Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4312

Uzman
Chromium.org'un kendisinin verdiği link portable versiyonu içeriyor. Chocolatey'de var mış ondan ilk önce başarılı olarak indirmeyi başardım, fakat eski ungoogled chromium'un üstüne kurmuş olduğu için bazı yavaşlıklarla karşılaştım ve Bulk Crap Uninstaller ile sildim. Silmez olaydım. Chocolatey'i bozdum ve program yüklü olmamasına rağmen yüklü olarak gözüküyor ve silemiyorum da.. Choco'dan çok winget kullandığım için choco'yu pas geçmeye karar verdim ve başka bir kaynak arayışındayım. En son sürüm Chromium'u (Chrome veya Ungoogled olan değil, düz versiyonu) nasıl indirebilirim? Yardım ederseniz sevinirim.

@xrs, Güncelleme işlerini bu site üzerinden nasıl hallediyoruz? Güncelleme geldiğinde uygulama içerisinden mi güncelleyecek yoksa sil kur mu yapmam gerek?

Dosya Ekleri

• 1743778092029.webp
    1743778092029.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 94
@xrs, Güncelleme işlerini bu site üzerinden nasıl hallediyoruz? Güncelleme geldiğinde uygulama içerisinden mi güncelleyecek yoksa sil kur mu yapmam gerek?
Güncelleme geldiğinde, mevcut versiyonu silip yeni sürümü indirip kurman gerekecek. Bildiğim kadarıyla uygulama içerisinden güncelleme yok.

@2242, Ungoogled chromium'da böyle değildi. Winget ile güncelleştiriyordum onu. Bunda ise winget repo'su yok. Ondan sordum.

@xrs, Tahmin ettiğim gibi. Biraz uğraştıracak.

Ayrıca AVX512 mi AVX2 mi? Hangisini tavsiye edersiniz?

Ayrıca AVX512 mi AVX2 mi? Hangisini tavsiye edersiniz?
AVX2. Açıkçası araştırdım ama farkı anlayacak çok iyi bir kaynak bulamadım, fakat AVX2 daha çok kullanılıyor ve ortalama bir sistem için daha iyi sonuç veriyormuş sanırsam. İşlemcin yeni nesilse AVX512 deneyebilirsin.

Uzun süre sonra gelen yeni fark ettiğim edit: Chromium'un stable versiyonu winget üzerinde var mış, yeni fark ediyorum. Powershell'i açıp winget install Hibbiki.Chromium yazarsanız otomatik olarak kendisi indirip kuracaktır. Üstte verilen linkten indirmekten farkı ise güncelleme geldiğinde winget upgrade Hibbiki.Chromiumyazarsanız silip yeniden kurmaya gerek kalmadan güncelleştirme yapabilirsiniz.