Stannex

Uzman
1.1.1.1 DNS kullanıyorum hem telefonda hem PC'de. Telefonda hala çalışıyor, instagram'a falan girebiliyorum ama pc de çalışmıyor. Biraz uğraştıktan sonra sadece chrome'da çalışmadığını keşfettim. Opera'da ve Edge tarayıcısında 1.1.1.1 DNS ile hala İnstagrama girebiliyorum ama Chrome'da işe yaramıyor. Hatta aynı internete bağlı başka bir bilgisayarla denedim onda da 1.1.1.1 çalışıyor hatta onda Chrome'da da çalışıyor.

Not: daha düne kadar hiçbir sorun yoktu.

SORUNU ÇÖZDÜM:
Windows'da Parental Control açılmış. Nasıl açıldığını bilmiyorum ancak geçenlerde Kaspersky indirmiştim o açmış olmalı.

İnternette Chromium Forum'unda, Kayıt defterindeki bu yoldan "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Parental Controls" silebileceğim veya değerleri değiştirebileceğim yazıyordu. Tabii ki silmeye veya değiştirmeye çalıştığımda hata veriyordu. Araştırmalara devam edince bu Github sayfasını buldum Ebeveyn kontrolünü silmeye yarayacak bir .bat dosyası yazmış arkadaş. İndirdim çalıştırdım ve düzeldi.

Bu arada rica etsem github linkine bir bakar mısınız, kodlar yazıyor ve riskli bir işlem mi? Sorun yaratır mı? Güvenli mi? Benim baktığım kadarıyla ve chatgpt'ye sorduğum kadarıyla güvenli duruyor.

Sorunu çözene kadar denediğim diğer yöntemler:
-Sistem geri yükleme
-Kaspersky silme
-Chrome ayarlarını sıfırlama
-Farklı DNS'ler deneme

Son düzenleme: