler sunup taahhütü bozman durumunda bunların bedelini de almaya çalışıyor.

@Vira can dostum normalde bizim Ülkemizde “Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir” bu karar 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin (Tüketici mahkemesi sıfatıyla) aldığı karar. Sizin oralar da ne durumda olur bilemeyiz fakat bizim buradan daha iyi olur gibime geliyor :)

Merhaba arkadaşlar, şu anda kullandığım internette 24 ay sözleşme var. İptal etsem ne kadar cayma bedeli gelir? Veya cayma bedelsiz nasıl iptal ederim?
(Yarın gidip soracağım. Konu açıp size de danışmak istedim.)
Kullandığım internet:
Cayma bedelsiz iptal edezsin sirket batmadigi/hizmeti kesmedigi surece. Kac ay kaldigi onemli burada. TR'de hayvan gibi fiyat veriyorlar bunu soyleyeyim.