Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
1
Yer
Phoenix, Arizona
Bu eklenti, üyelerin anlık sohbet edebilmesini sağlıyor. Şu an için "Konu Dışı" kategorisinde sohbet etme imkânımız olsa da, bu tür sohbetlerin başlatılabilmesi için "gelin sohbet edelim" tarzında ayrı bir konu açılması gerekiyor. Ancak bu konular genellikle aktif olmuyor ya da aktif olsa bile zamanla amacından sapabiliyor. Bu nedenle, anlık sohbeti mümkün kılacak bu eklenti bizim için daha iyi olacaktır.

Elbette bu tür bir sohbet ortamı için bazı kurallara ihtiyaç duyulacak.
  • Teknik destek soruları yasaklanır.
  • Yazım kurallarında hafif bir esneklik olabilir, zira bu bir chatroom ortamıdır ve burada iletişim biraz daha rahat olabilir.
  • Chatroom'a özel yetkililer atanacaktır. Bu kişiler sohbetin düzenini sağlamakla sorumlu olacaktır.
  • Görsel paylaşımı kapalı olacak ve mesaj atmak için süre sınırlaması olacak. chatroom kullanabilmek için mesaj sınırı dahi olabilir.
  • Genel forum havası korunur gereksiz mesajlara yer verilmez
1FE625A5-1803-4CE2-82C1-DECC4785E0D6.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -3 Eksi
@236, her saat aktif olabilecek moderatör şu anlık gördüğüm kadarıyla yok. Sağlansa bile cidden gerek olmayan özellik. Her şeyin forum üzerinden olması daha doğru olur.

Düzgün çalıştığı takdirde ki tüm şartlar sağlandığı halde çoğunlukla düzgün çalışacak bir uygulama, gayet güzel bir sohbet penceresi olur hem birbirimizide daha iyi tanırız forum olarak. Şahsen chat box için yetkili arıyoruz dense gönüllü olurum ve gönüllü olacak bir sürü arkadaş vardır eminim ki.

Chatroom'a özel yetkililer atanacaktır. Bu kişiler sohbetin düzenini sağlamakla sorumlu olacaktır.”

Anlık sohbeti denetlemek zor bir şey değil şahsen ben kendim çok Discord yetkililiği yaptım benim gibi gönüllü arkadaşlarda çıkacaktır.

İnsanları DC üzerinden sohbet etmek yerine forumda sohbet etmeye teşvik edip forumun aktifliğini arttırır o zaman bu özellik. Şahsen ben forumun ilk zamanlarından beri üyeyim ama kimseyi tanımıyorum Discord üzerinden konuşacak kadar.
Yüzde sekseni dc ile konuşuyormuş :D :D

Düzgün çalıştığı takdirde ki tüm şartlar sağlandığı halde çoğunlukla düzgün çalışacak bir uygulama, gayet güzel bir sohbet penceresi olur hem birbirimizide daha iyi tanırız forum olarak. Şahsen chat box için yetkili arıyoruz dense gönüllü olurum ve gönüllü olacak bir sürü arkadaş vardır eminim ki.
Kesinlikle. Bir de mizah kategorisi de öyle. Az önce konu açtım ama düşmüyor ana sayfaya.

İnsanları DC üzerinden sohbet etmek yerine forumda sohbet etmeye teşvik edip forumun aktifliğini arttırır o zaman bu özellik. Şahsen ben forumun ilk zamanlarından beri üyeyim ama kimseyi tanımıyorum Discord üzerinden konuşacak kadar.
Şimdi şöyle bir durum oluyor, siz sert eleştiride veya cümlelerde bulunana üyeye aynı sertlikle cevap verince AKP ya da bir markanın fanboyu ilan ediliyorsunuz.

Böyle bir durumda o sohbette her türlü ailevi veya dini değere söverler. Bir forum için hiç etik değil. İnsanlarımız huyu suyu belli. Bu işten verimli çıkmak imkansız.

@236, forumdaki insanlar birbirini iyi tanıyınca ne olacak? :D Anonim kalmak iyidir.

• Beğendim
İfadeler: 62
Sizin özgürlüğünüz, başka birinin özgürlüğünü kısıtlamaya başlarsa orada o özgürlük biter ve bu özellik, rahatlıkla başkalarının bilgi alma özgürlüğünü kısıtlar. Sizin özgürlüğünüz de burada biter. 🙃

@236, her saat aktif olabilecek moderatör şu anlık gördüğüm kadarıyla yok. Sağlansa bile cidden gerek olmayan özellik. Her şeyin forum üzerinden olması daha doğru olur.

Her saat aktifim olan birisini bulmak zor değil, mesela ben hep aktifim de sürekli siteye bakılmaz. Mesela Minecraft sunucularında en azından oyunu oynayarak sohbete bakıyorsun ama burada bir şey yapmayıp sadece sohbete bakmak hem sıkıcı hem de mental olarak yorucu.

• Beğendim
İfadeler: 143
Siropunun Chat eklentisi genelde forumdaki konu açma sayısını olumsuz yönden etkiliyor. Burası çok fazla konunun olduğu ve büyümeye ihtiyaç duymayan bir platform olsaydı o zaman canlı sohbet özelliğini destekleyebilirdim.