Bu alımda 3 ilana da başvuru yaptım, üçünde de mülakata kaldım. Cezaevi ve zabıt katipliği mülakatlarına girdim, ikisi de çok şükür iyi geçti. İcraya da önümüzdeki günler gireceğim. Normalde en rahatı cezaevi katipliği diyorlardı fakat gardiyan tanıdığım cezaevi katipleriyle konuşmuş. Onların da cevabı şöyle olmuş: "Adliyeden rahat dediler, burayı tercih ettik, burası daha betermiş. Nöbet tutuyoruz, 24 saat 48 saat kesintisiz nöbetlerimiz oluyor. Sabahtan akşama kadar dilekçe yazıp duruyoruz, kafamızı kaşıyacak vaktimiz olmuyor. Keşke adliyeyi seçseymişiz." Bunları duymak da kafamda soru işareti oluşmasına neden oldu. Telefonun yasak olması, şehir dışında olması benim için sıkıntı değil. Ömür boyu iş yükü çekmektense, bir yere gideceğim zaman yolu çekerim, daha iyi olur. Zaten çıkıp gezmeyi seven biri değilim, şehirden uzakta yaşamak kira açısından daha da iyi oluyor. Ne yapsam bilemedim. Burada da katip arkadaşlar vardı diye konu oluşturmak istedim.
Detaylar
Kim cevapladı?"24 saat 48 saat kesintisiz nöbetlerimiz oluyor. Sabahtan akşama kadar dilekçe yazıp duruyoruz"Bu alımda 3 ilana da başvuru yaptım, üçünde de mülakata kaldım. Cezaevi ve zabıt katipliği mülakatlarına girdim, ikisi de çok şükür iyi geçti. İcraya da önümüzdeki günler gireceğim. Normalde en rahatı cezaevi katipliği diyorlardı fakat gardiyan tanıdığım cezaevi katipleriyle konuşmuş. Onların da cevabı şöyle olmuş: "Adliyeden rahat dediler, burayı tercih ettik, burası daha betermiş. Nöbet tutuyoruz, 24 saat 48 saat kesintisiz nöbetlerimiz oluyor. Sabahtan akşama kadar dilekçe yazıp duruyoruz, kafamızı kaşıyacak vaktimiz olmuyor. Keşke adliyeyi seçseymişiz." Bunları duymak da kafamda soru işareti oluşmasına neden oldu. Telefonun yasak olması, şehir dışında olması benim için sıkıntı değil. Ömür boyu iş yükü çekmektense, bir yere gideceğim zaman yolu çekerim, daha iyi olur. Zaten çıkıp gezmeyi seven biri değilim, şehirden uzakta yaşamak kira açısından daha da iyi oluyor. Ne yapsam bilemedim. Burada da katip arkadaşlar vardı diye konu oluşturmak istedim.
Bence bu kısmı çok abartılı söylenmiş. Benim arkadaşım cezaevi katibi ve kendilerine göre çalışma sistemleri var. 8-5 çalışıyorlar, nöbetleri de oluyor ama nasıl oluyor tam bilmiyorum. Ama kesinlikle 48 saat kesintisiz bir nöbet değil bu. Çok mümkün gibi de durmuyor açıkçası.
Superuser do 47
Uzman
- Makaleler
- 4
Dikte diye bir özellik var artık, Local AI ile dikte kullanarak ifadeleri yazan ve düzenleyen katipler gördüm. Sanıldığı kadar zor bir meslek değil.
"24 saat 48 saat kesintisiz nöbetlerimiz oluyor. Sabahtan akşama kadar dilekçe yazıp duruyoruz"
Bence bu kısmı çok abartılı söylenmiş. Benim arkadaşım cezaevi katibi ve kendilerine göre çalışma sistemleri var. 8-5 çalışıyorlar, nöbetleri de oluyor ama nasıl oluyor tam bilmiyorum. Ama kesinlikle 48 saat kesintisiz bir nöbet değil bu. Çok mümkün gibi de durmuyor açıkçası.
Ne bileyim kuzenim de aman diyor sakın cezaevine gelme. Beni bayağı tedirgin ettiler.
Dikte diye bir özellik var artık, Local AI ile dikte kullanarak ifadeleri yazan ve düzenleyen katipler gördüm. Sanıldığı kadar zor bir meslek değil.
Anlattıklarına göre kafalarını kaşıyacak vakitleri yokmuş adliyede. Yine cezaevi daha rahatmış ama bu cezaevi katipleri niye o kadar kötüledi onu anlayamadım.
