RİAS is

Gelişen
Arkadaşlar, sizin yardımınıza gerek var; ilk defa başvuracağım.

Öncelikle yüz yüze veya e-Devlet üzerinden yaparsak bir fark olur mu? Bilgiler kısmında vergi numarası ve faks bulamadım. Talep olarak ne yapmam lazım? Bilgili birileri varsa yardımcı olabilir mi?

Ben şu anki kur tutarında bedel iadesi veya üst model istemek istiyorum, bu mümkün mü? Akabinde bu cihaz için 1,5 yıldır uğraşıyorum; kaç kere servise gitti geldi. Müşteri hizmetleriyle konuştum, kimse sallamıyor; sadece “servise gönderin” diyorlar. Değişim cihazı da bozuk. Bilgili biri varsa yardımcı olabilir mi? Biraz hızlı olmam lazım.

Başvuruyu internet üzerinden de yapabilirsiniz. Fakat bildiğim kadarıyla yazma kısmı biraz küçük şikayetiniz sığmayabilir. Ben başvuru yaparken 2 sayfalık bir dilekçe hazırlayıp bütün süreci madde madde anlatıp belgelerimi de ekler kısmında belirterek dosyaya ekledim. Sonrasında kaymakamlıktan yüz yüze başvuru yaptım. Bir form verdiler onu doldurdum, Belirsizlik tutarında faturada yazan tutarı yazmanız gerekiyor bildiğim kadarıyla güncel kur üzerinden iade alamıyorsunuz ne ödediyseniz onu alıyorsunuz. İade veya değişim talep edebilirsiniz sizin seçiminize kalmış. Tabi ki burada mahkemenin ne karar verdiğine bağlı sonuç. Sonuç sonrası firma sizden bir miktar ekstra ödemenizi isteyerek bir üst model önerebilir ama mahkemenin kararından çıkma hakları yok diye biliyorum. Mahkeme iade derse iade yapmak zorundalar.

Hocam çok rahat bir şekilde kazanabilirsiniz. Eğer daha önce gönderdiğiniz ürün değiştirildi ve yine arıza yaptıysa direk üst modelini veya ücretini yatırmak zorundalar e-Devlet üzerinden işlemleriniz gerçekleştirebilirsiniz. Ancak faturayı eklemeyi kesinlikle unutmayın. Bir de fatura sizin adınıza ise başvuruyu sizin yapmanız gerekiyor. Bu iki seçeneği yapmazsanız direkt olarak red yersiniz. Kötü olan durum şu ürün 1.5 sene önce satın alındıysa 1.5 sene önceki ödediğiniz tutar iade olarak yatacaktır.

@SeeYouLater, @shruux, hocam öncelikle teşekkürler

Benim iki faturam var ilki, ilk cihazın ikincisi ise değişim cihazının o faturayı da 18.11.2024 tarihinde aldım yani orada demek istediğim tüm süreç 1.5 yıl sürdü anlamında

Bir de hocam dilekçe demişsiniz benim uzaktan yakından alakam yok ne yapacağıma dair ben yüz yüze gider konuşurum en sağlıklısı olacaktır

Artı olarak 2023 yılında almış olduğum cihazın ödemesini kabul etmiyeceğim o parayla alt modeli bile alamıyorum özellikle belirteceğim bu durumu
Tekrardan teşekkürler eklemek istediğiniz herhangi bir şey varsa 4 gözle bekliyor olacağım bayağı yardım lazım şu an da

eğer başından geçen olayları düzgün şekilde anlatırsan chat gpt dilekçe konusunda yardımcı olacaktır, ben o şekilde yaptım. Fiyat konusunu ise oradaki kişilere belirtirsin. Örneğin ben aldığım cihaza sigorta yaptırmıştım ve 1 gün sonra şikayetçi olmuştum. Doğal olarak cihazın sigorta ücretini de geri istedim, kullanmadığım bir cihaza sigorta parası ödemiş olmak saçma. Bu nedenle toplam fiyatı dilekçede belirttim. THH'deki çalışan hanım efendi yanlış olduğunu sadece cihazın bedelini yazmam gerektiğini söyledi, sonrada neyse kalsın inceleyenler karar verir dedi mesela. Dilekçe yazman en sağlıklısı olur çünkü başından geçen olayları çok daha rahat anlatabilirsin sana verilen başvuru kağıdında yeterli alan olmuyor çünkü. Ne kadar açıklarsan, kanıt sunarsan o kadar kazanma şansın artar. Zaten THH yüksek ihtimalle tüketiciyi haklı buluyor çok saçma bir durum olmadığı sürece.

