Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusuf Kerem

Yetkin
Makaleler
2
Yer
Gonton,Grove Street
Chess.com'da satranç oynarken bir hata oluştu.

Kişi benim erimin yanına kendi erini koydu kendi erimi kontrol ettiğimde çaprazda boş bir bölge vardı o bölgeye hareket edebiliyorum. O bölgeye hareket ettiğim zaman kişinin yanımda bekleyen erini aldım sonra ise kişi zaman aşımı yaparak oyunu terk etti.

Sizce nasıl oldu bu hata?

Satranç_2024-02-01-23-37-56.webp
Satranç_2024-02-01-23-38-01.webp

Son düzenleme:
Çözüm
En passant o. Resmi bir hamle.

İlk sıradaki piyon sizin piyonunuzun yanına 2 sıra oynarsa çaprazlama olarak, o şekilde yiyebiliyorsunuz. Çok gerçekleşmiyor o sebeple bilmemeniz normal.
@sahnelerde Kürt değilim. Mesajınıza beğenmedim atığım için ırkçılığınızı bana da yöneltmenize gerek yok. Konu dağılmasın diye açıklamayı buraya yapmıyorum o sebeple iyi forumlar. Rica ederim.

Bu hamlenin adı En Passant. 2 karelik çıkış yapan bir rakip piyonun yanında bir piyonunuz varsa çıkış yapan piyonun arkasına piyonunuzu ilerleterek hem rakip piyonu alabiliyor hem de piyonunuzu ilerletebiliyorsunuz.

Lütfen kuralları okuyun, yazıyor olması lazım.

Bu hamlenin adı en passant. 2 karelik çıkış yapan bir rakip piyonun yanında bir piyonunuz varsa çıkış yapan piyonun arkasına piyonunuzu ilerleterek hem rakip piyonu alabiliyor hem de piyonunuzu ilerletebiliyorsunuz.

Lütfen kuralları okuyun, yazıyor olması lazım.

Merak ettim ne oluyor diye bu duruma hiç rastlamamıştım bir daha olursa yapmam teşekkür ederim.🙂