Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar merhaba. Başıboş sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi meclis komisyonunda kabul edildi. Yani bu da demek oluyor ki uyutulma işlemine başlanılacak. Fakat CHP tarafından da arka arkaya açıklamalar geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Sokak köpekleri sorunu yok diyenlerden değiliz, fakat sorunu ortadan kaldırmak için çareyi cinayette görenlerin karşısındayız"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır: "Bizim belediyelerimizde bu yasa uygulanmayacak"

Bu açıklamalardan sonra ne olacak cidden merak ediyorum. Bir önceki açtığım konuda da bahsi geçmişti bu muhabbetlerin. Yani onaylanan ve çıkacak olan bir yasa var ve bu yasaya uymayacaklarını söyleyen yetkililer var. Sizce olaylar nereye gider? Yorumlarınızı merak ediyorum.

Bu olmaz ki. Belediye ne zaman tek başına bir hükümet olmuş? Tabii ki uygulanacak bu yasa.

Bu köpek muhabbeti tamamen çoğunluğu muhalefete geçen belediyelerin gündemini değiştirmek, belediyeleri insani olmayan bir çözüme yöneltip belediyeler bunu yapmayınca onları düşmanlaştırmak hatta kayyum atamaya yol açmak adına yapılmış siyasi adımlardır.
Uysunlar yasaya, sorun kalmaz. Halk köpek istemiyor. Çok basit.

Halkın sokakta köpek istememesi bütün köpeklerin toplatılıp öldürülmesini istemesi. Bende sokakta köpek istemiyorum ama hepsinin öldürülmesini de istemiyorum.
Sokakta 3 bin köpek yok 10 milyon köpek var, sayıları azaltılmadan akla mantığa uygun bir kısırlaştırma, barınağa alma olanağı yok. Biz de bayılmıyoruz köpek avlamaya.

Yahu hayvanlar şehir yaşamına uygun değildir bunu kabullenmek gerek. Yanından normal yürüyorum hayvan irkiliyor, saldırmaya başlıyor. O anda yola çıksam hasbelkader ve ölsem sorumlusu kim olacak? Uyutulmalılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.