XXXTentacion
Becerikli
- Makaleler
- 1
Sistemi bozar mı bu yazılım? Windows kaynak tüketimini düşürmek için kullanmak istiyordum.
Temel şeyleri kapatmayı düşünüyorum, risk bulunduran şeyleri tabii ki kapatmam.Yani, kullanılabilir ama çok dikkatli kullanılabilir. Yanlış bir kullanım beklenmedik bozulmalara dolaylı yoldan sebep olabilir.
Ben açıkçası o aracı kullanmıyorum. O&O ShutUp10++ ile gerekli gördüğüm ayarları açıyorum. Sonra şu iki rehberi uyguluyorum;Temel şeyleri kapatmayı düşünüyorum, risk bulunduran şeyleri tabii ki kapatmam.
Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Windows Bileşenleri -> Veri Koleksiyonu ve Önizleme Sürümleri yolunu takip edin.Tanılama Verilerine İzin Ver seçeneğine...WinUtil açılınca "Create Restore Point" vb. tıklayıp sistem yedeği alabilirsin. Böylece eski hale geri dönebilirsin.Sistemi bozar mı bu yazılım? Windows kaynak tüketimini düşürmek için kullanmak istiyordum.
Shutup10 güvenli mi peki hocam? Memnun musunuz?Ben açıkçası o aracı kullanmıyorum. O&O ShutUp10++ ile gerekli gördüğüm ayarları açıyorum. Sonra şu iki rehberi uyguluyorum;
![]()
Windows 11 kurulumunu yaptıktan hemen sonra yapılması gereken önemli ayarlamalar mevcut. Telemetri görevlerini kaldırma, gereksiz hizmetleri deaktif etme, gereksiz Store uygulamalarını kaldırma.
Windows 11'i kurarken ya modeminiz kapalı olsun ya da Ethernet kablosunu çıkartın. İnternete erişim olmayacağı için Windows 11, eski tarihli sürücüleri sisteme kuramayacaktır.
Windows 11'i kurulumu esnasında Ethernet bağlantınız olmamalı
Windows...
Kurulumdan sonra Ethernet bağlantısını etkinleştirmeyin, önce gerekli ayarlamaları yapın!
- AJFA
- format sonrası gizlilik hizlandirma kurulum sonrası performans stabil stabilite windows windows 11 windows 11 ayarları
- Forum: Windows 11
Windows 11'de Microsoft, kullanıcıların verilerini otomatik olarak toplamaktadır. Sisteminizde Windows 11'in Pro edisyonu mevcutsa, Microsoft'un veri toplamasını Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi (gpedit.msc) ile devre dışı bırakabilirsiniz.
- Başlat menüsünü açın. Arama çubuğuna veya Çalıştır'a gpedit.msc yazın ve enter'a basın.
Bilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Windows Bileşenleri -> Veri Koleksiyonu ve Önizleme Sürümleriyolunu takip edin.- Sağ tarafta bulunan birçok seçenek göreceksiniz. Aralarında
Tanılama Verilerine İzin Verseçeneğine...
- AJFA
- devre dışı gizlilik tanılama verileri telemetri windows 11
- Forum: Windows 11
Yine de dikkatli ve bilinçli kullanırsanız sorun yaşatmayacaktır.
Güvenilir. Ama onda da körü körüne karşınıza gelen her şeyi kapatmamalısınız. Kontrol edip, okuyup, neyin ne işe yaradığını öğrenip o şekilde karar vererek kullanmalısınız.
"Yes" yazan her şeyi kapattım hocam.Güvenilir. Ama onda da körü körüne karşınıza gelen her şeyi kapatmamalısınız. Kontrol edip, okuyup, neyin ne işe yaradığını öğrenip o şekilde karar vererek kullanmalısınız.
Doğru yapmışmıyım acaba?Güvenilir. Ama onda da körü körüne karşınıza gelen her şeyi kapatmamalısınız. Kontrol edip, okuyup, neyin ne işe yaradığını öğrenip o şekilde karar vererek kullanmalısınız.
WebView2 altyapısını ve Edge'i silmeyin. Onun haricinde sistemi bozmayacak ayarları kendiniz seçebilirsiniz.Sistemi bozar mı bu yazılım? Windows kaynak tüketimini düşürmek için kullanmak istiyordum.
Fotoğraf atabilir misiniz?"Yes" yazan her şeyi kapattım hocam.
Doğru yapmışmıyım acaba?
Buyrun hocam.WebView2 altyapısını ve Edge'i silmeyin. Onun haricinde sistemi bozmayacak ayarları kendiniz seçebilirsiniz.
Fotoğraf atabilir misiniz?