Web aramada site verince bağlantıya tıkladığımda yeni sekmede açıyor. Aynı sekmede açabilir miyim Google gibi?
Detaylar
Kim cevapladı?Görselde yer aldığı gibi kaynakçalar kısmına tıklandığında sağ kısımda bağlantılar açılıyor fakat siteyi direk chatgpt'nin ekranında açmaktan bahsediyorsanız daha önce hiç görmedim.
ChatGPT'ye durumu sordum şöyle yanıtladı;
"Şu an ChatGPT içinde doğrudan bağlantıları kendi ekranımda açıp etkileşimde bulunmak mümkün değil. Yani ben bağlantıyı sana veriyorum, ancak açıp içerikte gezinme, linklere tıklama gibi işlemler için senin kendi tarayıcında yeni sekme açman gerekiyor.
Yani:
- Ben sana link veya özet veririm.
- Detaylı incelemek için o linki sen kendi tarayıcında açarsın.
- Benim içimde o sayfayı açmak ve interaktif kullanmak mümkün değil.
Anlayış için teşekkürler! Başka merak ettiğin şey var mı?"
Hocam anladığım kadarıyla ChatGPT'nin verdiği bağlantılara tıkladığınızda yeni bir sekmede açılması yerine, aynı sekmede açılmasını istiyorsunuz.
Bu bildiğim kadarıyla doğrudan mümkün değil çünkü web sayfalarındaki bağlantıların hangi sekmede açılacağı, o bağlantıyı hazırlayan kişi tarafından belirlenir.
Kullanıcı tarafından bunu değiştirmeyi sağlayan, Chrome Web Mağazası'nda 'Death To _blank' isimli bir eklenti mevcut. Bu eklenti anladığım kadarıyla ziyaret ettiğiniz web sitesinin HTML yapısında bulunan <a> etiketlerinin target bilgisini değiştirerek bağlantıların tıkladığınız sekmede açılmasını sağlıyor.
Sadece ChatGPT içinde mi bunun olmasını istiyorsunuz tam emin olamadım ama genel olarak her bağlantı için istiyorsanız bu eklentiyi deneyebilirsiniz.
Düzenleme: İstenilen web sayfalarda bu özellik açılıp kapatılabilirmiş.
Son düzenleme: