Sizin belediye güzelmiş. İnsanlar canı sıkıldığı için öyle yapmıyor. Belediyeler iş yapmadığı için öyle yapıyor.
Geçen Twitter'da gördüm. Kadıköy Belediyesi'ne bir şey denmişti ve bakıyoruz dediler. Kağıthane Belediyesi'ne yazarsanız sülalenizi not edip şikayet ettiğiniz kişilerin zihin okumalarına karşı önlem almıyorlar. Sonra gelip şanslıysanız sizi bıçaklıyorlar, değilseniz ailenize haftada bir mezarlık ziyareti hediye ediliyor.
Daha geçen gün birisi kaçak kat çıkıyor. Bana ne, belediyenin tonla çalışanı var mahallede. Bir zahmet birisi şikayet etsin. Adamlar molozlarını iki bina öteye koymuşlar. Temizlik çalışanlarına özel lens taktıkları için o tip kirlilikleri göremiyorlar, yoksa ilgili ekibe bildirirlerdi. Ev sahibi de gayriihtiyari belediyeyi arayıp molozu bildirmiş. Gelen ekip kaçak katı görüp şikayet etmiş. Ev sahibi aradığında donunun rengine kadar aldıkları için ve kaçak kat çıkanlar zihin okuyabildikleri için ev sahibinin bilgilerini almışlar. Adamı güpegündüz tehdit ettiler, arabasını çizdiler. Olayı emniyet güçlerine taşısa daha da beter edeceklerini ülkede bilmeyen yok.
Bu yüzden sosyal medyada paylaşmadığınız için sizi kınıyorum. Belediyeler bunu hak ediyor. Sanki kendileri oradan geçmiyormuş gibi hiçbir şeyi yapmıyorlar.
Önceden geçmiş zaman görüntülerine de bakılıyordu da şimdi bulamadım. Şansa en günceli kışın çekilmiş. Gördüğünüz iki tabelayı rahat şekilde görmek imkansız. Çünkü ağaçların kış olmayan zamanlarda yaprakları oluyor. Aynı şey yolun karşısı için de geçerli ama oradaki ağaçların yaprakları daha insaflı. Gerçi koca koca kamyonları park ettikleri için de göremiyoruz. Adam tabelanın dibine afiş koymuş. Herhalde gözünü bağlayıp koymadı onu oraya. Arkada belediye görünüyor. Bunu da mı ben söyleyeceğim?