Turuncu kablolar binaya gelecek kutu füzyonu yapılacak. Beyaz fiber kablolar dairelere cekilecek ve kutuya füzyonları yapılacak. Daha sonra port aktifleşmesi beklenecek. Daha çok süreniz var. Aktif olunca satış temsilcileri daire daire geziyor veya bina girişine poster asıyor.

Ne yaparsan yap süreç tamamen ekibin eline ulaşması gereken malzemede ve iş emirlerinde. Kendi lokasyonumdan örnek verecek olursam, hat çekildikten sonra kutu montajı 2 hafta sonra bitirildi. Kutu montajından 1 hafta sonra arayıp xDSL hizmetimi Fiber'e geçirmek istiyorum diye talepte bulundum. Hat sahibinden aldıkları onay süreci sonrası paket seçimi yaptık ve 2 gün sonra ekipler gelip daireye montajı yapacak dendi, öyle de oldu.

Dilerim süreç daha fazla uzamadan fiber bağlantına kavuşursun. Hayırlı olsun.
Teşekkürler hocam.

Bugün aşağıda çalışan bir ekip vardı. Az önce dışarı çıkarken baktım, her kata ince beyaz kablolar çekilip bırakılmış. Baya fazla miktarda bırakılmışlar hatta. Aynı kablodan apartman dışında da vardı. Şuan ortalıkta kimse yok yemek arasına gitmişte olabilirler. Bir umut kutu montajını vesairede yaparlar belki. Süreç eskiye kıyasla hızlı ilerliyor gibi, sebebi biz başvurmadan onların gelip döşemesi olabilir belki. Bu hızla devam ederseler 1 ay içinde bitmiş olur diye düşünüyorum. Beyaz kablolarda çekildiğine göre geriye sadece kutuların montajı kaldı.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam.

Bugün aşağıda çalışan bir ekip vardı. Az önce dışarı çıkarken baktım, her kata ince beyaz kablolar çekilip bırakılmış. Baya fazla miktarda bırakılmışlar hatta. Aynı kablodan apartman dışında da vardı. Şuan ortalıkta kimse yok yemek arasına gitmişte olabilirler. Bir umut kutu montajını vesairede yaparlar belki. Süreç eskiye kıyasla hızlı ilerliyor gibi, sebebi biz başvurmadan onların gelip döşemesi olabilir belki. Bu hızla devam ederseler 1 ay içinde bitmiş olur diye düşünüyorum. Beyaz kablolarda çekildiğine göre geriye sadece kutuların montajı kaldı.
Hocam sana dediğim şekilde olacak.

Beyaz kablolar dairelere kadar çekildi duruyor. Sırada ana kutu ve daire kutuları var muhtemelen. Onlarda bir gecikme olmaz ise haftaya kutularda döşenir bence. Port aktif edilmesi uzun mu sürüyor ?
Daire kutuları diye bir şey yok hocam bazı durumlarda yapılıyor onlar çok nadiren. Binaya kutu gelecek turuncu kablonun ve dairelere gelen kabloların füzyonu yapılacak ve daha sonradan ise port aktif edilmesi var. Bazı insanlarda 1 yıl sürüyor bazılarında 3 ay bazılarında 1 ay. Benim için bu süre 3 gün sürmüştü ama ben Ebubekir Şahin tarafından yönlendirdim konuyu o nedenle hızlı yapıldı hepsi.

Daire kutuları diye bir şey yok hocam bazı durumlarda yapılıyor onlar çok nadiren. Binaya kutu gelecek turuncu kablonun ve dairelere gelen kabloların füzyonu yapılacak ve daha sonradan ise port aktif edilmesi var. Bazı insanlarda 1 yıl sürüyor bazılarında 3 ay bazılarında 1 ay. Benim için bu süre 3 gün sürmüştü ama ben Ebubekir Şahin tarafından yönlendirdim konuyu o nedenle hızlı yapıldı hepsi.
Dairelere çekilen beyaz kablolar çok ince ve çok fazla olduğu için daire kapısına küçük bir kutu daha montajlanıp kablolar orada birleşip dairenin içine tek kablo olarak girer diye düşünmüştüm. Füzyon işlemi ile kutu montajı aynı gün mü yapılır yoksa yine başka gün mü gelirler füzyon için ?