@SeeYouLater, @shruux, hocam öncelikle teşekkürler.

Benim iki faturam var ilki, ilk cihazın ikincisi ise değişim cihazının o faturayı da 18.11.2024 tarihinde aldım yani orada demek istediğim tüm süreç 1.5 yıl sürdü anlamında.

Bir de hocam dilekçe demişsiniz benim uzaktan yakından alakam yok ne yapacağıma dair ben yüz yüze gider konuşurum en sağlıklısı olacaktır.

Artı olarak 2023 yılında almış olduğum cihazın ödemesini kabul etmiyeceğim o parayla alt modeli bile alamıyorum özellikle belirteceğim bu durumu.
Tekrardan teşekkürler eklemek istediğiniz herhangi bir şey varsa 4 gözle bekliyor olacağım bayağı yardım lazım şu an da.

Hocam rica ederim. İki faturayı da kesinlikle ekle başvuruyu yapan kişiyle faturada ki kişinin adına dikkat et düzgün bir şekilde izah edersen ve ürünün daha önce değiştiğini yine arızalandığını belirttiğine emin ol genel olarak THH tüketiciyi haklı buluyor. İçin rahat olsun.

Arkadaşlar, sizin yardımınıza gerek var; ilk defa başvuracağım.

Öncelikle yüz yüze veya e-Devlet üzerinden yaparsak bir fark olur mu? Bilgiler kısmında vergi numarası ve faks bulamadım. Talep olarak ne yapmam lazım? Bilgili birileri varsa yardımcı olabilir mi?

Ben şu anki kur tutarında bedel iadesi veya üst model istemek istiyorum, bu mümkün mü? Akabinde bu cihaz için 1,5 yıldır uğraşıyorum; kaç kere servise gitti geldi. Müşteri hizmetleriyle konuştum, kimse sallamıyor; sadece “servise gönderin” diyorlar. Değişim cihazı da bozuk. Bilgili biri varsa yardımcı olabilir mi? Biraz hızlı olmam lazım.
E-Devlet üzerinden Tüketici Hakları kısmına girerek kayıt oluşturuyorsun. Oraya hem yazılı metin hem de varsa kanıt evrakları ekleyebilirsin. Mesela 1.5 yıldır uğraştığın sorunlar neyse videoya çekip ilgili videoyu Drive dosyasına yükleyip link olarak metnin altına koyabilirsin, ben öyle yapmıştım. Harici olarak servis raporlarını, sorun yok deyip geçiştirdiklerine dair yazıları kanıt olarak ekleyebilirsin.

Süreç de ortalama 6 ay sürüyor, bende 8 ay sürmüştü fakat o memurların ilgisi ve genel yoğunluğa göre değişebiliyor. Genelde 6 ayın büyük bir kısmı evrak sırası beklemeyle geçiyor. Son bir iki ay kala ürünü görmek isteyebilirler ki bu çok iyi olur. Bu süre zarfında karşı taraftan savunma isteniyor o da bir 20 gün kadar sürüyor. En son karar çıktığında hem karşı tarafın hem de tüketici olarak sizin itiraz etme hakkınız oluyor. Karşı taraf itiraz ederse E-devlette ''Davalarım'' kısmına düşüyor eğer karar lehinize çıktıktan 2 hafta sonraya kadar bir dava görünmüyorsa karşı taraf kararı kabul etmiş demektir. Direkt satıcıya mail aracılığıyla THH raporunuzu iletip sürecin başlatılmasını istersiniz.

Son düzenleme:
@SunseTTime, @SeeYouLater, @shruux, tekrardan çok teşekkürler

Dilekçe işini halledeceğim ve en başından detaylı bir şekilde anlatacağım her şeyi ve isteklerimide söyliyeceğim avukat tanıdığım var ondan da yardım isteyeceğim çarşambaya kadar resmi tatil diye perşembe günü gideceğim tekrardan teşekkürler

hocam artı olarak vergi numarası ve faks istiyor asus' un nerden bulabilirim özellikle vergi numarasını