Deniz Gezmiş'in Filistin'de savaştığı yıllar var. Solcular ve sosyalistler için ezilen halkların yanında olmak bir kültür. Türkiye'nin daha öncelikli sorunları var diyenlere itirazım yok. Ama futbolda bile herkesin birbirinden nefret ettiği bir iklim yaratılmışken sol görüşlü bir partinin Filistin'e ziyaret gerçekleştirmesi yüzünden bütün eleştirileri alması da normal. Eskiden bürokrasi ve hukuk vardı. Şimdi ise sadece linç var. Hepimizin ayrımcılıkla beslendiği bir dönem. Sadece Türkiye'de değil dünyada da benzer şeyler var. Bizdeki dozaj çok yüksek sadece. Futbol izleyeyim başka bir şeyle ilgilenmeyim deseniz bile orada da herkes birbirine düşman. Bir şehit haberi gelince 1-2 saat herkes yalandan birlik ve beraberlik diyor sonra yine kavga ve linç. İdeolojik olarak kimin neye inandığına değil hepimizin faydasına olacak olan temel hak ve özgürlükler için beraber mücadele etmek zorunda olduğumuzu anlayacağımız bir günün geleceğini zannederdim. Çok büyük yanıldık. Her konuda Avrupa ile mücadele edebilecek bu ülkede sağlık, eğitim, hukuk, ekonomi, kültür ve sanat, tarım ve hayvancılık ve benzeri ne varsa bitti. Geriye gitse bir umudum olurdu ama... Bunun karşılığında da herkes kolay olana saldırıyor ve suçluyor. Çünkü hepimizin etiketi var. Benim üniversite yıllarımda biz 4 arkadaş aynı evde kalırdık. Hepimiz farklı görüşteydik ama 1 gün bile kavga etmedik. Şimdi yan yana gelsek sanırım bir hafta sürmez birbirimize girmemiz. Ne ekersen onu biçersin.