Evet, Brave varken bu sürümleri kullanmayı da saçma buluyorum. Firefox'un fanboy kitlesi Brave kötüledi diye eski forumda da saçma sapan saldıranlar vardı. Gizlilik topluluklarının cadı cemiyetlerini çok ciddiye almayın. Chromium kullanacaksanız en ideali gizlilik tarafında Brave.

Evet, Brave varken bu sürümleri kullanmayı da saçma buluyorum. Firefox'un fanboy kitlesi Brave kötüledi diye eski forumda da saçma sapan saldıranlar vardı. Gizlilik topluluklarının cadı cemiyetlerini çok ciddiye almayın. Chromium kullanacaksanız en ideali gizlilik tarafında Brave.
Yıllarca Firefox kullandıktan sonra, gereksiz mahremiyet takıntıları nedeniyle kendime boşuna eziyet ettiğimi fark ettim ve bu yüzden Firefox'u günlük kullanım için mantıklı bir seçenek olarak görmüyorum. Piyasadaki neredeyse tüm tarayıcıları denemiş biri olarak, Brave'in açık ara en iyisi olduğunu söyleyebilirim; nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama ortaya muhteşem bir tarayıcı çıkarmışlar. Mahremiyeti çok önemseyen birinin Tails kullanması gerek diye düşünüyorum Firefox'ta kurtarmaz artık.

Ek olarak, şu anki standart "vanilla" Firefox pek de kullanılabilir değil; nedenlerini açıklamaya üşendiğim için detayına girmeyeceğim ama merak edenler ilgili videoları araştırabilir.

Son düzenleme:
Tarayıcının çevirme eklentisi veya Google'un arayüzünde açılan bir yapay zeka arayüzü de olabilir. Tarayıcı ayarlarını kurcalayın. Google'un arama motorunda sağ tarafta reklam gösterdiğimi görmedim. Ama yine de isterseniz Ublock Origin Lite yükleyin ve ayarlarından kapsamlı ayarı açıp izin verin.
Hocam ungooogled chromium da yapay zeka ile ilgili en ufak ayar bulamadım. En az 10 defa detaylı kurcalamışımdır. Ana ayarlardan yapamadığım pek çok ayarı da experiments kısmından bulup ayarlayabildim.

Brave kullanmıştım. Çok sevmiştim aslında ama yerleşik yapay zekası verdiği saçma sapan cevaplar ile beni acayip tilt etmişti. Edge de copilota alışmışım Brave de leo AI isimli zaman israfını kullaninca bir anlık hışımla Brave'i sildim. Ama tekrar yüklemeyi düşünüyorum. Brave'den leo AI kaldırıp onun yerine yerleşik olarak ChatGPT, Copilot, Gemini(Chromium tabanlı olduğu için bence olabilir bu) kurmak mümkün mü? Yani biraz saçma ve imkansız gibi geliyor ama bence olabilir. Tarayıcının yerleşik yapay zekasını tamamen kaldırıp bu saydığım üçlüden birini yerleşik yapay zeka yapmayı düşünüyorum mümkün ise.

Son düzenleme:
Hocam ungooogled chromium da yapay zeka ile ilgili en ufak ayar bulamadım. En az 10 defa detaylı kurcalamışımdır. Ana ayarlardan yapamadığım pek çok ayarı da experiments kısmından bulup ayarlayabildim.

Brave kullanmıştım. Çok sevmiştim aslında ama yerleşik yapay zekası verdiği saçma sapan cevaplar ile beni acayip tilt etmişti. Edge de copilota alışmışım Brave de leo AI isimli zaman israfını kullaninca bir anlık hışımla Brave'i sildim. Ama tekrar yüklemeyi düşünüyorum. Brave'den leo AI kaldırıp onun yerine yerleşik olarak ChatGPT, Copilot, Gemini(Chromium tabanlı olduğu için bence olabilir bu) kurmak mümkün mü? Yani biraz saçma ve imkansız gibi geliyor ama bence olabilir. Tarayıcının yerleşik yapay zekasını tamamen kaldırıp bu saydığım üçlüden birini yerleşik yapay zeka yapmayı düşünüyorum mümkün ise.
Eklenti olarak varsa kullanılır açıkcası bilmiyorum.

Bu arada sen GPT uzantısı yüklemesen bile Google arama motorunda sağ panelde gösterebilir. Sağ panelde genelde kendi arayüzünü falan da gösteriyor. Kullandığın Google'dan aratılmış tarayıcı bu Google arama motoru arayüzünü de bozuyor olabilir.

Tarayıcı indirme bağlantısını atsana bir göz atayım.

Eklenti olarak varsa kullanılır açıkçası bilmiyorum.

Bu arada sen GPT uzantısı yüklemesen bile Google arama motorunda sağ panelde gösterebilir. Sağ panelde genelde kendi arayüzünü falan da gösteriyor. Kullandığın Google'dan aratılmış tarayıcı bu Google arama motoru arayüzünü de bozuyor olabilir.

Hocam şu an üniversite de dersteyim yurda donunce laptopa girip atarım.

Eklenti olarak varsa kullanılır açıkçası bilmiyorum.

