Detaylar
Kim cevapladı?Reend
Başarılı
Adından da anlaşılacağı üzere Chromium kodunda bulunan Google ile ilgili her şeyi kaldırıyor. Yani saf bir Chromium deneyimi.Ungoogled Chromium tam olarak ne işe yarıyor? Chromium'un tam anlamıyla açık kaynaklı olması mı sadece?
GitHub - ungoogled-software/ungoogled-chromium: Google Chromium, sans integration with Google
Google Chromium, sans integration with Google. Contribute to ungoogled-software/ungoogled-chromium development by creating an account on GitHub.
- Makaleler
- 1
İçinde Google olmayan Chrome.
Tarayıcının Google'ın meraklı gözlerinden (servislerinden) arındırılmış, "ben kendi tarayıcımı kendim yaparım" diyenlerin göz bebeği özetle.
Ne senin nereye tıkladığını takip eden var, ne de "bu sayfayı guuugıl ile çevireyim mi canım?" diyen biri.
İnternette gezerken verilerimde arkamdan iş çevrilmesin diyorsan senlik bir tarayıcı.
Ne senin nereye tıkladığını takip eden var, ne de "bu sayfayı guuugıl ile çevireyim mi canım?" diyen biri.
Ömer_Yeter
Yetkin
Tarayıcının Google'ın meraklı gözlerinden (servislerinden) arındırılmış, "ben kendi tarayıcımı kendim yaparım" diyenlerin göz bebeği özetle.
Ne senin nereye tıkladığını takip eden var, ne de "bu sayfayı guuugıl ile çevireyim mi canım?" diyen biri.İnternette gezerken verilerimde arkamdan iş çevrilmesin diyorsan senlik bir tarayıcı.
Peki kullanışlı mıdır sizce?
Bence eğer zaten google istenmiyorsa Chromium tabanlı herhangi tarayıcı kullanmanın pek bir alemi yok. İsteğinize bağlı olarak Firefox ve forkları çok daha iyi bir deneyim sunacaktır. Zira bildiğiniz gibi Chromium kişiselleştirmesi biraz kıt bir tarayıcı. Reklam, içerik engelleme olaraksa her geçen gün daha da kötüye gidiyor.
Google'dan arındırılmış Chrome.
Ungoogled Chromium tam olarak ne işe yarıyor? Chromium'un tam anlamıyla açık kaynaklı olması mı sadece?
Chrome kapalı kaynaktır. Chromium açık kaynaktır. Ungoogled Chromium da açık kaynaktır ve Chromium'dan çatallanarak geliştirilmiştir. Chromium'daki Google servisleri ve Google ile ilgili olan her şeyi tarayıcıdan elediler. Ortaya Ungoogled Chromium çıktı. Un-googled: google'lu olmayan Chromium demek, yani google'suz Chromium.
ayrıca veri güvenliği ve güvenlik için tek tarayıcı. brave google'a çalıştığı iddia edilen tehlikeli bir tarayıcı. firefox geliştirmeyi başından savıyor, çünkü google'dan yardım alıyor. opera vivaldi'ye asla güvenilmez. Elimizde sadece ungoogled chromium kaldı.
google bu tarayıcıya ve eklentilere savaş ilan etti tabiri doğruysa. Yeni manifestosuyla bu yazılımı ve eklentileri engelleyecek çok fazla şeyi değiştirdi.
Şu an chrome'a pek çok önemli gizlilik güvenlik ve reklam engelleme eklentisi kurulamıyor. Chromium türevleri ise hantallaştırıldı.
Bunun adı global dijital diktatörlük.