Superuser do 47
Uzman
- Makaleler
- 4
Herkes kendi mesleğinin zor olduğunu söyler hocam, klasik siz de o mesleğe girmeyin diye.Ne bileyim kuzenim de aman diyor sakın cezaevine gelme. Beni bayağı tedirgin ettiler.
Anlattıklarına göre kafalarını kaşıyacak vakitleri yokmuş adliyede. Yine cezaevi daha rahatmış ama bu cezaevi katipleri niye o kadar kötüledi onu anlayamadım.
Herkes kendi mesleğinin zor olduğunu söyler hocam, klasik siz de o mesleğe girmeyin diye.
Ne alaka bunu anlamıyorum bende. Zaten her mesleğin kendine göre zorlukları var ama herkes tarafından daha rahat denilen bir mesleğe böyle yorumlar gelince şaşırdım. Şehirden uzak olması, telefonun yasak olması falan benim için çok önemli değil. İş yükü birinci etken. Bir yere giderken yolu 1 kere çekerim ama ömür boyu iş yüküyle uğraşmak istemem.
xBN 97
Bilgin
Senin o işe layık görmüyordur? İnsan oğlu kendinden üst veya aynı işi yapmanı istemez; iyiliğini hiç istemez.Ne alaka bunu anlamıyorum bende. Zaten her mesleğin kendine göre zorlukları var ama herkes tarafından daha rahat denilen bir mesleğe böyle yorumlar gelince şaşırdım. Şehirden uzak olması, telefonun yasak olması falan benim için çok önemli değil. İş yükü birinci etken. Bir yere giderken yolu 1 kere çekerim ama ömür boyu iş yüküyle uğraşmak istemem.
Senin o işe layık görmüyordur? İnsan oğlu kendinden üst veya aynı işi yapmanı istemez; iyiliğini hiç istemez.
Kendisi gardiyan halbuki. Yani aynı cezaevlerinde de çalışmayacağız ne bileyim yalan da söylemez gibi yani
Serkan1562 31
Başarılı
bir katip olarak söylüyorum. AI uygulamaları bilgisayarlarda açılmıyor. Çoğunda dikte kapalı ayrıca hiçbir şekilde dikte ile yapılacak iş değil. Biz de asıl metini ifadede yazıyorsun zaten mahkemede ya da savcılıkta ifade alırken durun ben bi dikte açayım mi diyeceksin. Zorluğuna gelirsek polis-asker dışında bakanlık olarak en zor meslekler ve tehlikeli mesleklerden. Savcılıkta 15 personeliz. 7 tanemizin hakkında açılan soruşturma var. Hapis cezası alıp ertelenenler var. Sağlık bakanlığında örnek veriyorum bir hata bile yapsan bakanlık genelde soruşturma izni verilmiyor adına dosya bile açılmıyor ancak bizde en ufak şeyde izne gerek duymadan hakkında soruşturma açılıyor.Dikte diye bir özellik var artık, Local AI ile dikte kullanarak ifadeleri yazan ve düzenleyen katipler gördüm. Sanıldığı kadar zor bir meslek değil.
Konuyu açan arkadaşın sorusuna gelirsem. Cezaevi katipliği daha güzel ve sakindir ama ben tercih etmem. Katiplikte infaz bürosunda vs çalısırsan telefon yasak değil. Sadece bazı bürolarda yasak. Adliyedeki katiplik bana daha güzel geliyor. Sorun varsa yaz şimdi ya da yarın detaylı cevaplarım.
Bir katip olarak söylüyorum. AI uygulamaları bilgisayarlarda açılmıyor. Çoğunda dikte kapalı ayrıca hiçbir şekilde dikte ile yapılacak iş değil. Biz de asıl metini ifadede yazıyorsun zaten mahkemede ya da savcılıkta ifade alırken durun ben bir dikte açayım mi diyeceksin. Zorluğuna gelirsek polis-asker dışında bakanlık olarak en zor meslekler ve tehlikeli mesleklerden. Savcılıkta 15 personeliz. 7 tanemizin hakkında açılan soruşturma var. Hapis cezası alıp ertelenenler var. Sağlık bakanlığında örnek veriyorum bir hata bile yapsan bakanlık genelde soruşturma izni verilmiyor adına dosya bile açılmıyor ancak bizde en ufak şeyde izne gerek duymadan hakkında soruşturma açılıyor.
Adliyeye kıyasla cezaevi daha rahat olmaz mı iş yükü olarak.