Cokonatnat
Uzman
Konu Başlıkları Gizle
Yaklaşık 2-3 ay önce Chris Titus Tech'in Windows 11 WinUtil aracını, önerilen (Recommended) ayarları kullanarak sistemimde debloat yapmak için kullandım.
Debloat işleminden sonra çeşitli sorunlar yaşamaya başladım. Sorunları fark ettikten sonra Chris Titus'un yaptığım değişiklikleri geri alma seçeneklerini kullanarak ayarları mümkün olduğunca eski haline getirdim. Ancak bazı sorunlar hâlâ devam ediyor ve nasıl düzeltebileceğimi bulamadım.
Yaşadığım sorunlar şunlar:
Ayarlar'dan geldim, Windows'u oradan dosyaları koruyup sıfırlama seçeneğiyle sıfırladım fakat işe yaramadı; bu dediğim sorunlar hâlâ var.
Debloat işleminden sonra çeşitli sorunlar yaşamaya başladım. Sorunları fark ettikten sonra Chris Titus'un yaptığım değişiklikleri geri alma seçeneklerini kullanarak ayarları mümkün olduğunca eski haline getirdim. Ancak bazı sorunlar hâlâ devam ediyor ve nasıl düzeltebileceğimi bulamadım.
Yaşadığım sorunlar şunlar:
- Dosya Gezgini'nde herhangi bir konumda yeni klasör oluşturduğumda, bilgisayar yaklaşık 40 saniye - 1 dakika boyunca donuyor.
- Bir ZIP dosyasından dosya/klasör çıkarttığımda, çıkartılan konuma otomatik olarak yönlendirmiyor.
- Herhangi bir klasörde bir dosya veya klasörü sildiğimde, bazen silinen öğe hâlâ oradaymış gibi görünmeye devam ediyor. Manuel olarak Yenile (F5) yaptığımda ancak kayboluyor.
- Bir dosyayı sildikten sonra Geri Dönüşüm Kutusu'nu boşalt dediğimde işlem bazen %0'da veya %100'de takılı kalıyor ve pencere kapanmıyor. Kendim X tuşuna basarak kapatmak zorunda kalıyorum.
- Bir süre Windows'un altındaki görev çubuğu (taskbar) bile görünmüyordu. Yeniden başlattığımda geri geliyordu. Bu sorunu bir şekilde çözdüm ancak diğer sorunlar devam ediyor.
Denediğim şeyler
Lütfen sfc /scannow veya DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutlarını önermeyin. Bu iki yöntemi birçok kez denedim ve hiçbir sonuç alamadım.Ayarlar'dan geldim, Windows'u oradan dosyaları koruyup sıfırlama seçeneğiyle sıfırladım fakat işe yaramadı; bu dediğim sorunlar hâlâ var.
Sistem Bilgileri
- Windows 11 Pro
- Sürüm: 25H2
- İşletim Sistemi Derlemesi: 26200.9168