Buradan indirmiştim hocam ungoogled Chroimum'u.

Son düzenleme:
Bağlantıdan Windows sürümünü indirdim. Attığın bağlantıyla aynı Windows sürümünü buradan yüklüyorsun.

Ayarları çok kurcalamadım. Arama motorundan Google kaldırmışlar, o yüzden harici açtım. Varsayılan arama motoru şu an DDG seçili. Gördüğüm kadarıyla herhangi bir ayarı veya siteye etkisi yok gibi duruyor. Uzantı olarak da IDM uzantısını otomatik yükledi.

Kısaca senin tarayıcında orada bir pembe simge var. Çeviri uzantısı veya uygulaması gibi duruyor. Hangi uzantıları kullanıyorsunuz? Veya DeepL gibi bir uygulama var mı?

2025-04-14_17-47.webp

Ayrıca gelişmiş ayarları sıfırlamayı deneyin.

Kod:
chrome://flags/

2025-04-14_17-53.webp

Varsayılan olarak uzantı yükleme de kapalı geliyor. Bu kadar kısıtlama yapan bir tarayıcı açıkcası kullanmazdım. Örnek aldıkları Iridium Browser çok daha mantıklı. Ama Iridium yanlışım yoksa çerezleri otomatik silme ayarı açık geliyor. Bunu kapatmazsanız tarayıcıyı kapatıp yeniden açınca hesaplara tekrar girmeniz gerekir. Neyse direkt çözüm olarak tarayıcı önermiyorum. Ama yukarıda gözlemlediğim kadarıyla sizin tarayıcınıza dışarıdan dahil olan bir uygulama veya uzantı var.

Bağlantıdan Windows sürümünü indirdim. Attığın bağlantıyla aynı Windows sürümünü buradan yüklüyorsun.

Ayarları çok kurcalamadım. Arama motorundan Google kaldırmışlar, o yüzden harici açtım. Varsayılan arama motoru şu an ddg seçili. Gördüğüm kadarıyla herhangi bir ayarı veya siteye etkisi yok gibi duruyor. Uzantı olarak da IDM uzantısını otomatik yükledi.

Kısaca senin tarayıcında orada bir pembe simge var. Çeviri uzantısı veya uygulaması gibi duruyor. Hangi uzantıları kullanıyorsunuz? Veya DeepL gibi bir uygulama var mı?

Eki Görüntüle 140654

Varsayılan olarak uzantı yükleme de kapalı geliyor. Bu kadar kısıtlama yapan bir tarayıcı açıkçası kullanmazdım. Örnek aldıkları Iridium browser çok daha mantıklı. Ama Iridium yanlışım yoksa çerezleri otomatik silme ayarı açık geliyor. Bunu kapatmazsanız tarayıcıyı kapatıp yeniden açınca hesaplara tekrar girmeniz gerekir. Neyse direkt çözüm olarak tarayıcı önermiyorum. Ama yukarıda gözlemlediğim kadarıyla sizin tarayıcınıza dışarıdan dahil olan bir uygulama veya uzantı var.

Çeviri uygulaması var hocam evet.uzantı aktifken ekranın sağında minik bir simge çıkıyor.pembe renkte.immersive translate uygulamanın ismi.onun dışında uBlock Origin Lite,Free Download Manager,Dark Reader eklentilerini kullanıyorum.

Çeviri uygulaması var hocam evet. Uzantı aktifken ekranın sağında minik bir simge çıkıyor. Pembe renkte. İmmersive translate uygulamanın ismi. Onun dışında uBlock Origin Lite, Free Download Manager, Dark Reader eklentilerini kullanıyorum.

Kaldırayım diyeceğim kaldıramam çok işime yarıyor.

Çeviri uygulaması var hocam evet.uzantı aktifken ekranın sağında minik bir simge çıkıyor.pembe renkte.immersive translate uygulamanın ismi.onun dışında uBlock Origin Lite,Free Download Manager,Dark Reader eklentilerini kullanıyorum.
O uzantıyı kapatıp deneyin işte. Büyük ihtimalle görünmez bir kutucuk oluşturuyor. Kullanıma açınca gözüküyor. Sen tema vb. kurcalarken onu ortaya çıkarmış olabilirsin.

O uzantıyı kapatıp deneyin işte. Büyük ihtimalle görünmez bir kutucuk oluşturuyor. Kullanıma açınca gözüküyor. Sen tema vb. kurcalarken onu ortaya çıkarmış olabilirsin.

Yok hocam uzantıyı devre dışı bıraktım yine olmadı. Aynı hala.

Yok hocam uzantıyı devre dışı bıraktım yine olmadı. Aynı hala.

Uzantıyı sildim tamamen hala aynı.

Tüm uzantıları kapatıp dener misin? Bir tek Dark Reader bozabilir gibi geliyor. Ama orada ne var. Acaba zararlı bir yazılım mı var? Eskiden böyle zararlı yazılımlar kullandığınız uygulamalarda reklam falan gösterebiliyordu. Veya Instagram vb. hesapları takip, beğeni botu gibi kullanılıyordu.