WhatsApp yerine Signal kullanmaya başlamamız aslında tamamen tesadüfen oldu. İlk başta sadece aile grubunu Signal'e taşıyalım dedik, daha sonra kuzenler de gelsin derken iş biraz büyüdü. Kuzenlerin olduğu gruplar, akrabaların olduğu gruplar derken bir baktım neredeyse herkes Signal kullanmaya başlamış. En komik tarafı da başta insanlara Signal'i anlatırken “ya WhatsApp yerine bunu kullanalım” diye ikna etmeye çalışıyordum, şimdi kimseye bir şey anlatmama gerek kalmadı. Sülalenin %80'i şu an Signal'de. Birileri yeni telefon alıyor, ilk kurduğu uygulamalardan biri Signal oluyor. Aile grubunda bile artık “şunu Signal'den at” diye konuşuyoruz. WhatsApp hesabı olan birkaç kişi kaldı, onlar da ayrı bir azınlık gibi duruyor. Hiçbir şekilde böyle bir şey planlamamıştık ama farkında olmadan bütün aileyi Signal'e taşımış olduk. Şu an düşününce bayağı komik geliyor çünkü bir mesajlaşma uygulamasını kullanmaya başladık diye bütün sülalenin iletişim altyapısını değiştirmiş olduk.
Ama şunu da diyeyim kendi çevremde WhatsApp'tan Signal'e geçişi bu kadar yaygınlaştırınca dışarıdaki insanlarla iletişim kurmak biraz zorlaşmaya başladı. Özellikle iş tarafında herkesin Signal kullanmasını bekleyemiyorsun tabii. Arkadaş çevresi ve ailede sorun yok ama iş için hâlâ WhatsApp kullanan çok fazla insan var. Ben de bazen mecburen WhatsApp'a giriyorum ama mümkün olduğunca Signal'den devam etmek istiyorum.
Ama şunu da diyeyim kendi çevremde WhatsApp'tan Signal'e geçişi bu kadar yaygınlaştırınca dışarıdaki insanlarla iletişim kurmak biraz zorlaşmaya başladı. Özellikle iş tarafında herkesin Signal kullanmasını bekleyemiyorsun tabii. Arkadaş çevresi ve ailede sorun yok ama iş için hâlâ WhatsApp kullanan çok fazla insan var. Ben de bazen mecburen WhatsApp'a giriyorum ama mümkün olduğunca Signal'den devam etmek istiyorum.