İnceledim. ChatGPT çok net 3 tane hata yapmış. Senin çalışmanda Gemini daha temiz sonuç vermiş, ChatGPT ise çok kesin dile getirdiği bazı bilgilerde hatalar yapmış. Oyundaki lore hakimiyetime göre yorum yapıyorum, yapay zeka değil alın teri. :D

Yanlış: Dunes: Haritadaki en tehlikeli biyom. Yaklaşık 25 tane Reaper spawn olmuş durumda. Oyunun kodlarına bakıldığında en yüksek yoğunluk burada.

Doğrusu: Dunes'da 8 tane Reaper Leviathan var, Crash Zone'daki sayı daha fazla. Gemini doğru sayıyı vermiş. Toplam Reaper sayısı 25, en yüksek yoğunluk da Dunes'da değil.

Yanlış: Lava Zone’da gördüğün dev iskelet, Reaper değil ama onunla bağlantılı: O kemikler aslında daha eski bir Leviathan türü. Precursor yapılarında buna Gargantuan Leviathan deniyor.

Doğrusu: Gargantuan Leviathan kalıntıları Lost River'da, Lava Zone'da değil.

Yanlış: “Birçok oyuncu Lava Zone’daki dev Reaper iskeletini Sea Dragon’un katliamı sanıyor. Ama gerçek daha farklı: Precursor kayıtları, bu dev Reaper’ın aslında Kharaa enfeksiyonu nedeniyle öldüğünü ve akıntılarla Lava Zone’a sürüklendiğini söylüyor. Yani Sea Dragon onu parçalamamış. O iskelet, enfeksiyonun ve ekosistemin gücünü hatırlatan sessiz bir kalıntı.”

Doğrusu: Lava Zone'daki iskeleti taratınca yaratığın birkaç ay içinde öldüğünü, yanıklar ve fiziksel hasarları olduğunu, muhtemelen daha büyük bir yaratığın avı olduğu yazıyor. Sea Dragon demiyor ama lav bölgesinde iskelet olduğuna, yaratığın yakın zamanda öldüğüne ve bölgedeki apex yırtıcının Sea Dragon olmasına bakarsak çok yüksek ihtimal.

Gemini'daki o yaratığın bakteriden dolayı ölmesinin zayıf teori olduğunu söylemesi doğru. Hem bakterinin Reaper'ları öldürdüğünün bir kaydı yok hem Below Zero'da karşımıza çıkan ve bakteriye maruz kaldığı halde çok uzun süredir yaşayan biri var. Güçlü teorilerden biri Maida'nın öldürdüğü ve sürüklenirken uzun vakit geçirdiği Reaper'ın etini yiyerek istemsiz de olsa semptomları bastırdığı yönünde, yani bu teoriye göre Reaper'lar bakteriye karşı dirençliler. Enzim taşıyan Peeper yemiş olabileceği teorisi de var ama oyun mekaniğinde enzim taşıyan Peeper'ları yakalayıp yediğimizde oyun içinde hastalığımız iyileşmiyor, o yüzden Peeper teorisi de biraz zayıf kalıyor.
Ben de sondakiden şüphelendim zaten. O kadar büyük tonajdaki canavarın taa neredeki deliğe sürüklenmesi çok zor.

Ben de sondakiden şüphelendim zaten. O kadar büyük tonajdaki canavarın taa neredeki deliğe sürüklenmesi çok zor.
Şahsi önerim eğer konuya gerçekten hakim değilsen yapay zekalara güvenip bu tür içerikler yapma, her ikisinde de sık sık hatalarla karşılaşacaksın. Bu defa ChatGPT batırmış ama sonraki bir içerikte batıran Gemini da olabilir. Yapay zekaya hazırlatmak yerine eğer içerik hazırlıyorsan kendin forum tartışmalarına, oyun içi PDA/NPC bilgilerine bakmanı öneririm.

Şahsi önerim eğer konuya gerçekten hakim değilsen yapay zekalara güvenip bu tür içerikler yapma, her ikisinde de sık sık hatalarla karşılaşacaksın. Bu defa ChatGPT batırmış ama sonraki bir içerikte batıran Gemini da olabilir. Yapay zekaya hazırlatmak yerine eğer içerik hazırlıyorsan kendin forum tartışmalarına, oyun içi PDA/NPC bilgilerine bakmanı öneririm.
Normalde keyfi olarak bu oyuna taktım zaten 1 aydır. Önceden biliyordum yaratığın yem olduğunu ama yapay zeka öyle bir kandırdı ki kanıt aramadım bile. Biraz daha net araştırmalar yaptıktan sonra videoyu hazırlayacağım.