Çevre sorunlarını resmi kanallardan bildirmenin önemi ve sosyal medya farkındalığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alperen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 147
  • Etiketler Etiketler
    öneri
Makaleler
5
Yer
Winterfell
Arkadaşlar, yerel haber sayfalarında “çatlak yok, kaldırım kırık, ayna kırık, bayrak yırtık” gibi birçok ihbar paylaşılıyor. İnsanlar bununla iyilik yaptıklarını düşünüyor olabilir. Şahsi fikrim, bu tarz paylaşımların çoğu yarım akıllı bir davranış. Ben bugüne kadar birçok çevre sorunu ile ilgili ihbarı belediyenin WhatsApp kanalı üzerinden yaptım. Örneğin; kimsenin çıkmadığı bir uçurumdaki yırtık bayrağı ertesi gün değiştirdiler. Yol üzerindeki çukurları birkaç gün içinde düzelttiler. Geçen cuma günü yolu kaplayan yabani otları ihbar etmiştim ve bugün kesmişler.
Demem o ki; çevrenizde sürekli resim/video çekip Instagram’a paylaşarak kendini duyarlı sanan tanıdıklarınız varsa, onları resmi kanallara başvurmaya yönlendirin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ekstra sosyal medyada da paylaşıyorum, şikayetimi de yapıyorum. Moda'da iki hafta yerde hendek gibi çukur vardı, motor girse taklalar kıyamet. Ama kaç günde düzelttiler bir bilsen.

En hızlı çözüm tabii aramaktır.

Sizin belediye güzelmiş. İnsanlar canı sıkıldığı için öyle yapmıyor. Belediyeler iş yapmadığı için öyle yapıyor.

Geçen Twitter'da gördüm. Kadıköy Belediyesi'ne bir şey denmişti ve bakıyoruz dediler. Kağıthane Belediyesi'ne yazarsanız sülalenizi not edip şikayet ettiğiniz kişilerin zihin okumalarına karşı önlem almıyorlar. Sonra gelip şanslıysanız sizi bıçaklıyorlar, değilseniz ailenize haftada bir mezarlık ziyareti hediye ediliyor.

Daha geçen gün birisi kaçak kat çıkıyor. Bana ne, belediyenin tonla çalışanı var mahallede. Bir zahmet birisi şikayet etsin. Adamlar molozlarını iki bina öteye koymuşlar. Temizlik çalışanlarına özel lens taktıkları için o tip kirlilikleri göremiyorlar, yoksa ilgili ekibe bildirirlerdi. Ev sahibi de gayriihtiyari belediyeyi arayıp molozu bildirmiş. Gelen ekip kaçak katı görüp şikayet etmiş. Ev sahibi aradığında donunun rengine kadar aldıkları için ve kaçak kat çıkanlar zihin okuyabildikleri için ev sahibinin bilgilerini almışlar. Adamı güpegündüz tehdit ettiler, arabasını çizdiler. Olayı emniyet güçlerine taşısa daha da beter edeceklerini ülkede bilmeyen yok.

Bu yüzden sosyal medyada paylaşmadığınız için sizi kınıyorum. Belediyeler bunu hak ediyor. Sanki kendileri oradan geçmiyormuş gibi hiçbir şeyi yapmıyorlar.

Önceden geçmiş zaman görüntülerine de bakılıyordu da şimdi bulamadım. Şansa en günceli kışın çekilmiş. Gördüğünüz iki tabelayı rahat şekilde görmek imkansız. Çünkü ağaçların kış olmayan zamanlarda yaprakları oluyor. Aynı şey yolun karşısı için de geçerli ama oradaki ağaçların yaprakları daha insaflı. Gerçi koca koca kamyonları park ettikleri için de göremiyoruz. Adam tabelanın dibine afiş koymuş. Herhalde gözünü bağlayıp koymadı onu oraya. Arkada belediye görünüyor. Bunu da mı ben söyleyeceğim?

Melikgazi Belediyesi ilgileniyor bölgem ile ve AKP'ye bağlı. Bu kadar seri ilgilenmelerine ben de çok şaşırmıştım ilk şikayetimde. Her yer ayni ilgiyi göstermiyor demek ki.

Valla onu bunu bilmem de benim köy Erciyes’in eteklerinde. Gidip ağaç dikiyoruz ormana çevirdik. Bizim köylüler de gelip yardımcı oluyorlar şuan bizim köyü gören Trabzon’dan bir köy sanar.
Biz İnstagram’a koysaydık videoları Ürgüp’e kadar orman olacaktı.

Resimleri var mı?

Resimleri var mı?
Videosu var bizim köyün sayfası çekmiş.

20 yılda böyle yaptık hocam. Ceviz, zeytin, kiraz, çam karışık ekiyoruz. Yağmur da alıyor bayağı. Yazın 1 ay etraf sarı bozkır, yılın geri kalanı böyle yemyeşil oluyor. Dağ etekleri çam. Köyün içinde geri kalan ağaçlar. Ağaçlar hem havayı temizliyor hem de hava temizlendiği için Kapadokya Peri Bacaları çok net görünüyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…