dacar1010

Yetkin
Türkiye'nin en zeki, en başarılı jeolog olduğu inkâr edilemez bir gerçek, peki siz kendisini sempatik buluyor musunuz? Çoğu kişi, çok atarlı tutarlı konuşmasından; biraz edepsiz olmasından ve dışkı yemesinden dolayı kendisine karşı kin besliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
1710786317021.webp

Sempatik de buluyorum komik de. Zeki biri olduğu ve başarısı tartışılmaz bile. Kendisi aynı zamanda ABD'de şeref bilim doktoru unvanına sahip ve birçok bilim derneğinde şeref üyesi, ödüllü bir bilim adamı.
Birçoğu gibi yurt dışında krallar gibi sefasını sürdürebilirken o bir kesimin kendisini sevmediği bu cahil toplum içinde yaşıyor ki birilerine dokunsun istiyor. Diyeceğim o ki; insanlar nankör, Atatürk bile bir kesim tarafından sevilmiyor.
Dışkı yeme konusuna gelince de, kendisi bir bilim adamı ve dolayısıyla meraklı. Deney ve gözlem adına kendi vücudunun salgıladığı bir şeyi tecrübe etmekten daha doğal bir şey yok ve kimsenin bunda bir söz hakkı yok.

Son düzenleme:
Severim kendisini. Arada ses olsun diye bile açarım 3-5 bir şey öğrenmek için.

Biraz Patavatsız olmasından dolayı sevmeyen bir kısım var doğru. Ama adam bir bilim adamı ve bazı şeylere tahammülü yok.

Son düzenleme:
Kendi alanında konuştuğu zaman keyifle dinlerim, dediklerini ciddiye alırım. Coğrafya ve jeoloji alanında bir şeyler öğretti sağ olsun. Kendi alanındaki öğretmenliği konusunda da derslerine girmiş birden fazla kişiden çok iyi yorumlar duydum.

Onun dışında nerede neyi konuşmaması gerektiğini bilmeyen ergen kalmış yaşlı bir adam olarak bakıyorum. Tarih ve felsefe gibi diğer alanlarda dediklerini de çok dikkate almıyorum, o konularda dediklerini dikkate alacağım bir sürü başka kişi var. Empati kabiliyeti olmayan birinin tarih ve felsefi yorumlarını dikkate almak bence hata, empati sahibi değilken yorumlanması gereken konulara sadece tek perspektifden bakabildiğini düşünüyorum.

Şu videoları sempatik değil de ne? :D

Şaka maka şu yaşında adam eğitim için uygulamalı anlatıyor. Çılgın bilim adamı diye bir şey var ya, o işte. :D